Γιάννης Παππάς: «Μπαίνουμε δυστυχώς σε ελέγχους για το Μεταφορικό Ισοδύναμο στις επιχειρήσεις»

Γιάννης Παππάς: «Μπαίνουμε δυστυχώς σε ελέγχους για το Μεταφορικό  Ισοδύναμο στις επιχειρήσεις»

Γιάννης Παππάς: «Μπαίνουμε δυστυχώς σε ελέγχους για το Μεταφορικό Ισοδύναμο στις επιχειρήσεις»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1747 ΦΟΡΕΣ

«Έχουν εντοπιστεί ατασθαλίες στο Μεταφορικό Ισοδύναμο που δικαιούνται επιχειρήσεις, για κάποιες από τις οποίες τα ευρήματα είναι σοβαρά και χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, η οποία και γίνεται» ανέφερε ο υφυπουργός

Για τη σωστή εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου αναφέρεται σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του RealVoice 99.5 ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Παππάς, τονίζοντας ότι θα λειτουργήσει στη βάση της αναλογικότητας με βάση τη δυναμικότητα κάθε περιοχής.

Ο κ. Παππάς μιλώντας στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» και στους δημοσιογράφους Γιάννη Μηνατσή και Δέσποινα Κουλούμπρη, ανέφερε ότι προσπαθεί να λυθεί το πρόβλημα του 2022 και 2023, ενώ υπογράμμισε: «Το Μεταφορικό Ισοδύναμο είναι εδώ για να βοηθήσει τη Νησιωτική Πολιτική μέσα στα πλαίσια των δημοσιονομικών κανόνων και της αναλογικότητας.»

Όπως τόνισε «Το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου είναι ίσως το σημαντικότερο εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ώστε να μπορούμε να ασκήσουμε Νησιωτική Πολιτική και να εξισορροπούμε στο μέτρο του δυνατού τις ανισότητες που διαπιστώνονται λόγω της μεγάλης απόστασης που υπάρχει και έχει επίπτωση στο κόστος ζωής.
Προτεραιότητά μας είναι η διασφάλιση ενός μέτρου, το οποίο πρέπει να λειτουργεί προς όφελος των νησιωτών.

Και το λέω αυτό διότι, έχουν εντοπιστεί ατασθαλίες στο Μεταφορικό Ισοδύναμο που δικαιούνται επιχειρήσεις, για κάποιες από τις οποίες τα ευρήματα είναι σοβαρά και χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης η οποία και γίνεται.
Επίσης, για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τους ελέγχους για το Μεταφορικό Ισοδύναμο πρόσθεσε ότι «μπαίνουμε δυστυχώς σε ελέγχους και για το Μεταφορικό ισοδύναμο στις επιχειρήσεις.

Ο κ. Παππάς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Δυστυχώς, φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιες ατασθαλίες και είμαστε υποχρεωμένοι εμείς άμεσα, γιατί μιλάμε για δημόσιο χρήμα και σε αυτό πρέπει να είμαστε όλοι ασφαλείς, καθώς όλες οι διαδικασίες είναι θωρακισμένες, να τις προστατεύσουμε, γιατί μιλάμε για το χρήμα του ελληνικού λαού».

Επιπλέον, ο υφυπουργός επισήμανε «Προχωράμε σε διαδικασίες ελέγχων μαζί με τον ΕΦΕΠΑΕ. Πρέπει αυτό το ζήτημα να λυθεί, γιατί αυτό έχει επηρεάσει πολύ το κόστος σε διάφορες επιχειρήσεις στα νησιά» και συνέχισε «εγώ θα παρακαλούσα βέβαια τους επιχειρηματίες να μεταφέρουμε το μεταφορικό ισοδύναμο πραγματικά για να το μεταφέρουμε στους νησιώτες μας, γιατί σε αυτό δυστυχώς έχουμε πολλές ενοχλήσεις από τους καταναλωτές στους συνδέσμους».

Γ. Παππάς: Έτοιμη το 2025 η «κάρτα του νησιώτη»
Μέσα στο 2025 θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει η «κάρτα του νησιώτη», στην οποία θα ενσωματωθεί τόσο το Μεταφορικό Ισοδύναμο, όσο και άλλα προνόμια, τα οποία θα ανακοινωθούν. Ο αποκλειστικός μας στόχος είναι το συμφέρον των νησιωτών μας και η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. Θέλουμε κάθε ευρώ να πιάνει τόπο για τους νησιώτες μας», ανέφερε ο υφυπουργός.

Πηγή: Real Voice

Διαβάστε ακόμη

Στην Κάρπαθο η υπουργός εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου: Με υποδέχονται με ένα "καλώς το παιδί μου"!

Αντ. Γιαννικουρής: «Η πρωτιά της ΔΚΜ στα Δωδεκάνησα, σε κεντρικό επίπεδο και σε τοπικό επίπεδο μας γεμίζει ευθύνη»

Γ. Σάββενας, επικεφαλής ΔΚΜ: Από σήμερα τα δεδομένα αλλάζουν για όλους μας

Γ.Νικητιάδης : «Η Κυβέρνηση αντί να προστατεύει τους καταναλωτές, προστατεύει αυτούς που τους παραπλανούν»

Έσπασε πυροσβεστικός κρουνός στην πόλη της Ρόδου - Σε ποτάμι μετετράπησαν οι δρόμοι

Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Εγκαίνια στο ανακαινισμένο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο του Δήμου Λειψών

Απεργούν οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου στις 21 Μαΐου

Κινητοποιούνται πόροι 2 δισ. ευρώ για ΑΠΕ σε νησιά