Ελεύθερος με όρους αφέθηκε 21χρονος που κατείχε ναρκωτικά

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε 21χρονος που κατείχε ναρκωτικά

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε 21χρονος που κατείχε ναρκωτικά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 852 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο 21χρονος που συνελήφθη, όταν κατά την άφιξή του στη Ρόδο, εντοπίστηκε να κατέχει δέκα αυτοσχέδιες συσκευασίες με 791 γραμμάρια κάνναβης.

Η σύλληψη του 21χρονου έγινε στις 30 Απριλίου 2024 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, στο πλαίσιο των αυστηρών ελέγχων που διενεργούνται και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Το Μ. Σάββατο 4 Μαΐου, ο 21χρονος συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Δημήτρη Βερβέρη, προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, όπου και απολογήθηκε αρνούμενος την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 21χρονος αποδέχτηκε ότι κατείχε συγκεκριμένη ποσότητα μικτού βάρους 791 γραμμαρίων (καθαρού 500 γραμμαρίων) κάνναβης, αποκλειστικά για προσωπική του χρήση ως τοξικομανής.
Πιο αναλυτικά, ο συλληφθείς είπε στην απολογία του, πως έρχεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο νησί μας για να εργαστεί και πως είναι εξαρτημένος χρήστης από την ηλικία των δώδεκα χρόνων του. Η ποσότητα που βρέθηκε στην κατοχή του, την είχε προμηθευτεί, όπως είπε, μερικές ημέρες πριν ταξιδέψει για Ρόδο, από άγνωστο άτομο στην Αθήνα και επρόκειτο να του καλύψει τις προσωπικές του ανάγκες όσο διάστημα θα διέμενε για να εργαστεί στο νησί μας. Για τον ίδιο λόγο, δηλαδή για να μετράει τη δόση του είχε και την ζυγαριά ακριβείας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα ο 21χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2.000 ευρώ.

Για τον συλληφθέντα, όλα ξεκίνησαν στις 30 Απριλίου 2024 το πρωί κατά τον κατάπλου πλοίου της γραμμής από τον Πειραιά στο λιμάνι της Ρόδου, οπότε και εντοπίστηκε να βγαίνει από αυτό και σε έλεγχο που του έγινε διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, με αυτοκίνητο που οδηγούσε, δέκα αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες κάνναβη συνολικού βάρους 791 γραμμαρίων.

Επίσης, βρέθηκαν στην κατοχή τού 21χρονου δύο κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 1.390 ευρώ.
Όλα τα ανευρεθέντα πειστήρια κατασχέθηκαν, καθώς και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε, ενώ σε βάρος του 21χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης εντάσσεται στις ειδικές επιχειρησιακές δράσεις των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης-διακίνησης των ναρκωτικών.

Διαβάστε ακόμη

Πατέρας και γιος στο εδώλιο επειδή πουλούσαν είδη «μαϊμού»

Εντοπισμός και διάσωση 35 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Ρόδο

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη