Γιάννης Παρασκευάς: Το αυγό του φιδιού

Γιάννης Παρασκευάς: Το αυγό του φιδιού

Γιάννης Παρασκευάς: Το αυγό του φιδιού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 684 ΦΟΡΕΣ

Γράφει o
Γιάννης Παρασκευάς

 

Κλάδευε τις ελιές του ο μαστρογιώργος, κουράστηκε λίγο αλλά δεν έλεγε να σταματήσει, στην τελευταία ελιά, ήθελε σώνει και καλά να κόψει ένα κλαδί, λίγο χοντρό που βρισκόταν λίγο πιο ψηλά από το μπόι του.

Μια και δυο, σκαρφαλώνει και κάθεται καβάλα στο κλαδί, τώρα θα σου δείξω εγώ, του λέει, μια και δυο δουλεύει με μανία το πριόνι, έκοβε κι ευχαριστιόταν, μα κάποια στιγμή σπάει το κλαδί, βρίσκεται κατάχαμα, με σπασμένα τα πλευρά, το ένα πόδι και το ένα χέρι.

Αναρωτιέσαι φίλε μου, για το τι θέλει να πει ο ποιητής, μου έχει γίνει συνήθεια, ξέρω ότι θα εκνευριστώ αν ακούσω ειδήσεις ή διαβάσω εφημερίδα, δεν είναι ΤΟ ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ, να διαβάζεις και να ακούς τις διαμαρτυρίες, για τα ακραία φαινόμενα συμπεριφοράς στο Κοινοβούλιο, για το ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ που απειλεί την καθεστηκυία τάξη, για την αύξηση των ποσοστών των ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ;

Ποιοι διαμαρτύρονται και ποιοι προσπαθούν να αποκλείσουν κάποια κόμματα από τις εκλογές, ας μη με χρεώσει κάποιος, ότι θέλω τα φασιστοειδή στη Βουλή, είναι όμως ντροπή και προκαλεί αηδία, να φωνάζουν και δήθεν να διαμαρτύρονται αυτοί που ήταν ΟΜΟΤΡΑΠΕΖΟΙ και ΟΜΟΣΚΗΝΟΙ με τα κάθε είδους ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ τόσα και τόσα χρόνια.

Έκοβαν κλώνο-κλώνο όλα αυτά που στήριζαν τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ και τώρα κλαίνε ΩΣ ΜΩΡΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ.

Είναι γεγονός και βρήκαν την ευκαιρία, να κατηγορούν τον ΤΣΙΠΡΑ για τη συνεργασία του με τον ΚΑΜΕΝΟ.

Πού βρισκόταν ο κ. ΚΑΜΕΝΟΣ πριν δημιουργήσει το δικό του κόμμα, παιδί της ΔΕΞΙΑΣ και μάλιστα της πιο ακραίας έκφρασής της.

Διαμαρτύρεται ποιος; Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, αυτός που έχει τόση σχέση με τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και τη λειτουργία των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ όση ο ΦΑΝΤΗΣ με το ΡΕΤΣΙΝΟΛΑΔΟ.

Ζητώ συγνώμη για την έκφραση, τον έπιασε κλοπιλάλα, για ένα και μοναδικό λόγο, φοβάται τις Ευρωεκλογές και θέλει να σταματήσει με όλους τους τρόπους και όλες τις μεθόδους, τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων.

Το φαινόμενο της εκλογικής ανόδου των φασιστοειδών, δεν είναι μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. Ναι, σε όλες τις χώρες υπάρχει ένα ποσοστό πολιτών, που ο κάθε ένας για τους δικούς του λόγους επιλέγει να δώσει την ψήφο του σε τέτοιου είδους μορφώματα, οι μεγαλύτερες ηλικίες έχουν και ιστορικές καταβολές.

Δεν μας εξηγούν όλοι αυτοί οι εκπρόσωποι των δήθεν συστημικών κομμάτων, γιατί οι ΝΕΟΙ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ σε αυτά τα κόμματα, αναλογίστηκαν ποτέ τους ότι αυτοί έχουν τις μεγαλύτερες ευθύνες;

Δεν είναι οι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ τους ΕΠΙΛΟΓΕΣ, οι συμπεριφορές τους, που ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών τους γύρισε την πλάτη. Από τι να πιαστεί ο πολίτης, που δεν είναι ΜΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΚΛΙΚΑΣ και δεν μπορεί ακόμα και με δύο δουλειές να βγάλει τον μήνα του;

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, απάτη ή οφθαλμαπάτη, για ποια ΕΥΡΩΠΗ να πάει στην κάλπη και να εκφράσει την άποψή του ο πολίτης, κόμματα και υποψήφιοι το έχουν καταλάβει και κανείς δεν μιλά για ΕΥΡΩΠΗ, αν με πολλή ανοχή δεν τη χαρακτηρίσεις τυμπανιαίο πτώμα, σίγουρα είναι ένας ΒΑΡΙΑ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ.

Αυτή η ΕΥΡΩΠΗ και τα παρακλάδια της, ΤΑ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ είναι υπεύθυνοι για την έξαρση των ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ.

Λίγη γνώση της ΙΣΤΟΡΙΑΣ, οδηγεί χωρίς καμιά δυσκολία σε αυτά τα συμπεράσματα, ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ και η ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ γεννούν, ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ.

Τι συνέβη μετά το ΚΡΑΧ του ‘29, πόσα Κράτη κατέληξαν να έχουν ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ;
ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, σχεδόν όλες οι ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ, δεν αναφέρονται στις χώρες της ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, είχαν και αυτές το δικό τους μονοκομματικό σύστημα.

Οι επιδερμικές πολιτικές αναλύσεις των πληρωμένων κονδυλοφόρων, μπορούν να πείσουν μόνο ΗΛΙΘΙΟΥΣ και μόνο βολεμένους από το σύστημα.

Η ΕΥΡΩΠΗ σαν πολιτική ΟΝΤΟΤΗΤΑ δεν υφίσταται, σαν ΕΝΙΑΙΑ ΑΓΟΡΑ είναι ανύπαρκτη, σαν ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΙΚΤΗΣ είναι απούσα, σαν ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ απώλεσε την αξιοπιστία της, ΚΕΡΔΙΣΕ τον τίτλο του ΥΠΗΡΕΤΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ και του ΥΠΗΡΕΤΗ ΤΩΝ ΗΠΑ.

Ξέχνα αγαπητέ φίλε το παραμύθι που μας σερβίρουν, πιο πολλά δίνουμε στην ΕΥΡΩΠΗ από αυτά, που δήθεν ως δανεικά μας προσφέρουν και μας δένουν χειροπόδαρα.

Τι να πει κάποιος για τη ΔΗΘΕΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ μας προστασία, σε στιγμές κρίσης θα μας ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ και δεν θα προλάβουμε να πούμε κύμινο, γυρίστε λίγο πίσω και δείτε πόσες φορές μας πούλησαν.

ΦΑΣΙΣΤΕΣ και ΦΤΩΧΕΙΑ πάνε μαζί, η ευθύνη αύξησης των ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΩΝ, ανήκει σε ηγέτες σαν τον κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ που αυτός και οι όμοιοί του κυβερνούν τα ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ Ε.Ε.
Την ΑΝΑΣΤΑΣΗ του ΧΡΙΣΤΟΥ τη γιορτάσαμε, ώρα να γιορτάσουμε ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

Διαβάστε ακόμη

Φίλιππος Ζάχαρης: Τα μεγάλα νοήματα της ζωής

Δημήτρης Γάκης: Η πορεία του Ποντιακού Ελληνισμού αποδεικνύει την αδούλωτη ψυχή του

Μαρία Καρίκη: Χάνοντας το κουράγιο σου...

Θάνος Ζέλκας: Μέτρα. Όχι ημίμετρα

Αγαπητός Ξάνθης: Ο κος Ζαχαριάδης, ένας ακάματος εργάτης της Δημοσιογραφίας και εκπομπής ήθους

Ηλίας Καραβόλιας: Το μέλλον που δεν βλέπουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Μία βόλτα στη Λίνδο

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου