Για εμπρησμό από πρόθεση κατηγορούνται δύο αλλοδαποί

Για εμπρησμό από πρόθεση κατηγορούνται δύο αλλοδαποί

Για εμπρησμό από πρόθεση κατηγορούνται δύο αλλοδαποί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 732 ΦΟΡΕΣ

Για εμπρησμό από πρόθεση κατά συναυτουργία με κίνδυνο για άνθρωπο αλλά και παράνομη είσοδο στη χώρα μας, κατηγορούνται δύο αλλοδαποί ηλικίας 31 και 26 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι πρόκειται να δικαστούν την επόμενη εβδομάδα, από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Η υπόθεση αφορά τη φωτιά που φέρονται να έβαλαν πέρυσι το καλοκαίρι οι δύο αλλοδαποί στο σκάφος με το οποίο ταξίδεψαν, μαζί με άλλα 20 άτομα, από τα τουρκικά παράλια στη Λέρο, ενώ μαζί τους είχε συλληφθεί και ένας 23χρονος αλλοδαπός που φέρεται ως ο διακινητής και κυβερνήτης του σκάφους.

Το συμβάν εκτυλίχθηκε στις 18 Αυγούστου 2023 πρωινές ώρες στη Λέρο και τότε ήταν που ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Λέρου, για την ύπαρξη βάρκας με ικανό αριθμό ατόμων κοντά στη νησίδα Αγία Κυριακή.

Άμεσα μετέβη από ξηράς στην περιοχή «ΒΡΩΜΟΛΙΘΟΣ» της Λέρου περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, όπου εντόπισε είκοσι (20) αλλοδαπούς, οι οποίοι κατά την αποβίβασή τους στο εν λόγω σημείο, έβαλαν φωτιά στη βάρκα μεταφοράς τους.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λέρου, το Α.Τ. Λέρου και ο δήμος Λέρου, προς παροχή συνδρομής και απομάκρυνση της κατεστραμμένης βάρκας από την παραλία, ενώ οι ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (Κ.Ε.Δ.) Λέρου.

Από το Λιμεναρχείο Λέρου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν τρία (03) άτομα εκ των ανωτέρω. Ένας 23χρονος, ως διακινητής, κατά παράβαση των άρθρων 29-30 του Ν.4251/2014, καθώς και δύο (02) άτομα, ηλικίας 31 και 26 ετών, ως υπαίτιοι για τον εμπρησμό της λέμβου κατά παράβαση του άρθρου 264 του Π.Κ.(Εμπρησμός).

Η μηχανοκίνητη φουσκωτή βάρκα καταστράφηκε, ενώ ο εξωλέμβιος κινητήρας της εντοπίστηκε μέσα στη θάλασσα και κατασχέθηκε.

Η δίκη του 31χρονου και του 26χρονου προσδιορίστηκε να γίνει στις 15 Μαΐου από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Διαβάστε ακόμη

45χρονος κατηγορείται για κατοχή 24 γραμμαρίων κοκαΐνης

Σύλληψη νεαρών τουριστών που επιχείρησαν να κατεβάσουν την ελληνική σημαία έξω από την ασφάλεια Ρόδου

32 συλλήψεις στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων την περασμένη εβδομάδα στα νησιά του Ν. Αιγαίου

Στο εδώλιο 56χρονος Αλβανός για 20 «φιξάκια» με χασίς

Πατέρας και γιος στο εδώλιο επειδή πουλούσαν είδη «μαϊμού»

Εντοπισμός και διάσωση 35 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Ρόδο

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση