ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, η αναζήτηση από την Αστυνομία αυτού που ύψωσε την κόκκινη σημαία...

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν 1964, η αναζήτηση από την Αστυνομία αυτού που ύψωσε την κόκκινη σημαία...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, η αναζήτηση από την Αστυνομία αυτού που ύψωσε την κόκκινη σημαία...

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 358 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Κυριακή 3 Μαΐου 1964
Αριθ. Φύλλου 3921

 

ΥΠΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΥΨΩΣΕ
ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΠΡΟΧΘΕΣ
Υπό των αστυνομικών αρχών Ρόδου διενεργείται ανάκρισις εν σχέσει προς το επεισόδιον της τοποθετήσεως ερυθρού τετραγώνου χαρτίου εις εμφανές μέρος της Παλαιάς Πόλεως. Διά το εν λόγω χάρτινον αντικείμενον υπάρχουν δύο εκδοχαί. Κατ’ άλλους επ’ αυτού διεκρίνετο ημισέληνος, ενώ άλλοι έλεγον ότι ήτο κομμουνιστικής εμπνεύσεως «σημαία».
Εφ’ όσον είναι σωστή οιαδήποτε εκ των δύο εκδοχών, το γεγονός αποκτά ιδιαιτέραν σημασίαν, λόγω της καταστάσεως του Kυπριακού και λόγω των εσωτερικών προβλημάτων που αντιμετωπίζονται υπό της Κυβερνήσεως.
Πάντως αναφέρεται ότι αι αστυνομικαί αρχαί ενεργούν μετά μεγάλης προσοχής και περισκέψεως διά την ανακάλυψιν και σύλληψιν του δράστου ή των δραστών, οπότε θα διαλευκανθή πλήρως η υπόθεσις και θα γνωσθούν τα κίνητρα που οδήγησαν εις την ενέργειαν αυτήν.
Σημειωτέον ότι το περιστατικόν προεκάλεσεν ιδιαιτέραν εντύπωσιν μεταξύ του λαού της Ρόδου, δεδομένου ότι υπάρχει λόγω των γεγονότων αρκετός εκνευρισμός.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΕΙΣ ΤΑΣ ΝΗΣΟΥΣ
Ως εγνώσθη μετά την επιστροφήν του εκ Πάτμου ο κ. Νομάρχης θα αρχίση περιοδείαν ανά τας νήσους του Δωδεκανησιακού συμπλέγματος προς επιτόπιον εξέτασιν διαφόρων ζητημάτων.

 

ΕΣΥΝΕΧΙΣΘΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΩΝ ΤΑΞΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Ο κ. ΖΙΓΔΗΣ ΑΠΕΓΟΗΤΕΥΣΕ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ
Εσυνεχίσθη και χθες διά τετάρτην κατά συνέχειαν ημέραν η στάσις των ταξί της Ρόδου τα οποία παρέμεινον έναντι του Νομαρχιακού Μεγάρου ακίνητα. Προχθές την πρωίαν ευθύς μετά την άφιξιν του υπουργού Βιομηχανίας κ. Ζίγδη εις την Ρόδον, τον επεσκέφθη επιτροπή η οποία εξέθεσεν τα αιτήματά της και εζήτησε την συμπαράστασίν του.

Ο κ. Ζίγδης ετόνισεν προς τους οδηγούς ότι χρειάζεται νόμος διά την ρύθμισιν του θέματος της απαγορεύσεως ενοικιάσεως αυτοκινήτων υπό ιδιωτικών γραφείων. Κατ’ άλλους ο κ. Ζίγδης εξεμάνη, εκτύπησεν τον γρόνθον του επί του γραφείου του κ. Νομάρχου και συνέστησεν εις τους ψηφίσαντας ΕΡΕ οδηγούς να αποχωρήσουν.

Σημειωτέον ότι η τεραστία πλειοψηφία των ιδιοκτητών ταξί είχεν ταχθή με την Ε.Κ. και ήκουσεν μετ’ εκπλήξεως την δήλωσιν του κ. υπουργού.
Μετά την αποχώρησιν των οι οδηγοί εκραύγαζον «δημοκρατία θέλαμε»και εξεδήλωναν την πρόθεσιν των όπως συνεχίσουν την απεργίαν περιέγραφον δε με τα μελανώτερα χρώματα την κατάστασίν των.

• Χθες την εσπέραν η απεργία ανεστάλη.

 

ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
ΘΑ ΕΟΡΤΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Αύριον την πρωίαν θα εορτασθή με συγκέντρωσιν εις το Εργατικόν Κέντρον Δωδεκανήσου η Εργατική Πρωτομαγιά. Προς τους συγκεντρωθησομένους εργάτας θα ομιλήση ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Λαμπριανός επί της σημασίας του εορτασμού και επί των εργατικών διεκδικήσεων δι’ εργασίαν, καλυτέραν αμοιβήν και ρύθμισιν διαφόρων κλαδικών θεμάτων.

Μετά την ομιλίαν του Προέδρου οι εργάται και υπάλληλοι της δυνάμεως του ΕΚΔ θα εκδράμουν εις την τοποθεσίαν Τσαμπίκα όπου θα παραμείνουν διασκεδάζοντες καθ’ όλην την ημέραν.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...