Αλ. Κολιάδης: «Ο Αντ. Καμπουράκης πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα»

Αλ. Κολιάδης: «Ο Αντ. Καμπουράκης  πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα»

Αλ. Κολιάδης: «Ο Αντ. Καμπουράκης πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1370 ΦΟΡΕΣ

«Δεν έφερε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς του για δήθεν πληρωμένους εργολάβους» είπε ο κ. Κολιάδης

Αποκαλυπτικά ήταν τα όσα περιέγραψε, για μία ακόμη φορά, για τα χρέη που παρέλαβε η δημοτική αρχή, ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης, μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη, με αφορμή και τη συνάντησή του με τον πρώην δήμαρχο Αντώνη Καμπουράκη, δηλώνοντας με σκωπτικό τρόπο ότι: «Ήρθε, είδε και απήλθε. Δυστυχώς, μας επιβεβαίωσε».

Ο κ. Κολιάδης επισήμανε ότι «Η ανταπόκριση του κ. Καμπουράκη στην πρόσκλησή μας, όπως αποδείχθηκε παρουσία δημοσιογράφων, μόνο σκοπό είχε να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση.

Ότι δηλαδή, οι εργολάβοι της αποκομιδής απορριμμάτων είναι απλήρωτοι για τις υπηρεσίες που προσέφεραν από τις 15 Σεπτεμβρίου 2023 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Παρότι ο κ. Καμπουράκης κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου εμφατικά δήλωσε ενώπιον του Σώματος απευθυνόμενος στον δήμαρχο Ρόδου ότι οι εργολάβοι είναι πληρωμένοι για τις υπηρεσίες τους “100 φορές” και δεν τους οφείλει ούτε ένα ευρώ, στη συνάντηση στο γραφείο δημάρχου, όχι μόνο δεν έφερε στοιχεία που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του αλλά ζήτησε και πήρε τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι οφειλές της προηγούμενης δημοτικής αρχής στις εταιρείες της αποκομιδής, ξεπερνούν τα 6.000.000 ευρώ».

Ο δήμαρχος Ρόδου πρόσθεσε ότι, στο 10λεπτο ο κ. Καμπουράκης προσπάθησε να μας πει ότι δεν λέμε αλήθεια. «Μας λέει να πάμε στον Εισαγγελέα. Αλήθεια, δεν φοβάται για τους αιρετούς αντιδημάρχους του;», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι χθες (29.04.2024) ο πρώην δήμαρχος πήρε τις καρτέλες με τα χρέη της αποκομιδής για να τις διαβάσει και να ενημερωθεί.

Παράλληλα, άφησε σαφέστατα να εννοηθεί ότι το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου, μέχρι την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα δημοτική αρχή, οι προηγούμενοι, αφού έχασαν τις εκλογές, φρόντισαν να πληρώσουν μόνο τους ημέτερους, αφήνοντας στους επόμενους την καυτή πατάτα των χρεών εκατομμυρίων και των άδειων ταμείων.

Επίσης, σημείωσε, ότι όλη αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει ένα πολύ μεγάλο έλλειμμα εμπιστοσύνης στην αγορά με αποτέλεσμα ο δήμος Ρόδου να φαίνεται αφερέγγυος και να δυσκολεύεται πολύ να βρει προμηθευτές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του δήμου.

Ο κ. Κολιάδης ανέφερε δεικτικά, ότι κανείς από την παράταξη τού κ. Καμπουράκη δεν μιλάει στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, υποστήριξε ότι η κατάσταση με την αναρχία στα οικονομικά και τις προφορικές υποσχέσεις για συμβάσεις χωρίς να μπορούν να αποπληρωθούν δεν έχει προηγούμενο πανελλαδικά.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε, ότι το χρέος για την αποκομιδή ανέρχεται σε περίπου 6 εκατ. ευρώ και άλλα 7 εκατ. ευρώ το χρέος της ΔΕΥΑΡ προς την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

«Την κάθε ημέρα συναντάμε κάτι καινούργιο. Μετά τις 15 Οκτωβρίου ήρθε το χάος», σημείωσε. ενώ δεν θέλησε να επεκταθεί σε όσα συνέβησαν κατά την προεκλογική περίοδο και έχουν ρίξει βαριά τη σκιά τους πάνω από τον δήμο Ρόδου και αυτό είναι εμφανές και στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. «Έγιναν επικίνδυνα πράγματα την προεκλογική περίοδο. Το λέω και το αφήνω εδώ…», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι την τελευταία συνεδρίαση του δ.σ. παρακολούθησαν πάνω από 3.000 πολίτες live streaming από το διαδίκτυο, γεγονός που καταδεικνύει το ενδιαφέρον, την αγωνία και την ανησυχία των πολιτών για την πορεία του δήμου και του νησιού.

«Δυστυχώς, σε κάθε δημοτικό συμβούλιο ακούμε κάτι καινούργιο. Ξαφνικά μετά από 4 μήνες, που έχουμε αναφέρει πολλάκις στα συμβούλια ότι υπάρχει αυτή η οφειλή κοντά στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ προς τους εργολάβους της αποκομιδής, ξαφνικά πριν τρεις μέρες, την Παρασκευή δια μαγείας ο κ. Καμπουράκης μας είπε ότι έχουν εξοφληθεί. Τέσσερις μήνες δεν θυμόταν να μας το πει;

Ήρθε ο Χάρι Πότερ με το μαγικό ραβδί και λέει «παιδιά σήμερα πληρωθήκατε». Από εκεί ξεκίνησαν τα μηνύματα και τα τηλέφωνα και από τους δύο αναδόχους (οι δύο που έχουν το 75% και το 25% της αποκομιδής) οι οποίοι παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση του δ.σ. διαδικτυακά.

Έχουμε φροντίσει όλες οι συνεδριάσεις με καλό ήχο και καλή εικόνα να είναι live streaming για να μην υπάρχουν παρερμηνείες, ώστε όλος ο κόσμος που θέλει και επιθυμεί να παρακολουθεί το δημοτικό συμβούλιο», τόνισε εισαγωγικά στη συνέντευξή του.

Αναφορικά με την οικονομική δυσπραγία και τα οικονομικά αδιέξοδα του δήμου, αφού -όπως υποστηρίζει η δημοτική αρχή, τα χρέη είναι 6 εκατομμύρια για την αποκομιδή, άλλα 7 εκατομμύρια είναι η οφειλή της ΔΕΥΑΡ προς την περιφέρεια-, ακούστηκαν για δάνεια της «ΡΟΔΑ» που ουδέποτε πληρώθηκαν και αναζητούν τα λεφτά οι εισπρακτικές εταιρείες, όπως και για τα σχολεία, μετά από προφορικές συμβάσεις με αναδόχους, οπότε δεν μπορούν να πληρωθούν οι εργολάβοι, γιατί δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο για τις προμήθειες που έχουν γίνει, ο κ. Κολιάδης απάντησε:

«Το φοβερό είναι ότι έγινε η συνάντηση χθες (29.04.2024) στο Δημαρχείο, όπου ήρθε ο κ. Καμπουράκης, αλλά νομίζω σε πέντε-δέκα λεπτά προσπάθησε ο κ. Καμπουράκης να μας αποδείξει ότι υπάρχουν δύο αλήθειες.

Μία είναι η αλήθεια και είναι ξεκάθαρη: το χρέος υπάρχει. Μας ζήτησε τις καρτέλες, προφανώς δεν τις είχε, είδε και το χρέος, αντιλήφθηκε και κατάλαβε ότι πλήρωσε τον Οκτώβριο μέχρι 6/11 είχε πληρώσει “κάτι”, αλλά είχε πληρώσει του Αυγούστου τις οφειλές και μερικά του Σεπτέμβρη, μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου.

Και από ‘κει και μετά το χάος δεν έχει πληρωθεί ούτε ένα ευρώ και τότε η “τρίπλα” ήταν ότι “ναι, αλλά πλήρωσα κάποιους άλλους”. Υπάρχει ένας δήμος και υπάρχει μία υπηρεσία και ό,τι μπορεί να πληρώσει θα το πληρώσει. Άρα κατά τον Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο πληρώσαμε κάποιους άλλους.

Προφανώς πληρώθηκαν κάποιοι άλλοι, αλλά για την αποκομιδή που συζητάγαμε στο δ.σ. δεν έχει πληρωθεί ούτε ένα ευρώ. Δεν είναι ότι ήθελαν να πληρώσουν και δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούσαν να πληρώσουν, γιατί δεν υπήρχαν λεφτά στο ταμείο.

Μετά τις 15 Οκτωβρίου έρχεται το χάος. Να πληρώσουμε αυτούς που μπορούμε λίγο να πληρώσουμε, γίνεται ένας αγώνας δρόμου, δεν μπορούμε όμως να ανταπεξέλθουν στο μεγάλο χρέος που έχει δημιουργηθεί. Μετά τις 15 Οκτωβρίου οι πληρωμές που γίνονται είναι ελάχιστες γιατί δεν υπάρχει το διαθέσιμο, δεν υπάρχει το υπόλοιπο μέσα στο ταμείο. Φρόντισαν να εξαφανιστούν τα πάντα από το ταμείο!»

Για τη χθεσινή (29.04.2024) συνάντηση, ο Αλέξανδρος Κολιάδης δήλωσε:
«Ήρθε, είδε και απήλθε. Δεν είχε κάτι άλλο να μας πει, η μπάλα στην εξέδρα, το παραλιακό μέτωπο ήρθε να μας πει ότι είχε μία μελέτη που δεν την έχουμε και δεν υπάρχει, κάτι μονοπάτια στο Μόντε Σμιθ κ.λπ.

Σας λέω ειλικρινά προσπαθούσα να κατανοήσω τι ακριβώς ήθελε να πει ο ποιητής, δεν βγάλαμε άκρη, όπως δεν βγάζουμε άκρη κάθε μέρα που περνάει και γίνεται πιο δύσκολη. Ερχόμαστε σε ένα δημοτικό συμβούλιο και δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τι θέλει να πει.

Οι υπόλοιποι της παράταξής του Καμπουράκη δεν μιλάνε», όπως είπε, ενώ ερωτηθείς για τον έντονο διαπληκτισμό με τον πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών Τάσο Σπανό, απάντησε ότι «δεν θα έλεγα ότι μιλάει…

Είναι μία άλλη συζήτηση, γιατί έχει τον τρόπο του ο κ. Σπανός και καλά κάνει να δημιουργήσει θόρυβο, λίγο φασαρία γιατί αντιλαμβάνεται ότι εδώ τα πράγματα είναι δύσκολα. Όταν λέει ο κ. Καμπουράκης ότι έχει πληρωθεί η αποκομιδή, προφανώς ο κ. Σπανός ξέρει πολύ καλά την αλήθεια.

Εκεί ή μαγκώνεσαι ή δυσκολεύεσαι να πάρεις ακόμα και αναπνοές και λες τότε κάνεις φασαρία και η μπάλα στην εξέδρα».

Αναφορικά με το χρέος της ΔΕΥΑΡ στην ΠΝΑΙ, ο κ. Κολιάδης αναρωτήθηκε απευθυνομενος προς τον κ. Καμπουράκη «Τι ακριβώς εννοείτε πληρώστε την περιφέρεια; Να πληρώσουμε με στραγάλια;

Θα ξυπνήσω ένα πρωί και θα πω στον κ. Χατζημάρκο, θα δώσω ένα κιλό πατάτες και ένα κιλό πορτοκάλια να μειώσουμε λίγο το χρέος της ΔΕΥΑΡ τα 7 εκατομμύρια. Υπάρχει μία σύγχυση, είναι ξεκάθαρο.

Το φοβερό είναι ότι έρχεται ο κ. Καμπουράκης και μας λέει να πάτε στον Εισαγγελέα. Αλήθεια δεν ανησυχεί για τους αιρετούς εκλεγμένους αντιδημάρχους που ήταν στη δικιά του παράταξη το ότι θα εκτεθούν και θα έχουν πρόβλημα; Ούτε αυτό τους ενδιαφέρει».

Πηγή: Real Voice

Διαβάστε ακόμη

Ανακοίνωση της παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ για τις εκλογές στο ΤΕΕ

Μπλεγμένη σε αγκίστρια και πετονιές ξεβράστηκε θαλάσσια χελώνα στα Κρητικά

Για 15η φορά επισκέπτονται τη Ρόδο μαθητές του Λυκείου “Centre d’ Ensignement Libre S2” της Λιέγης

Ευχαριστήρια επιστολή των αστυνομικών της περιοχής μας σε όσους στάθηκαν δίπλα τους τη μέρα του Πάσχα

Στη Ρόδο οι υποψήφιες του ΣΥΡΙΖΑ, Ζαχ. Τσιριγώτη και Καίτη Γιαννακά

Ένα εκατομμύριο έχει καταβληθεί στους αγρότες της Ρόδου που επλήγησαν από τη φωτιά

Παράσταση Διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ από τους γιατρούς της Ρόδου

Συχνό φαινόμενο οι επιθέσεις μεθυσμένων τουριστών σε διασώστες του ΕΚΑΒ!