Φλας στο παρελθόν 1964, Η ανέγερση νέου κτηρίου του ΟΤΕ Δωδεκανήσου

Φλας στο παρελθόν 1964, Η ανέγερση νέου κτηρίου του ΟΤΕ Δωδεκανήσου

Φλας στο παρελθόν 1964, Η ανέγερση νέου κτηρίου του ΟΤΕ Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 361 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Παρασκευή 1 Μαΐου 1964
Αριθ. Φύλλου 3920

Νέος σύμβουλος εις τα Πλατάνια
Δι’ αποφάσεως της Νομαρχίας εκλήθη προς ορκωμοσίαν ο αναπληρωματικός κοινοτικός σύμβουλος Πλατανίων Κωνσταντίνος Παναγ. Κατσιδώνης προς πλήρωσιν κενωθείσης θέσεως συνεπεία παραιτήσεως του κοινοτικού συμβούλου Ευαγγ. Εμμ. Κατσιδώνη.

ΘΑ ΑΝΕΓΕΡΘΗ ΝΕΟΝ ΚΤΙΡΙΟΝ ΤΟΥ ΟΤΕ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ;
ΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΙ ΤΟΥ κ. ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΣ ΤΟΥ κ. ΚΩΤΙΑΔΗ
Ο Πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Καραπαναγιώτης είχε χθες συνεργασίαν μετά του Νομαρχούντος διευθυντού της Νομαρχίας κ. Κάφφαρη εν σχέσει προς το θέμα του νέου κτιρίου του ΟΤΕ Ρόδου. Εν συνεχεία ο κ. Καραπαναγιώτης μετά του κ. Κάφφαρη εξήλθον και εξήτασαν από πάσης απόψεως το θέμα της ανεγέρσεως νέου κτιρίου διά τον ΟΤΕ δι’ αυτοψίας.

Σημειωτέον ότι επί του θέματος του ΟΤΕ ο βουλευτής κ. Κωτιάδης είχε καταθέσει εις την Βουλήν ερώτησιν διά τους υφυπουργούς Οικισμού και Συγκοινωνιών το κείμενον της οποίας έχει ως εξής:

«Επί των ημερών της τελευταίας Κυβερνήσεως της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ενώσεως είχον προχωρήσει αρκετά αι συνομιλίαι μεταξύ των αρμοδίων υπουργείων, του ΟΤΕ και της Νομαρχίας Δωδεκανήσου διά την ανέγερσιν νέου κτιρίου του ΟΤΕ εν Ρόδω, ικανού να ανταποκριθή εις τας λίαν ηυξημένας τηλεπικοινωνιακάς ανάγκας της νήσου, η οποία ως γνωστόν, αποτελεί το πρώτον μετά την Πρωτεύουσαν τουριστικόν κέντρον της χώρας, διεθνούς προβολής, και ως εκ τούτου πρέπει να ευρίσκεται εις την πρωτοπορείαν από απόψεως εξυπηρετήσεως του κοινού.

Εξ όσων είμαι εις θέσιν να γνωρίζω είχον ήδη εκπονηθεί και εγκριθή τα σχέδια του κτιρίου, είχεν επιλεγή ο χώρος ανεγέρσεως τούτου και επρόκειτο να αρχίσουν συντόμως τα έργα.
Λόγω των εκλογών που εμεσολάβησαν δεν κατέστη δυνατόν να προχωρήση το έργον.

Ήδη μετά τας εκλογάς της 16ης/264 καλείται η κυβέρνησις να προχωρήση το έργον το συντομώτερον δυνατόν διά να μη υστερή η Ρόδος από πλευράς τηλεπικοινωνιακής εξυπηρετήσεως άλλων διεθνών τουριστικών κέντρων.
Εν όψει των ανωτέρω καλούνται οι αρμόδιοι υπουργοί να πληροφορήσουν την Βουλήν τίνα μέτρα σκέπτονται να λάβουν διά να προωθήσουν την ανέγερσιν του νέου κτιρίου του ΟΤΕ...».

ΟΙ ΜΑΘΗΤΑΙ ΔΙΕΝΕΙΜΟΝ ΑΥΓΑ
Με την ευκαιρίαν των εορτών του Πάσχα η Επιθεώρησις Δημοτικών Σχολείων Α’ Εκπαιδευτικής Περιφερείας Ρόδου διένειμεν ποσότητα 28.500 κόκκινων αυγών εις τα διάφορα ευαγή ιδρύματα (Γηροκομείον, Ορφανοτροφείον, Σανατόριον, Πρεβεντόριον, Σταθμόν Ανηλίκων, Φυλακές κ.λπ.). τα πασχαλινά αυτά αυγά απέστειλαν εις την Επιθεώρησιν οι μαθηταί των σχολείων της.

ΕΣΥΝΕΧΙΣΘΗ Η «ΣΤΑΣΙΣ» ΤΩΝ ΤΑΞΙ ΡΟΔΟΥ ΧΘΕΣ
Τα ταξί της Ρόδου παρέμειναν και χθες καθ’ όλην την ημέραν εσταθμευμένα εις τον προ του Δημαρχείου χώρον, χωρίς να δοθή σημασία εις την εκδήλωση των ταξιτζήδων εκ μέρους των αρμοδίων.
Εκπρόσωπος των ταξιτζήδων εδήλωσεν ότι η «στάσις» των ταξί θα συνεχισθή μέχρις ότου δικαιωθούν τα αιτήματά των, ήτοι η απαγόρευσις της ενοικιάσεως αυτοκινήτων υπό των ιδιωτικών γραφείων η χορήγησις νέων αδειών ταξί κ.λπ.

Εξετάζεται το αλιευτικό πρόβλημα της Δωδεκανήσου
Ο αφιχθείς προ ημερών εις Ρόδον Επιθεωρητής της ΑΤΕ Πειραιώς κ. Αναγνωστόπουλος επεσκέφθη την Κάλυμνον προς επιτόπιον εξέτασιν θεμάτων αλιείας και σπογγαλιείας.
Ο κ. Αναγνωστόπουλος διετάχθη υπό του υποδιοικητού της Αγροταπέζης κ. Πεπελάση όπως εξετάση το αλιευτικόν και σπογγαλιευτικόν πρόβλημα της Δωδεκανήσου.

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Πετρίδης αναμένεται ενταύθα εξ Αθηνών σήμερον.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, η αναζήτηση από την Αστυνομία αυτού που ύψωσε την κόκκινη σημαία...