Σταύρος Τσούβαλης: Σε μπακαλόχαρτα και στο “μιλητό”, τα έργα επί δημαρχίας Α. Καμπουράκη σε σχολεία

Σταύρος Τσούβαλης: Σε μπακαλόχαρτα και στο “μιλητό”,  τα έργα επί δημαρχίας Α. Καμπουράκη σε σχολεία

Σταύρος Τσούβαλης: Σε μπακαλόχαρτα και στο “μιλητό”, τα έργα επί δημαρχίας Α. Καμπουράκη σε σχολεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1370 ΦΟΡΕΣ

Μετά την ΔΕΥΑΡ και την αποκομιδή των απορριμμάτων, ένα ακόμη κεφάλαιο ανοίγει για τον δήμο της Ρόδου, ενδεικτικό του τρόπου που γινόταν η οικονομική διαχείριση επί ημερών δημαρχίας του Αντώνη Καμπουράκη.

Αυτή τη φορά, πρόκειται για δεκάδες, μικρές εργολαβίες, για έργα αποκατάστασης και συντήρησης σχολικών μονάδων, που ουδέποτε πληρώθηκαν και ούτε μπορούν να πληρωθούν, αφού έγιναν με προφορικές αναθέσεις από τις Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μελέτες, δεν υπάρχουν προϋπολογισμοί, ούτε έγιναν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες ελέγχου της ορθής εκτέλεσης των έργων αυτών και παραλαβής τους, όπως τουλάχιστον ανέφερε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Σταύρος Τσούβαλης μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη.

Για την απαίτηση των εργολάβων να πληρωθούν από τον δήμο Ρόδου για έργα σε σχολεία από την προηγούμενη δημοτική αρχή, για το ποσό των 650.000 ευρώ, ο κ. Τσούβαλης υποστήριξε ότι αυτό είναι ανέφικτο, παρά μόνο αν κινηθούν μέσα από τη νομική οδό, μέσα από την οποία θα αποδειχθεί αν όντως έχουν γίνει τα έργα και πόσο πραγματικά κόστισαν.

Ο κ. Τσούβαλης ανέφερε ότι έγιναν από τις Σχολικές Επιτροπές της προηγούμενης δημοτικής αρχής προφορικές αναθέσεις με κάποιες σημειώσεις σε μπακαλόχαρτα, όπως είπε χαρακτηριστικά, όπου υπάρχουν και συγκεκριμένα ονόματα που αναφέρονται. Σε σχολικά συγκροτήματα της Α’ θμιας Εκπαίδευσης οι οφειλές ανέρχονται σε 400.000 ευρώ και στην Β’θμια Εκπαίδευση στο ποσό των 250.000 ευρώ.

«Δεν υπάρχει καμία σύμβαση. Δεν έχει ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία ελέγχου σωστής εκτέλεσης των έργων και παραλαβής τους. Δεν υπάρχει τίποτα. Δεν βρήκα ούτε μελέτες, μόνο κάποιες σημειώσεις σε μπακαλόχαρτα.

Δεν γίνεται να πληρωθούν έργα χωρίς συμβάσεις γιατί θα βρεθώ εγώ υπόλογος και δεν έχω καμία πρόθεση να παρανομήσω. Ό,τι έγινε ήταν προφανώς μόνο στο προφορικό», σημείωσε σχετικά ο κ. Τσούβαλης, ο οποίος για να βγάλει άκρη όπως είπε, θα πρέπει να απευθυνθεί στους διευθυντές των σχολείων για να πάρει στοιχεία για κάθε ένα έργο ξεχωριστά.

«Τρία είναι τα ενδεχόμενα: είτε τα έργα δεν έγιναν και απλά έφεραν κάποια χαρτιά, είτε οι συμφωνίες έγιναν στο “μιλητό”, του τύπου “πηγαίνετε κάντε τα έργα και θα τα βρούμε”, είτε πήγε μόνος του ο εργολάβος. Το τρίτο σενάριο είναι απίθανο, πιο κοντά είναι η δεύτερη περίπτωση», ανέφερε και διερωτήθηκε: «Όταν δεν υπάρχει μελέτη, δεν υπάρχει προϋπολογισμός, δεν υπάρχει σύμβαση του έργου, πώς είναι δυνατόν να πληρωθούν οι εργολάβοι;».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας