Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2077 ΦΟΡΕΣ

Το τέλος στην «αναρχία» που επικρατεί στο ιστορικό κέντρο και πέριξ αυτού, θέτει η δημοτική αρχή ως πρωταρχικό στόχο της αλλιώς θα έχει αποτύχει, όπως ειπώθηκε από τον δήμαρχο Ρόδου, κ. Αλέξανδρο Κολιάδη, στη χθεσινή, δεύτερη, Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας του δημοτικού συμβουλίου, κατά την οποία ξεδιπλώθηκαν τα σχέδια και οι προθέσεις της νέας Διοίκησης του δήμου για όλες τις χρονίζουσες «ανοιχτές πληγές» της πόλης.

Επρόκειτο για ένα θέμα που κατατέθηκε από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο κ. Βαγγέλη Μανδρακό, το οποίο όμως αναδεικνύει όλα αυτά που μας πληγώνουν στο ιστορικό κέντρο της Ρόδου εδώ και δεκαετίες και ανοίγει τη μεγάλη συζήτηση για την αποκατάσταση εμβληματικών κτηρίων, την επίλυση του κυκλοφοριακού και της έλλειψης πάρκινγκ, τη μεταφορά των υπηρεσιών και εν γένει το ριζικό «λίφτινγκ» και τη λειτουργική αναβάθμιση που χρειάζεται το κέντρο…χθες. Αναλυτικά:

• Για τη μεταφορά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το κέντρο της πόλης: Όπως είπε ο κ. Μανδρακός, πρόκειται για ένα θέμα που έχει τεθεί από τρεις δημοτικές αρχές και έχει μία πολύ μεγάλη, πρακτική, σημασία, ενώ τόνισε, ότι στον σχεδιασμό θα πρέπει να προβλεφθεί και η χρήση των εγκαταστάσεων της ΠΥΡ στο κέντρο ώστε να μην μας προκύψει ένα…δεύτερο παλιό νοσοκομείο.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε ο δήμαρχος, ο οποίος είπε αρχικά, ότι τελείωσε η περίοδος... των κοκορομαχιών και ευχαρίστησε τον κ. Μανδρακό για τα θέματα που έθεσε.

Επί του θέματος είπε ότι όχι μόνο τους βρίσκει σύμφωνους η μεταφορά της ΠΥΡ αλλά έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ενώ πρόσθεσε και τη μεταφορά της Αστυνομικής Διεύθυνσης-κάτι που επιθυμεί και η ίδια.

Όσο για τη νέα χωροθέτηση των νευραλγικών αυτών υπηρεσιών, ο σχεδιασμός είναι η ΠΥΡ να μεταφερθεί δίπλα από το στρατόπεδο στα Κοσκινού και η Αστυνομική Διεύθυνση στους Αγίους Αποστόλους.

Με αφορμή αυτό, ο κ. Κολιάδης είπε, ότι η κατάσταση στο κέντρο της πόλης «έχει ξεφύγει» καθώς έχει γίνει απάνθρωπο και οι κάτοικοι (όπως και οι επισκέπτες) δεν έχουν πρόσβαση στο κέντρο.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι θα πρέπει να απαιτήσουμε από το υπουργείο τη στελέχωση της Αστυνομίας.

Για τη νέα χωροθέτηση των υπηρεσιών, η γενική γραμματέας του δήμου, κα Άννα Παρασκευοπούλου, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι Επιτροπή που συστήθηκε το 2011 κατέληξε στο ακίνητο δίπλα στην 95 ΑΔΤΕ για τη μεταφορά της ΠΥΡ.

Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει παραχωρηθεί όλο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ωστόσο χρησιμοποιείται μόνο ένα μικρό του τμήμα. Το ακίνητο είναι κατάλληλο καθώς υπάρχει πρόσβαση στη Ρόδου-Λίνδου και εξυπηρετεί.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Κώστας Χαλκιάς, είπε ότι το κτήριο της ΠΥΡ μαζί με αυτό του Κτηματολογίου έχουν περιέλθει στην ΕΤΑΔ, οπότε μ’ αυτήν θα έχει να κάνει ο δήμος.

Είπε, ακόμη, ότι ο δήμος θα πιέσει ώστε το Υπουργείο να επισπεύσει την παραχώρηση του ακινήτου στα Κοσκινού στο υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής στο οποίο υπάγεται η ΠΥΡ.

• Για το παλιό Νοσοκομείο της Ρόδου: Κατά την ενημέρωση που έκανε η γενική, ανέφερε, ότι στον δήμο έχει παραχωρηθεί η νέα πτέρυγα που έγινε το Μέγαρο των Υπηρεσιών και κάποια άλλα, όπως και το κτήριο του ΔΟΠ, το οποίο έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιά, το υπόλοιπο κτήριο εξακολουθεί να ανήκει στο υπουργείο Υγείας ενώ η παραχώρηση στον δήμο έχει γίνει για τριάντα χρόνια.

Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος δεν παρέλειψε να πει ότι η αξιοποίηση των κτηρίων που έχει ο δήμος είναι παράδειγμα προς μίμηση και με αυτό μπορεί να πιέσει και για το υπόλοιπο συγκρότημα και πρότεινε να κινηθούν συντονισμένα προς την κατεύθυνση αυτή. Ο κ. Μανδρακός επανήλθε λέγοντας ότι θα πρέπει να προτείνουν και χρήση για το κεντρικό κτήριο.

Ροδιακή Έπαυλη: Απαντώντας επί του θέματος, ο αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης και Πολεοδομίας, κ. Γιώργος Παυλούς, ανέφερε ότι το έργο για το εμβληματικό κτήριο έχει ξεκινήσει με την ανακήρυξη του μειοδότη από τον Απρίλιο του 2019 και μέχρι σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, έχει διεκπεραιωθεί μόλις το 35% των έργων.

«Βρισκόμαστε σε μία δυσάρεστη θέση να καταργήσουμε μία προβληματική σύμβαση, διότι, όπως είναι γνωστό, και η χρηματοδότηση του ήταν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023.

Δεν μπορούσαμε λοιπόν με την ανάληψη των καθηκόντων μας τον Ιανουάριο του 2024 να πάμε πίσω τον χρόνο και να κάνουμε αιτήματα για περαιτέρω χρηματοδότηση», είπε και ανέφερε, ότι ο προκάτοχός του, νυν πρόεδρος της «Κολοσσός 2047», κ. Βάιος Καλοπήτας, είχε λάβει και σχετική επιστολή.

Ως Διεύθυνση, λοιπόν, έχουν καταργήσει αυτή τη σύμβαση, έχουν πάρει την απόφαση κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης από τον ανάδοχο και έχουν προβεί σε κάθε ενέργεια που αποδεσμεύει τον παλιό ανάδοχο, προκειμένου να συνεχίσουν με νέους.

Σχετικά με τον κήπο της Έπαυλης, είπε ότι υπάρχει ένα έργο που «τρέχει», έχει συμβατική ημερομηνία λήξης τον Δεκέμβριο του 2024 και έχουν γίνει κάποιες εργασίες.

Τοποθετούμενος ο τέως αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης και Πολεοδομίας, κ. Στέφανος Δράκος, είπε ότι υπήρξε ανάδοχος του έργου, ο οποίος, όπως αποδείχθηκε, δεν πληρούσε τις προδιαγραφές και έχει κηρυχθεί έκπτωτος-δεν έπαυσε μία σύμβαση, «για να ακούγονται τα πράγματα όπως είναι», όπως είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι υπάρχουν διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει εναντίον του.

Όσο για την επιστολή προς τον κ. Καλοπήτα, σημείωσε, ότι την έκαναν ώστε να μη χαθούν προθεσμίες ενώ είχαν ενημερώσει τον δήμαρχο για το τι έπρεπε να γίνει μέσα στο 2024, όχι μόνο για την Έπαυλη αλλά και για άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Πάντως, ο δήμαρχος επιβεβαίωσε ότι η μόνη παράδοση-παραλαβή που έγινε με την ανάληψη των καθηκόντων τους ήταν από τον κ. Δράκο. Επίσης, μετά από προτροπή του μέλους της μείζονος, κ. Γιάννη Φλεβάρη, ο δήμαρχος είπε ότι «ήρθε καιρός πλέον ό,τι πρέπει να διεκδικήσουμε, να το κάνουμε».

Συγκρότημα της Νέας Αγοράς: Καταρχάς, ο δήμαρχος είπε, ότι το σίγουρο είναι ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση, επίσης τα οικονομικά δεδομένα έχουν αλλάξει ενώ υπάρχει ένα θέμα και με την ασφάλεια των χρηστών του Μνημείου.

Ενημερώνοντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Παυλούς, είπε, ότι η μελέτη είναι έτοιμη από το 2020, το 2022 έγινε ο διαγωνισμός και αναδείχθηκε ο ανάδοχος αλλά έκτοτε δεν έχουν ξεκινήσει εργασίες και δεν γνωρίζουν τον λόγο.

Από την πλευρά τους έχουν κάνει διάφορες ενέργειες και τον προσυβματικό έλεγχο και βρίσκονται εν αναμονή να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσουν οι εργασίες ενώ και για αυτό η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» λήγει τέλος του έτους.

Από την πλευρά του ο κ. Δράκος τους κάλεσε να μιλούν με μεγαλύτερο σεβασμό για τους ανθρώπους που εργάστηκαν αλλά και να είναι καλύτερα πληροφορημένοι.

Είπε, ότι όταν ανέλαβαν το 2019 δεν υπήρχε καμία μελέτη, παρά μόνο μία χρηματοοικονομική από την προηγούμενη δημοτική αρχή για την αξιοποίηση του συγκροτήματος, που προϋπέθετε έξωση σε όλους τους καταστηματάρχες που δεν ήταν σωστοί στις υποχρεώσεις τους, κάτι που ανέτρεψαν όταν ανέλαβαν.

Ένας από τους όρους που έθεσαν ήταν ότι οι μισθωτές θα αναλάμβαναν τις ανακαινίσεις των καταστημάτων τους για να κάνουν τα συμβόλαια.

Το 2022 πήραν την τελική έγκριση από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων για την αποκατάσταση του συγκροτήματος.
Ανέφερε, ακόμη, ότι η κατεδάφιση των κτηρίων ήταν βασικός όρος για την τελική έγκριση.

Τελικά, μετά από δύο χρόνια συνεννόησης με τους καταστηματάρχες, υπέγραψαν τις συμβάσεις ανανεώσεων για να προχωρήσει το έργο, ωστόσο υπήρξαν καθυστερήσεις για την αξιολόγηση της οικονομικής προσφοράς, κάτι που επέβαλε ο νόμος.

Τη νέα θητεία ήρθε η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο και βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν στους Ροδίτες ότι ξεκινάει το έργο της Νέας Αγοράς.

Τοποθετούμενος ο δήμαρχος, σημείωσε, ότι οι ανάγκες της Νέας Αγοράς είναι τεράστιες και αυτό που θα γίνει εκεί δεν θα είναι το εκατό τοις εκατό αυτού που πρέπει να γίνει, αφού χρήζει εκτεταμένης παρέμβασης. Ρώτησε, ακόμη, τον κ. Δράκο, εάν οι καταστηματάρχες γνωρίζουν ότι για ένα-ενάμιση χρόνο θα είναι κλειστά όταν θα γίνονται εργασίες ή… «θα το μάθουν από μας;», με τον κ. Δράκο να απαντάει, ότι είχαν βάλει χρονοδιάγραμμα ότι οι «βαριές» εργασίες θα γίνονταν τον χειμώνα και το καλοκαίρι οι εργασίες θα ήταν τέτοιες που δεν θα τους ενοχλούσαν, αλλά είναι απόφαση της νέας δημοτικής αρχής.

Η Γενική σημείωσε ότι στον δήμο έχει κατατεθεί 1 εκατομμύριο ευρώ από το 2019 από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» για τη Νέα Αγορά, το οποίο θα πρέπει να έχει απορροφηθεί μέχρι τα τέλη του χρόνου. Τοπ έργο θα συμβασιοποιηθεί και θα αρχίσει να «τρέχει» πολύ γρήγορα γιατί καθυστέρησε δύο χρόνια, είπε.

• Για: Βίλα ΑΚΑΒΗ, Παλιό ΠΙΚΠΑ και στρατόπεδο, Παλιό γηροκομείο στην Ορφανίδου, Γήπεδο του ΔΩΡΙΕΑ στη συμβολή την οδών Δημοκρατίας και Κομνηνών, Παλιό Ορφανοτροφείο Θηλέων στην οδό Καποδίστρίου: Σύμφωνα με την κα Παρασκευοπούλου, όσον αφορά τη Βίλα ΑΚΑΒΗ, είναι ένα κτήριο που ανήκει στον ΔΟΠ, το ενέταξαν πολύ παλιά σε πρόγραμμα αλλά δυστυχώς ο εργολάβος είχε θέματα και υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση και χρειάζεται να αναθεωρηθούν κάποια πράγματα, τα οποία έχει δρομολογήσει η υπηρεσία και θα ξεκινήσει και αυτό. Μάλιστα, έχει μελετηθεί ώστε να εγκατασταθεί εκεί η δημοτική βιβλιοθήκη.

Όσον αφορά στο ΠΙΚΠΑ, έχει παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και κανείς άλλος δεν έχει δικαίωμα εκεί. Το παλιό γηροκομείο στην Ορφανίδου, το οποίο πρόσφατα καθάρισε ο δήμος, είναι κτήριο του Ελληνικού ΔΕημοσίου, όπως και το παλιό Ορφανοτροφείο Θηλέων επί της οδού Καποδιστρίου.

Ο δήμαρχος είπε, ότι συζητούν με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για το ΠΙΚΠΑ και το τι σκοπεύουν να κάνουν. Πρόκειται για μία περιοχή-συνέχισε-που συνδέεται με την οδό Διαγοριδών και εκεί βρίσκεται το «ΡΟΔΑ» για το οποίο σκέψη τους είναι να φύγει από εκεί γιατί δεν εξυπηρετεί και όλος εκείνος ο χώρος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλα πράγματα.

Εκεί στεγάζονται και οι Τεχνικές Υπηρεσίες και η Πολεοδομία που, όπως είπε, θα πρέπει να φύγουν από εκεί γιατί δεν είναι συνθήκες αυτές και να μεταφερθούν στο Μέγαρο Υπηρεσιών στο παλαιό Νοσοκομείο.

Αυτό ο δήμαρχος το συνέδεσε και με το κυκλοφοριακό κομφούζιο σε εκείνο το σημείο. Είπε μάλιστα ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο για να πάρει ο δήμος την αλάνα του Πανεπιστημίου και να τη διαμορφώσει για πάρκινγκ.

Ακριβώς δίπλα, βρίσκονται τα γηπεδάκια 5x5 τα οποία προσχωρούν στον διαγωνισμό, και θα προσπαθήσουν να παρατείνουν τη σύμβαση παραχώρησής τους που είναι για δέκα χρόνια και θα ενωθούν, ώστε να γίνει ένα ενιαίο 9x9.

Όσον αφορά στο γήπεδο του Δωριέα παραπλεύρως, όπου υπάρχει και αρχαιολογικός χώρος, σκοπός τους είναι να ξαναλειτουργήσει και να το αναβαθμίσουν με την ίδια ονομασία αλλά πρέπει να εξεταστεί γιατί υπάρχει μία καθίζηση.

• Για το «Ήχος και Φως»: Όπως ενημέρωσε ο κ. Χαλκιάς, με μία σύμβαση παραχώρησης εκτέλεσης δημοσίου έργου και υπηρεσίας, είχε παραχωρηθεί ο χώρος σε ιδιωτικό οικονομικό φορέα για να εκτελέσει έργα αποκατάστασης του χώρου και στη συνέχεια να προσφέρει οπτικοακουστικό περιεχόμενο προς τους επισκέπτες. Η εργολαβία αυτή εκτελέστηκε, με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, μερικώς και σε ένα ύψος 800 χιλιάδων ευρώ από προϋπολογισμό περίπου 3 εκατ. ευρώ, μέχρι και τα τέλη του 2020-αρχές του 2021.

Την περίοδο εκείνη απορρίφθηκε αίτημα της αναδόχου εταιρείας για νέα παράταση για την ολοκλήρωσή του και το δ.σ. ανακάλεσε όλες τις προηγούμενες αποφάσεις για παρατάσεις, όπως και μία απόφαση για την επικαιροποίηση της μελέτης.

Αυτό οδήγησε σε δικαστικές διενέξεις και εκκρεμούν προσφυγές στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου και αντίστοιχες στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά από το οποίο έχει εκδοθεί μία απόφαση που δικαιώνει τον δήμο και εκκρεμεί τώρα αίτηση αναίρεσης στο ΣτΕ. Επίσης, έχουν υπάρξει εκατέρωθεν καταγγελίες της σύμβασης.

«Η εξέλιξη αυτή σήμερα ενδεχομένως να μας υποχρεώνει να αναμείνουμε την οριστική διευθέτηση του ζητήματος δικαστικά για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε», είπε και εξήγησε ότι αυτό θα σήμαινε ότι για τα επόμενα 4-5 χρόνια το έργο θα «πάγωνε», εξέλιξη που δεν τους ικανοποιεί, αφού το «Ήχος και Φως» πρέπει να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει καθώς «δεν έχουμε την πολυτέλεια ως πόλη της Ρόδου να στερούμαστε τη χρήση ενός τέτοιου σημαντικού χώρου, δεν έχουμε την πολυτέλεια ως τουριστικός προορισμός να μην εκμεταλλευόμαστε χώρους όπως είναι το Ήχος και Φως που θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν αυτά που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στον επισκέπτη», είπε και ανέφερε, ότι η προσπάθειά τους το επόμενο χρονικό διάστημα θα αναλωθεί στο πώς μπορεί ο δήμος να απεμπλακεί από τη δικαστική διένεξη, να εκκαθαρίσουν αυτά που έχουν συμβεί έως σήμερα, να το επαναπροκηρύξουν για νέο ανάδοχο,να ολοκληρωθεί η κατασκευή και να λειτουργήσει.

Όμως, θα χάσουμε το 2024, πιθανότατα και το 2025 αφού το έργο που έχει απομείνει να γίνει είναι περίπου 2 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, κλείνοντας δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η Διοίκηση όταν μπαίνει σε τόσο έντονες διενέξεις θα πρέπει να εξαντλεί όλες τις δυνατότητες που τις δίνονται, ειδικά όταν έχει να κάνει με τόσο σημαντικά έργα.

• Για το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του οδικού δικτύου από τα Σφαγεία μέχρι το Νεκροταφείο: Ενημερώνοντας για το θέμα, ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου, κ. Μανώλης Σαββής μίλησε για ένα έργο σημαντικό για τη συνολική ανάπτυξη της ανατολικής πλευράς της πόλης, το οποίο ξεκίνησε το 2021 με σύμβαση 2 εκατ. 854 χιλιάδων ευρώ, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, τέλος του 2023 με αναθεώρηση και άλλες διαδικασίες οριστικοποιήθηκε η λήξη του έργου με παράταση που δόθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου του 2024.

Σήμερα, έχει υλοποιηθεί πάνω από το 40% του έργου σε ταμειακό επίπεδο αλλά σε φυσικό αντικείμενο περισσότερο και ήδη τη νέα σεζόν, τουλάχιστον η πλευρά των καταστημάτων έχει ομαλοποιηθεί.

Γίνεται μία προσπάθεια και από την υπηρεσία και από τη δημοτική αρχή αλλά επειδή το έργο έπρεπε να έχει τελειώσει το αργότερο μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2023 και καθυστέρησε διότι υπήρξαν εμπλοκές και από παραχώρηση από τη Μαρίνα. Ευελπιστούν ότι, αν όχι τη συγκεκριμένη ημερομηνία ούτως ή άλλως θα είναι πολύ καλύτερη εικόνα και σε κάθε περίπτωση θα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Τα έργα που υπολείπονται είναι η πλευρά προς τη θάλασσα και ο δρόμος πίσω από τα Σφαγεία αφού απομακρυνθούν τα σκάφη που παρανόμως βρίσκονται εκεί.

Στο σημείο αυτό πάντως, το μέλος της μείζονος και πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων είπε, ότι το βασικό πρόβλημα για την καθυστέρηση ήταν να δοθεί η άδεια από τη νέα Μαρίνα για να εργαστούν στα όριά της, η οποία δόθηκε στο τέλος του 2023. Ο δήμαρχος είπε ότι πρόκειται για μία «πολύ πονεμένη περιοχή» και έκλεισε λέγοντας:

«Μετά από πέντε μήνες θητείας, μπορώ να σας πω ότι ως δημοτική αρχή αν δεν καταφέρουμε το «Ήχος και Φως», τη Νέα Αγορά, το Μανδράκι, το λιμάνι Μανδρακίου, το κυκλοφοριακό και όλο αυτό το τρίγωνο, να αλλάξει τελείως η όψη και να είναι αυτό που αρμόζει, αποτύχαμε ως δημοτική αρχή. Είναι προτεραιότητα για μας», είπε τονίζοντας ότι αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην «καρδιά» της πόλης, θα λάβει τέλος.

Το δεύτερο θέμα έθεσε ο σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Μανώλης Σαρικάς: Ενημέρωση για τον προγραμματισμό μικρών έργων που μπορούν να γίνουν άμεσα καθώς και των μεγαλύτερων έργων σε βάθος πενταετίας:

Ξεκινώντας ο κ. Σαρικάς είπε, ότι διαπιστώνει βελτίωση στην εικόνα του νησιού σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια όμως υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην καθημερινότητα, όπως οι λακκούβες, η κατάσταση του οδοστρώματος, αρκετά πεζοδρόμια που είναι σπασμένα ή ανασηκωμένα από τα δέντρα, στο κέντρο της πόλης βότσαλα έχουν φύγει από το μωσαϊκό, διαγραμμίσεις έχουν σβηστεί κ.α.

Με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Σαρικά και αφού τον ευχαρίστησε, ο δήμαρχος είπε: «Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο, έχουμε πάρα πολλή δουλειά ακόμα» και ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό ότι η περιφέρεια ανακοίνωσε το έργο «Φανερωμένη-Αεροδρόμιο».

Είπε, ακόμη ότι κάθε μέρα έχουν αυτά τα θέματα στο «τραπέζι»και έχουν ξεκινήσει την ιεράρχηση. «Έχουμε πάρα πολλή δουλειά ακόμα», είπε και τόνισε πόσο σημαντικό είναι η παιδεία αλλά και η αστυνόμευση στους δρόμους.

Γι’ αυτήν την τελευταία μάλιστα ανέφερε:

«Η αστυνόμευση είναι κάτι που λείπει στο νησί μας», είπε και περιέγραψε την κατάσταση στο παραλιακό μέτωπο όπου είδαν πού ήταν παρκαρισμένα τα αυτοκίνητα, το ίδιο στην κίτρινη γραμμή διπλοπαρκαρισμένα έξω από το Δημαρχείο, στα Δικαστήρια κ.λπ.

Συνδύασε μάλιστα την κατάσταση αυτή με τα κτήρια λέγοντας, ότι θα πρέπει να δώσουν στην πολιτεία να καταλάβει ότι η Ρόδος χρειάζεται αστυνόμευση και όχι να του λένε ότι δεν υπάρχει περιπολικό, δεν υπάρχει αστυνομικός στο νησί.

«Δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο», είπε με αγανάκτηση ο κ. Κολιάδης και συμπλήρωσε:

«Εδώ υπάρχει μία αναρχία, πλήρης αναρχία. Ένα νησί που μπορεί αυτή τη στιγμή να έχει και 300 χιλιάδες ανθρώπους πάνω του, πόσοι είναι οι αστυνομικοί; Εκατόν πενήντα; Πόσοι είναι σε βάρδια; Εβδομήντα; Πόσα είναι τα περιπολικά; Τέσσερα-πέντε; Ποια είναι η Τουριστική Αστυνομία; Τρεις με δύο ποδήλατα;», είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία λογική».

Στο σημείο αυτό έκανε γνωστό, ότι Δημοτική Αστυνομία θα έχουμε ξανά το Νοέμβριο, με τριάντα άτομα σε πρώτη φάση, που όμως θα είναι μόνο για να καλύψουν το κέντρο.

Διαβάστε ακόμη

Άσκηση για εκδήλωση πυρκαγιάς σε πλοίο έγινε στο λιμάνι της Ρόδου

Σωματείο Ε.Ι.Χ. με οδηγό: «Δεν είναι μέλη μας οι εταιρείες που κατήγγειλαν οι ταξιτζήδες»

Δάνειο 9,5 εκατομμυρίων θα αιτηθεί ο δήμος της Ρόδου

Για το θέμα του Εθνικού Θεάτρου ενημερώθηκε ο αν. υπουργός Εθνικής Οικονομίας

Β. Κοντοζαμάνης: Να στείλουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι παρούσα στην Ευρώπη

4 νέα μικρά οδικά έργα δρομολογούνται σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου

Επιτροπή για τον καθορισμό ορίων του αιγιαλού και της παραλίας στα Δωδεκάνησα

Προγραμματική σύμβαση υπεγράφη μεταξύ της περιφέρειας, της ΠΕΔ και του ΚΕΚ Γεννηματάς