Φίλιππος Ζάχαρης: Συνωμοσιολογίες, συνθήματα, μεγαλοστομίες και Παράδεισος

Φίλιππος Ζάχαρης: Συνωμοσιολογίες, συνθήματα, μεγαλοστομίες και Παράδεισος

Φίλιππος Ζάχαρης: Συνωμοσιολογίες, συνθήματα, μεγαλοστομίες και Παράδεισος

Φίλιππος Ζάχαρης

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 277 ΦΟΡΕΣ

Οι φήμες διαδίδονται ως αληθινές ειδήσεις, την ίδια στιγμή που οι υποθέσεις μετατρέπονται σε βεβαιότητες χωρίς το παραμικρό στοιχείο παρά μόνο επειδή η φήμη πρέπει να πιάσει τόπο και η σιγουριά να βρει απάγκιο ή ασφαλές καταφύγιο.

Αυτό συμβαίνει, είτε όταν αφορά την πανδημία και την υποτιθέμενη επικινδυνότητα των εμβολίων, που όπως λένε κάποιοι δαιμόνιοι «όψιμοι γιατροί» παρασκευάσθηκαν άρον – άρον, χωρίς τη συμμετοχή επιστημόνων, ή κάποιοι πονηροί άλλοι που ισχυρίζονται πως κάποια «αόρατη ομάδα» ανθρώπων αποφάσισε να εξοντώσει την ανθρωπότητα.

Οι εν λόγω ισχυρισμοί είναι του ίδιου βεληνεκούς με τις εκφοβιστικές θεωρίες, πως ερήμην του λαών σχεδιάζεται τάχα μια παγκόσμια τάξη για να τους αποκλείσει από κάθε πρόσβαση στην αληθινή πληροφορία, και όλα αυτά λες και οι λαοί δεν είναι αυτοί που εν τέλει επιλέγουν ποιοι θα τους κυβερνήσουν ή δεν ξέρουν πως οι ανάγκες τους πλέον είναι τεχνητές, ανάγκες από τις οποίες θα μπορούσαν να απαλλαγούν καταφεύγοντας στη γνώση που, αν εξαιρέσει κανείς τις συνήθεις χώρες τύπου Ρωσίας, Ιράν, Βορείου Κορέας και λοιπών, είναι ελεύθερη.

Οι θεωρίες συνωμοσίας, όπως τις λένε σήμερα, εκπορεύονται από την ακροδεξιά και από την κομφορμιστική αριστερά που κατά τα άλλα ενώ μιλούν για τον «δαίμονα των Βρυξελλών και της ΕΕ », ενώ με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εκεί φωλιάζουν οι ευρωβουλευτές τους.

Στη θεωρία λοιπόν όλα καλά, στην πράξη όμως μετρά το χρήμα.

Και οι κοινωνίες που βιώνουμε είναι απόλυτα καταναλωτικές, και σε αυτού του τύπου τις κοινωνίες συμβάλλουν τα μάλα και κάποιοι γνωστοί εθνικόφρονες αλλά και οι όψιμοι «προοδευτικοί» της χαλκευμένης αριστεράς. Το σύνθημα λοιπόν είναι «έξω από την ΕΕ», «κάτω τα ολιγοπώλια».

Δεν μας λένε όμως ποια κοινωνία οραματίζονται. Γιατί αν μας παραπέμπουν στον θαυμαστό αντιδυτικό άξονα με τις χώρες που προανέφερα, οι σκοποί τους είναι προφανείς.

Θεωρίες φαντασιοκοπίας λοιπόν που κάνουν τις συντηρητικές κυβερνήσεις να φαντάζουν στα μάτια πολλών ως το «μη χείρον βέλτιστον». Έμελλε να το ζήσουμε και αυτό.

Η αντίληψη αυτή βέβαια είναι το ίδιο επικίνδυνη καθώς δεν αναπτύσσεται ποτέ μια πραγματικά δημοκρατική τάση, παρά αντί του σκοταδισμού, επιλέγεται η ιταμή σοσιαλδημοκρατία ή τα δεξιά κόμματα.

Τα μηνύματα ήταν ξεκάθαρα ήδη από την αρχή της πανδημίας:

«Τα εμβόλια είναι θάνατος και ο Πούτιν μεγάλος ήρωας.

Έννοιες όπως «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια» επανέρχονται δριμύτερες, πασπαλισμένες ασφαλώς με πολλές άλλες φοβίες, ρατσισμό και διακρίσεις κατά των ομοφυλοφίλων, των Ρομά, και άλλων κοινωνικών μειοψηφιών που πρέπει να αποκλειστούν από παντού.

Το κλασικό πια σύνθημα που συμφωνούν ακροδεξιοί με σταλινικούς είναι ότι «για όλα φταίει η Δύση και οι Εβραίοι». Πολύ σωστά, αυτά έλεγε και ο Χίτλερ με τον ομογάλακτό του Στάλιν.

Επειδή όμως η συνωμοσιολογία δεν έχει όρια, οι «συμμαχίες» που συνάπτονται κάτω από το τραπέζι είναι ευρείας σημασίας. Χρειάζεται λοιπόν η παραπληροφόρηση και ο σκοταδισμός.

Τα εμβόλια είναι «έργο του διαβόλου», όπως κάποτε θεωρούταν ο ηλεκτρισμός και το τηλέφωνο. Είναι η επιστήμη που δολοφονεί πλέον, είναι «όλοι συνεννοημένοι» για να μειωθεί ο πληθυσμός της γης, και σε αυτό συμμετέχουν πολλά κεφάλια, έτσι μας λένε.

Αυτό που σκέπτομαι όμως είναι το γιατί δεν επιλέγουν οι πολίτες αυτοί σε κάθε εκλογική αναμέτρηση να απομονώσουν αυτή τη μυστηριώδη φονική «κλίκα». «Δεν καταλαβαίνουν οι πολίτες», μας απαντούν.

Άρα οι λαοί είναι ανίκανοι, υποθέτω. Άρα σε ποιους απευθύνονται; Τα λένε μήπως μεταξύ τους για να τα πιστέψουν; Αφού δεν υπάρχει επιστήμη και όλοι είναι «δολοφόνοι», να μην επισκέπτονται τα νοσοκομεία.

Οι δε άλλοι που μισούν τη Δύση, ας ζητήσουν άσυλο για να αποφύγουν τον βρόγχο της Ε.Ε. στη Ρωσία, το Ιράν, την Κίνα, ή τη Βόρειο Κορέα.

Είναι μια λύση αυτό και όχι να στέλνουν τα παιδιά τους σε αγγλικά, γερμανικά ή αμερικανικά πανεπιστήμια αλλά εκ του ασφαλούς να ανεμίζουν λάβαρα και σφυροδρέπανα από τη «διεφθαρμένη Δύση».

Όχι ότι στην Ευρώπη ή τις ΗΠΑ υπάρχει δημοκρατία, αλλά απλά λες ό,τι έχεις να πεις.

Και για τους αντιεμβολιαστές μια φιλική σύσταση: μην επισκέπτεσθε ούτε γιατρούς, ούτε νοσοκομεία. Εμπιστευθείτε την αστρολογία και τα μερομήνια.

Η επιστήμη είναι ξεκάθαρη, παρά τα όποια ενίοτε μεγάλα λάθη και αν έχουν γίνει. Η φιλοσοφία το ίδιο όταν απομάγευε τον ρητό βιασμό της γλώσσας. Όταν ακόμη και σήμερα οι μεγάλοι ποιητές και λογοτέχνες καταδεικνύουν το μεγαλείο της ζωής.

Μιας ζωής που δεν έχει σχέση ούτε με φήμες, ούτε με δοξασίες, ούτε με θεϊκά θαύματα.

Γιατί αν ήταν έτσι, δεν θα συνέβαινε ως γεγονός, ούτε θα ερχόμασταν στη ζωή για να τη χάσουμε γινόμενοι μάρτυρες, επειδή υφίσταται κάποιο διαμεσολαβημένο δια των θρησκειών προπατορικό αμάρτημα, και κάποιοι χριστιανοί, μουσουλμάνοι ή βουδιστές επιδιώκουν με πάθος την επιστροφή τους στον Παράδεισο.

Γιατί Παράδεισος είναι μόνο η ζωή αυτή που μας δίδεται για λίγο και πρέπει να τη ζήσουμε.  

Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Γάκης: Η πορεία του Ποντιακού Ελληνισμού αποδεικνύει την αδούλωτη ψυχή του

Μαρία Καρίκη: Χάνοντας το κουράγιο σου...

Θάνος Ζέλκας: Μέτρα. Όχι ημίμετρα

Αγαπητός Ξάνθης: Ο κος Ζαχαριάδης, ένας ακάματος εργάτης της Δημοσιογραφίας και εκπομπής ήθους

Ηλίας Καραβόλιας: Το μέλλον που δεν βλέπουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Μία βόλτα στη Λίνδο

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων