Προσοχή στα υλικά που ρίχνουμε στους κάδους ανακύκλωσης

Προσοχή στα υλικά που ρίχνουμε στους κάδους ανακύκλωσης

Προσοχή στα υλικά που ρίχνουμε στους κάδους ανακύκλωσης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1813 ΦΟΡΕΣ

Κάλεσμα στους κατοίκους του νησιού μας να τηρούν τους βασικούς κανόνες ανακύκλωσης και να μην πετούν στους μπλε κάδους υλικά που δεν είναι ανακυκλώσιμα, απευθύνει ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Νοτίου Αιγαίου.

Ο ΦοΔΣΑ μετά τη διαπίστωση ότι ορισμένοι πετούν μέσα στους κάδους, στους οποίους συγκεντρώνονται συγκεκριμένα υλικά προς ανακύκλωση και διάφορα άλλα αντικείμενα όπως σακούλες γεμάτες από μαγειρεμένα τρόφιμα, νωπά κρέατα, λαχανικά, λερωμένες συσκευασίες, κλαδέματα ακόμα και σπασμένα παρμπρίζ, βεγγαλικά ή άλλα επικίνδυνα απόβλητα, ζήτησε από τους συμπατριώτες μας να δείξουν υπευθυνότητα, καθώς τέτοιες ενέργειες δημιουργούν πρόβλημα στη διαδικασία της ανακύκλωσης που πραγματοποιείται στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΦοΔΣΑ αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, παρατηρούμε ότι μεγάλο μέρος των υλικών που φθάνουν από τους μπλε κάδους στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Ρόδου είναι όλο και πιο δύσκολο να ανακυκλωθεί.

Υλικά τα οποία δεν είναι κατάλληλα προς ανακύκλωση απορρίπτονται, λανθασμένα, στους μπλε κάδους και καταστρέφουν την ανακύκλωση, προκαλώντας προβλήματα στο ήδη δύσκολο και περιβαλλοντικά σημαντικό έργο που επιτελεί το ανθρώπινο δυναμικό του ΚΔΑΥ.

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές της κατάστασης που περιγράφουμε: σακούλες γεμάτες από μαγειρεμένα τρόφιμα, νωπά κρέατα, λαχανικά, λερωμένες συσκευασίες, κλαδέματα ακόμα και σπασμένα παρμπρίζ, βεγγαλικά ή άλλα επικίνδυνα απόβλητα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ανακυκλωθούν και δεν πρέπει να βρίσκονται στους μπλε κάδους, έρχονται στο ΚΔΑΥ, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται η ανακύκλωση.

Το πρόβλημα είναι γενικευμένο γιατί δεν γίνεται σωστά η διαδικασία της ανακύκλωσης. Η αποκομιδή είναι θέμα υπευθυνότητας των δήμων, αλλά και ατομικής ευθύνης όλων μας. Γι’ αυτό τον λόγο, καλούμε τους δημότες να τηρούν τους βασικούς κανόνες ανακύκλωσης.

Για να αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστάσεις και για να έχουμε μια σωστή ανακύκλωση είναι απαραίτητη η ευαισθητοποίηση όλων, αλλάζοντας τέτοιες νοοτροπίες. Μόνο μαζί μπορούμε ν’ αλλάξουμε αυτές τις εικόνες που μας προβληματίζουν».

Διαβάστε ακόμη

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch

Προεκλογικό σποτ Νέας Δημοκρατίας: Στις 9 Ιουνίου κάνουμε μαζί ένα βήμα μπροστά

Από καναπέδες μέχρι πολυθρόνες μάζεψε από πάρκο της Ρόδου η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου

Στις 24 Μαΐου η συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια

Ο Νικ. Ζαβόλας διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της «Κολοσσός 2047»

Ο Δ. Διακομιχάλης μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δήμων

Όταν ο κόσμος αγκαλιάζει και τιμά τους αληθινούς δημοσιογράφους σαν τον Γιώργο Ζαχαριάδη

Μαζικές επιστολές προς οφειλέτες με προειδοποίηση κατάσχεσης