Αλ. Κολιάδης: Ήλθε, είδε και απήλθε ο Αντ. Καμπουράκης

Αλ. Κολιάδης: Ήλθε, είδε και απήλθε ο Αντ. Καμπουράκης

Αλ. Κολιάδης: Ήλθε, είδε και απήλθε ο Αντ. Καμπουράκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1324 ΦΟΡΕΣ

Παραμένουν οι διαφωνίες για τις οφειλές στην εταιρεία της καθαριότητας

Το θέμα των οφειλών που αφορούν την αποκομιδή των απορριμμάτων, μετά και την παρουσίασή του στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, συζήτησαν δια ζώσης χθες αργά το μεσημέρι στον δήμο, ο δήμαρχος Ρόδου, κ. Αλέξανδρος Κολιάδης και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Αντώνης Καμπουράκης.

Ο δήμαρχος είχε στα χέρια του και παρουσίασε στον κ. Καμπουράκη τις καρτέλες με τις οφειλές τού δήμου, που ανέρχονται σε περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ και αφορούν το διάστημα από τις 15 Σεπτεμβρίου 2023 έως και το τέλος Δεκεμβρίου του 2023, υπογραμμίζοντας, ότι ο δήμος και η νέα δημοτική αρχή πλήρωσε τον εργολάβο από τον Ιανουάριο του 2024 μέχρι και τις 15 Μαρτίου του 2024 για το έργο του, σύμφωνα με όσα είπε και στη συνεδρίαση τού δημοτικού συμβουλίου ο κ. Κολιάδης.

Ο κ. Καμπουράκης από την πλευρά του, υπεραμύνθηκε των όσων δήλωσε και στη συνεδρίαση, ότι δηλαδή τα χρήματα αυτά πληρώθηκαν προς τον εργολάβο χωρίς όμως να καταθέσει κάποιες αποδείξεις, ενώ στην επίμονη ερώτηση τού δημάρχου πώς γίνεται να έχουν πληρωθεί αλλά να αποτυπώνονται ως χρέη, δήλωσε ότι… κάποιες οφειλές έχουν πληρωθεί.

Ο δήμαρχος πήρε τον λόγο και αφού είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Καμπουράκη «Θέλω να με πείσετε ότι έχετε πληρώσει» και έχοντας λάβει τη διαβεβαίωσή του ότι δεν υπάρχει αυτή η οφειλή, πρόσθεσε : «Αν πληρώσατε, τότε είναι σοβαρό θέμα».

Τέλος, ο κ. Καμπουράκης, αφού ανέφερε για μία ακόμα φορά ότι «Με βεβαιότητα έχουν πληρωθεί αυτά τα χρήματα» δήλωσε ότι η θέση του είναι ξεκάθαρη.

Πάντως, η δημοτική αρχή εκτιμά, ότι ο κ. Καμπουράκης μπορεί να προσήλθε στη συνάντηση αλλά δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις σχετικά με την οφειλή που αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων στο τέλος της θητείας του, η οποία ήταν και ο λόγος της συνάντησης αυτής.

Θεωρεί, ότι όσα δήλωσε ήταν υπεκφυγές, ότι η οφειλή υπάρχει και ότι αυτό δεν αμφισβητείται, καθώς υπάρχουν επίσημα και αδιάψευστα στοιχεία.
Σημειώνεται ότι, στη συνάντηση παρευρέθηκε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κώστας Χαλκιάς και το μέλος της παράταξης τού κ. Καμπουράκη, Κώστας Ταρασλιάς.

Αλ. Κολιάδης: Ήλθε είδε και απήλθε ο Αντ. Καμπουράκης
Σε ανακοίνωσή του για τη συνάντηση, ο δήμαρχος Ρόδου ανέφερε τα εξής:
«Ήλθε, είδε και απήλθε…
Δυστυχώς, μας επιβεβαίωσε.

Η ανταπόκριση τού κυρίου Καμπουράκη στην πρόσκλησή μας, όπως αποδείχθηκε παρουσία δημοσιογράφων, μόνο σκοπό είχε να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση και να μην μας απαντήσει σε αυτό που ήδη γνωρίζουμε.

Ότι δηλαδή, οι εργολάβοι της αποκομιδής απορριμμάτων είναι απλήρωτοι για τις υπηρεσίες που προσέφεραν από τις 15 Σεπτεμβρίου 2023 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Παρότι ο κ. Καμπουράκης κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου την Παρασκευή 26 Απριλίου, εμφατικά δήλωσε ενώπιον του Σώματος απευθυνόμενος στον δήμαρχο Ρόδου, ότι οι εργολάβοι είναι πληρωμένοι για τις υπηρεσίες τους και δεν τους οφείλει ούτε ένα ευρώ, στη σημερινή (29.04.2024) ανοιχτή συνάντηση στο Γραφείο Δημάρχου, όχι μόνο δεν έφερε στοιχεία που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του αλλά ζήτησε και πήρε τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι οφειλές της προηγούμενης δημοτικής αρχής στις εταιρείες της αποκομιδής, ξεπερνούν τα 6.000.000 ευρώ!

Εμείς ως δημοτική αρχή, προφανώς και δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Είναι όμως εξοργιστικό ο κ. Καμπουράκης με αοριστολογίες και πυροτεχνήματα να προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες του, όχι απέναντι σε εμάς, όχι απέναντι στους εργολάβους της αποκομιδής αλλά απέναντι στον ροδιακό λαό.

Εμείς μιλάμε με στοιχεία και αποδείξεις. Οι ευσεβείς πόθοι τού κ. Καμπουράκη δεν είναι αρκετοί για να τον απαλλάξουν από τις ευθύνες του».

Διαβάστε ακόμη

Στην Κάρπαθο η υπουργός εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου: Με υποδέχονται με ένα "καλώς το παιδί μου"!

Αντ. Γιαννικουρής: «Η πρωτιά της ΔΚΜ στα Δωδεκάνησα, σε κεντρικό επίπεδο και σε τοπικό επίπεδο μας γεμίζει ευθύνη»

Γ. Σάββενας, επικεφαλής ΔΚΜ: Από σήμερα τα δεδομένα αλλάζουν για όλους μας

Γ.Νικητιάδης : «Η Κυβέρνηση αντί να προστατεύει τους καταναλωτές, προστατεύει αυτούς που τους παραπλανούν»

Έσπασε πυροσβεστικός κρουνός στην πόλη της Ρόδου - Σε ποτάμι μετετράπησαν οι δρόμοι

Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Εγκαίνια στο ανακαινισμένο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο του Δήμου Λειψών

Απεργούν οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου στις 21 Μαΐου

Κινητοποιούνται πόροι 2 δισ. ευρώ για ΑΠΕ σε νησιά