Για ληστεία και κλοπές πρόκειται να δικαστούν τέσσερις Ρομά

Για ληστεία και κλοπές πρόκειται να δικαστούν τέσσερις Ρομά

Για ληστεία και κλοπές πρόκειται να δικαστούν τέσσερις Ρομά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 823 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα βρεθούν την επόμενη εβδομάδα δύο άνδρες και δύο γυναίκες Ρομά, κατηγορούμενοι για ληστεία σε βάρος ιδιοκτήτη καταστήματος τουριστικών ειδών, αλλά και για κλοπές στο νησί μας, από τις οποίες αποκόμισαν, χρήματα, αντικείμενα και τιμαλφή αξίας άνω των 87.000 ευρώ!

Πρόκειται για έναν 24χρονο, μία 32χρονη, μία 33χρονη και έναν 24χρονο, οι οποίοι φέρονται να διέπραξαν τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2023.

Σε βάρος των τεσσάρων εμπλεκομένων, οι οποίοι βρίσκονται όλοι στη φυλακή καθώς έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι, έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για ληστεία από κοινού και διακεκριμένες κλοπές, αδικήματα για τα οποία θα δικαστούν από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 15 Μαΐου.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου στο τέλος Σεπτεμβρίου 2023 οπότε και στο πλαίσιο επισταμένης αστυνομικής έρευνας, διακριβώθηκε η εγκληματική δράση της ομάδας των δύο ανδρών και των δύο γυναικών, οι οποίοι ενέχονται στη διάπραξη ληστείας και κλοπών σε βάρος πολιτών στη Ρόδο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κατά το χρονικό διάστημα των μηνών Αύγουστος και Σεπτέμβριος 2023, οι τέσσερις εμπλεκόμενοι, ενεργώντας είτε όλοι μαζί ως συμμορία είτε κατά περίπτωση με διαφορετική σύνθεση, κατηγορούνται για μια ληστεία και πέντε κλοπές.

Από την αποδόμηση της εγκληματικής τους δραστικότητας και τη συνδυαστική αξιολόγηση όλων των διαθέσιμων στοιχείων εξιχνιάστηκαν οι εξής περιπτώσεις:

• Στις 8 Σεπτεμβρίου 2023, οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται ότι μετέβησαν σε κιόσκι στην περιοχή του Αγίου Ισιδώρου και εκεί αφού ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη καταστήματος με τουριστικά είδη, με χρήση βίας, αφαίρεσαν από την κατοχή του ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ και ένα τενεκέ με λάδι.

• Στις 22 Αυγούστου 2023, οι ίδιοι φέρονται να μετέβησαν στο χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ επί της Ρόδου – Λίνδου όπου και διέρρηξαν ένα σταθμευμένο ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο και αφαίρεσαν από αυτό, ένα τρυπάνι, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και πέντε κινητά τηλέφωνα, συνολικής αξίας 3.200 ευρώ.

• Το χρονικό διάστημα από τις 26 έως τις 28 Αυγούστου, οι Ρομά μετέβησαν περισσότερες από μία φορά σε αποθήκη στην περιοχή Ασγούρου και αφαίρεσαν από εκεί επαγγελματικό εξοπλισμό αξίας 72.500 ευρώ!

• Αλλά και στις 27 Αυγούστου 2023 μετέβησαν και πάλι στην περιοχή Ασγούρου της Ρόδου όπου εντόπισαν μονοκατοικία και αφού μπήκαν μέσα από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, αφαίρεσαν ένα τσαντάκι που περιείχε 3.700 ευρώ και ένα χρυσό σταυρό.

• Στις 13 Σεπτεμβρίου 2023 οι δράστες μετέβησαν στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων και εκεί κατάφεραν, με τη μέθοδο της απασχόλησης, να αφαιρέσουν από 65χρονη γυναίκα που επισκέφτηκαν στην κατοικία της, το χρηματικό ποσό των 7.500 ευρώ.

• Τέλος στις 20 Σεπτεμβρίου 2023, οι Ρομά αφαίρεσαν ένα αυτοκίνητο από συνεργείο επισκευών.

Για τις περιπτώσεις αυτές, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των εμπλεκομένων και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω, ενώ οι τέσσερις Ρομά δεν είχαν συλληφθεί λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.

Στη συνέχεια, από τον ανακριτή Ρόδου εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για τους εμπλεκόμενους.

Έτσι, στις 25 Οκτωβρίου 2023 εντοπίστηκε η 33χρονη και συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, παραπέμφθηκε στην ανάκριση, όπου παρά το γεγονός ότι αρνήθηκε τα όσα της καταλογίζονται, τονίζοντας πως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση και πως ούτε υπάρχουν στοιχεία τέτοια που να την ενοχοποιούν, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη.

Η 33χρονη είχε προσθέσει – σύμφωνα με πληροφορίες- ότι ο πρώτος 24χρονος είναι σύζυγός της και πως μαζί έβγαιναν μερικές φορές για τη συλλογή παλαιών αντικειμένων, όπως το ίδιο είχε κάνει με τον άλλο 24χρονο συγκατηγορούμενό της, ο οποίος είναι ξάδελφος του συζύγου της. Η 33χρονη είχε πει απολογούμενη, ότι ουδέποτε είχε παρατηρήσει κάτι το παράνομο στις περιφορές τους αυτές.

Στις 13 Νοεμβρίου 2023, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου εντόπισαν και συνέλαβαν και τον πρώτο 24χρονο, σε βάρος του οποίου επίσης εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης γι’ αυτή την υπόθεση αλλά και για μία δεύτερη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος ομόφυλής του.

Στις 16 Νοεμβρίου 2023, απολογούμενος και για τις δύο υποθέσεις, ο 24χρονος Ρομά αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας είχε δηλώσει πως ουδεμία σχέση έχει με αυτήν.

Σε ό,τι αφορά τις κλοπές, είχε αποδεχτεί μόνο τις τρεις από τις πέντε που του καταλογίζονται ενώ ο ίδιος είχε αρνηθεί την οποιαδήποτε εμπλοκή του στη ληστεία.

Με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και ανακριτή, ο 24χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση με τη ληστεία και τις κλοπές, ενώ για τη δεύτερη υπόθεση για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ομόφυλής του τού επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την 32χρονη Ρομά, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 το απόγευμα στον καταυλισμό στο Καρακόνερο, και στη συνέχεια, συνοδευόμενη από τη συνήγορό της κα Κάνδια Πολυχρόνη, απολογήθηκε στον ανακριτή Ρόδου, όπου και σύμφωνα με πληροφορίες, αποδέχτηκε μέρος των κατηγοριών που της αποδίδονται.

Ωστόσο, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα, και η 32χρονη κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη νεαρών τουριστών που επιχείρησαν να κατεβάσουν την ελληνική σημαία έξω από την ασφάλεια Ρόδου

32 συλλήψεις στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων την περασμένη εβδομάδα στα νησιά του Ν. Αιγαίου

Στο εδώλιο 56χρονος Αλβανός για 20 «φιξάκια» με χασίς

Πατέρας και γιος στο εδώλιο επειδή πουλούσαν είδη «μαϊμού»

Εντοπισμός και διάσωση 35 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Ρόδο

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας