Σε... μιλόνγκα μετατράπηκε χθες η πλατεία Δημαρχείου

Σε... μιλόνγκα μετατράπηκε  χθες η πλατεία Δημαρχείου

Σε... μιλόνγκα μετατράπηκε χθες η πλατεία Δημαρχείου

Κυριακή Πετρίδου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 7385 ΦΟΡΕΣ

Σε... μιλόνγκα, δηλαδή χορευτική εκδήλωση αφιερωμένη στο Τάνγκο, μετατράπηκε χθες, για αρκετή ώρα, η πλατεία Δημαρχείου, ως… προθέρμανση για τον επερχόμενο μαραθώνιο Τάνγκο που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, 20 με 23 Ιουνίου!

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε χθες τους διερχόμενους από το κέντρο της πόλης καθώς ακριβώς μπροστά από το Δημαρχείο… στήθηκε μία μιλόνγκα με τα μέλη της ομάδας El Abrazo del Tango, μία από τις τρεις που έχουμε στη Ρόδο, να… δίνουν ρεσιτάλ στον περίπλοκο αλλά πανέμορφο αυτό αργεντίνικο χορό!

Δεν ήταν μάλιστα λίγοι οι τουρίστες που διέρχονταν το σημείο και σταματούσαν να ρωτήσουν πληροφορίες. Μάλιστα, όπως λένε μέλη της ομάδας, αρκετοί πριν έρθουν διακοπές στο νησί μας, ψάχνουν στο ίντερνετ εάν υπάρχουν ομάδες τέτοιες ή που μπορούν να χορέψουν Τάνγκο και να το συνδυάσουν με τις διακοπές τους!

Ο λόγος; Όπως λέει η κα Κατερίνα Βολονάκη, μέλος της ομάδας, σε παγκόσμιο επίπεδο παρατηρείται αναβίωση αυτού του μοναδικού και παθιασμένου χορού, λόγω της αποξένωσης των ανθρώπων, ειδικά στις μεγαλουπόλεις, που ξεκίνησε πριν από την πανδημία.

Δεν παραλείπει ωστόσο να σημειώσει, ότι πολλοί έρχονται για να συμμετάσχουν στις ομάδες της Ρόδου αλλά στη συνέχεια τα παρατάνε γιατί είναι πολύ… δύσκολο άθλημα. Πρόκειται για έναν πολύ απαιτητικό χορό που απαιτεί προσήλωση και πειθαρχία και έτσι αρκετοί απογοητεύονται γρήγορα. Όταν μαγεύονται, όμως, το κυνηγούν.

Ωστόσο, η ομάδα τους μετράει πάνω από δέκα χρόνια και αριθμεί περί τα τριάντα μέλη ενώ υπάρχουν ακόμη δύο ομάδες στη Ρόδο και μάλιστα εδώ διοργανώνονται δύο μιλόνγκες κάθε εβδομάδα!

Αποφάσισαν λοιπόν φέτος να διοργανώσουν τον μαραθώνιο Τάνγκο της Ρόδου (Rhodes Tango Marathon) καθώς είναι πολύ της μόδας τελευταία και διοργανώνονται παντού ενώ μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν και οι επισκέπτες μας.

Μάλιστα, περιμένουν και συμμετοχές από όλη την Ευρώπη και την Τουρκία. Ο Μαραθώνιος θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο «Ακάντια», που διαθέτει κατάλληλη αίθουσα. Παράλληλα, θα διοργανωθούν και δύο μιλόνγκες, μία πριν και μία μετά τον Μαραθώνιο.
Σημειώνεται ότι υπάρχει καθοδήγηση από δασκάλους Τάνγκο.

Διαβάστε ακόμη

Οι ισραηλινοί κομάντος, τα κουνούπια και η μυστική αποστολή στη Ρόδο

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας