Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 344 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Σάββατο 9 Μαΐου 1964
Αριθ. Φύλλου 3925

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΙΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΣ
ΜΕ ΚΑΡΕΚΛΙΕΣ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΝ ΚΕΡΔΟΣ
ΚΑΤΕΔΙΚΑΣΘΗΣΑΝ ΕΙΣ ΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟΝ
Τα θύματα ήσαν δύο ξένοι
Εις το Αυτόφωρον εγράφη χθες ο επίλογος μιας περιέργου υπθέσεως της Ρόδου-η οποία θα πρέπει να προκαλέση την προσοχήν ολοκλήρου της Κοινωνίας και την λήψιν σοβαρών μέτρων διά την παρεμπόδισιν επαναλήψεων. Δυό σερβιτόροι συγκεκριμένως, του παραθαλασσίου κέντρου «Μπαμπούλας» κατεδικάσθησαν εις φυλάκισιν 25 ημερών έκαστος διά πρόκλησιν σωματικών βλαβών εις δύο ξένους.

Αφορμή του ξυλοκοπήματος των ξένων συμφώνως προς τα κατατεθέντα ήτο το γεγονός ότι οι δύο ξένοι εκλήθησαν να πληρώσουν υπερβολικόν ποσόν διά δύο διπλά κονιάκ που ήπιαν και όταν παρετήρησαν τούτο εις τους σερβιτόρους έλαβον την απάντησιν ότι πληρώνουν και τα ουίσκυ που ήπιε μια κοπέλα καθημένη εις τραπέζι απέχον δέκα μέτρα από το ιδικόν των!

Η ιστορία ήρχισεν χθες την 1.30 πρωινήν. Ο Άγγλος δικηγόρος Πήτερ Ρόλλαντ ετών 48 και ο κ. Μάικ Έμερτ, ετων 34, αμερικανός εργαζόμενος εις Σύμην-εις τα έργα εγκαταστάσεων συστήματος αφαλατώσεως του ύδατος προς ύδρευσιν της νήσου-εισήλθον εις το επί πασσάλων εις την θάλασσαν στηριζόμενον κέντρον «Μπαμπούλα», εκάθισαν διά να ακούσουν μπουζούκια και παρήγγειλαν δυό διπλά κονιάκ.

Πράγματι τα κονιάκ προσεκομίσθησαν. Τα ήπιαν και αφού παρηκολούθησαν επ’ ολίγον τα λαϊκά όργανα εζήτησαν να πληρώσουν διά να φύγουν. Τότε τους προσεκομίσθη λογαριασμός αναγράφων... 230 δραχμάς!
Οι δύο ξένοι απορούντες ηρώτησαν τι συμβαίνει, αλλά ο σερβιτόρος επέμενε. Και τότε επεχείρησαν να πληρώσουν το ήμισυ, λέγοντες ότι και αυτό διά τέσσαρα κονιάκ ήτο πολύ.

Κατόπιν αυτού-πάντοτε κατά τας καταθέσεις-ο σερβιτόρος Εμμανουήλ Κεμενούνης έκλεισε διά του σώματος του την έξοδον και ομού μετ’ άλλου ενός σερβιτόρου ήρχισαν να κτυπούν τους ξένους με καρεκλιές! Εις τας διαμαρτυρίας των δε, τους έδειξαν μίαν μακράν καθημένην κοπέλαν και τους είπαν ότι αυτή «ήπιε μερικά ουίσκυ εις υγείαν των».

Τελικώς επενέβησαν λιμενικά όργανα-λόγω αρμοδιότητος-και μετέφεραν τον αιμόρφυρτον Ρόλλαντ εις το Νοσοκομείον (με τραύματα εις το πρόσωπον) και τον Έμερτ προς παροχήν βοηθείας (με μερικούς μώλωπας και εκδοράς). Επίσης συνελήφθησαν οι δράσται, δηλαδή ο Κεμενούνης και ο σερβιτόρος Κωνσταντίνος Αμυγδαλάς.

Η υπόθεσις έληξε χθες εις το Μονομελές Αυτόφωρον, όπου εκτός των δύο σερβιτόρων παρεπέμφθη και ο ιδιοκτήτης του κέντρου κ. Κωνσταντίνος Οικονομάκης, ο οποίος όμως απηλλάγη.
Εν τούτοις κατά την άποψιν πολλών, η υπόθεσις δεν έληξε και δεν πρέπει να έληξε...

325 ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΕΛΑΒΟΝ ΕΚΤΑΚΤΟΝ ΒΟΗΘΗΜΑ
Λήγει σήμερον εις το Εργατικόν Κέντρον η καταβολή των εκτάκτων βοηθημάτων εις τους μη επιδοτουμένους ανέργους επί ταις εορταίς του Πάσχα.
Μέχρι χθες είχον λάβει βοήθημα περί τους 325 άνεργοι.
Διευκρινίζεται ότι οι μη προσερχόμενοι σήμερον θα χάσουν το δικαίωμα λήψης βοηθήματος.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΝ ΕΙΣ ΤΑΣ ΝΗΣΟΥΣ
Πληροφορούμεθα ότι ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Σπυρίδων πιθανόν την ερχομένην εβδομάδα να πραγματοποιήση περιοδείαν ανά τας νήσους Σύμην, Τήλον, Νίσυρον και Χάλκην.
Η περιοδεία αύτη είχε προγραμματισθή προ πολλού διάφορα όμως επείγοντα εκκλησιαστικά προβλήματα ημπόδισαν εις το να πραγματοποιηθή τότε αύτη.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: 73 εργάται αναχωρούν εκ Ρόδου εις Δ. Γερμανίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...