Επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, σε Ψέριμο, Πάτμο και Λειψούς

Επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, σε Ψέριμο, Πάτμο και Λειψούς

Επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, σε Ψέριμο, Πάτμο και Λειψούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 742 ΦΟΡΕΣ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας συνέχισε σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2024, την επίσκεψή του σε νησιά των Δωδεκανήσων, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη.

Ειδικότερα το πρωί επισκέφθηκε, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου και τον Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Παύλο Ανδρικόπουλο, το Επιτηρητικό Φυλάκιο του Στρατού Ξηράς στην Ψέριμο, όπου διεπίστωσε το υψηλό ηθικό των στελεχών και των οπλιτών, και αντάλλαξε ευχές για το Πάσχα.

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας μετέβη στην Ιερά Μονή Ιωάννου Θεολόγου στην Πάτμο, όπου παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία, ξεναγήθηκε στο Μουσείο της Ιεράς Μονής, καθώς και στο Σπήλαιο της Αποκαλύψεως

Ακολούθως, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας παρέστη στην Ακολουθία του Νιπτήρος, την οποία τέλεσε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πάτμου Πανοσιολογιότατος Κύριλλος. Παρόντες ήταν επίσης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Παππάς, οι Βουλευτές Εμμανουήλ Κόνσολας, Βασίλειος – Νικόλαος Υψηλάντης, Γεώργιος Νικητιάδης, ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Απόστολος Ασπράκης, ο Δήμαρχος Πάτμου Νικήτας Τσαμπαλάκης, ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Μαστροκούκος, εκπρόσωποι φορέων και εκατοντάδες πιστοί.

Μετά το πέρας της επίσκεψης στην Πάτμο ο Υπουργός δήλωσε:

«Βρίσκομαι σήμερα Μεγάλη Πέμπτη στην Πάτμο, στο πλαίσιο της περιοδείας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, κυρίως στα πολύ μικρά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, για να έχω την ευκαιρία να ευχηθώ για την Ανάσταση που έρχεται «Καλό Πάσχα» στους ακρίτες που φυλάττουν τα όρια της ανατολικής πλευράς της Πατρίδας μας, τα όρια της εθνικής μας κυριαρχίας.

Είναι για μένα μία μεγάλη ευκαιρία να σφίξω τα χέρια αυτών των παιδιών που αυτές τις άγιες μέρες δεν είναι στο σπίτι τους, αλλά στα σύνορα της Πατρίδας μας. Όμως αυτό είναι απαραίτητο.

Μια και βρισκόμαστε στο νησί της Αποκάλυψης, λέει ο Μακαρισμός της Αποκάλυψης: «Μακάριος ὁ φυλάττων». Οφείλουμε λοιπόν να προστατεύουμε τα σύνορα της Πατρίδας μας, από εδώ την Πάτμο, την Ψέριμο και από τους Λειψούς, που θα επισκεφθώ στη συνέχεια σήμερα.

Καλή Ανάσταση! Να έχουμε καλό Πάσχα και να θυμόμαστε πάντα ότι οι ακρίτες μας αγρυπνούν για την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Πατρίδας μας».

Εν συνεχεία ο κ. Δένδιας θα επισκεφθεί το Επιτηρητικό Φυλάκιο Λειψών.

Διαβάστε ακόμη

Η ακμάζουσα ξυλουργική τέχνη στην Πάτμο μπορεί σύντομα να έχει τη δική της Σχολή

Για ενδοοικογενειακή βία θα δικαστεί ένας 57χρονος

Νικήτας Τσαμπαλάκης: Η Πάτμος είναι έτοιμη για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Οι βιολιστές της Πάτμου στο επεισόδιο της εκπομπής "Ελλήνων Δρώμενα" την Τετάρτη στην ΕΡΤ3

Συνελήφθη 28χρονος επιβάτης πλοίου στην Πάτμο για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος συνεπιβάτιδός του

Ένταξη αποκατάστασης δωμάτων και τοιχογραφιών Ι.Μ. Αγίου Ιώαννη του Θεολόγου Πάτμου στο ΠΕΠ 2021-2027

Θα συνεχιστεί η αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Πάτμου

Επεισόδιο με τραυματισμό στο νησί της Πάτμου μετά από συμπλοκή με δύο ανήλικους