Γιάννης Παρασκευάς: Εκλογές Τεχνικού Επιμελητηρίου

Γιάννης Παρασκευάς: Εκλογές Τεχνικού Επιμελητηρίου

Γιάννης Παρασκευάς: Εκλογές Τεχνικού Επιμελητηρίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 441 ΦΟΡΕΣ

Γράφει o Γιάννης Παρασκευάς

Έγιναν την Κυριακή 19 Μαΐου οι εκλογές για την ανάδειξη της Διοικούσας Επιτροπής και των μελών της Πειθαρχικής Επιτροπής του ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ, όπως και των μελών της Αντιπροσωπείας.

Βρέθηκα για λίγο στην όμορφη αυλή του υπέροχου κτηρίου που στεγάζεται το Επιμελητήριο, ιδιόκτητο ακίνητο παρακαλώ και μάλιστα χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο.
Πέρασαν πολλα από το μυαλό μου, κακό πράγμα η μνήμη, άλλοτε σε κουβαλά σε στιγμές ευτυχίας, άλλοτε σε στιγμές θλίψης και άλλοτε σε αναζητήσεις αξιολόγησης ή επαναξιολόγησης.

Θυμήθηκα τα νιάτα μου, νέος μηχανικός, αρχή επαγγελματικής σταδιοδρομίας σε όχι και τόσο εύκολα χρόνια, ήταν το τέλος της ΧΟΥΝΤΑΣ και ορμητική έναρξη του Συνδικαλισμού.

Παρασύρομαι από το παρελθόν, για τις χθεσινές εκλογές, θέλω μέσα από την καρδιά μου να πω, ΜΠΡΑΒΟ σε όλους τους συναδέλφους, υποψήφιους σε όλες τις παρατάξεις, η συμμετοχή είναι πράξη και στάση ζωής του ΠΟΛΙΤΗ, τίποτα δεν χαρίζει κανείς σε κανένα, τα πάντα κατακτιούνται με προσπάθειες και αγώνα.

Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να διαφεύγει από το μυαλό κανενός, ότι συμμετέχουν και διεκδίκησαν να διοικήσουν ένα ιστορικό ΘΕΣΜΟ που πρόσφερε πάρα πολλα στον τόπο.

Τα τελευταία χρόνια, με ευθύνη πολλών, δεν ασκεί τις υποχρεώσεις του σαν θεσμικός σύμβουλος της πολιτείας, παραμένει στο περιθώριο και δεν ακούγεται με την ένταση που πρέπει η ΦΩΝΗ του.

Πρώτος και αδιαπραγμάτευτος στόχος, η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ του ρόλου του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ και η επιβολή του ως θεσμικού συμβούλου της πολιτείας και των ΑΥΤΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ.

Αφιέρωσα πολλά χρόνια από τη ζωή μου για τα δρώμενα στον χώρο των ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, υπήρξα ο πρώτος εκλεγμένος από την περιοχή μας στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ, πρώτος Πρόεδρος και ιδρυτής του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ της περιοχής, ο σύλλογος ατόνησε μετά τη δημιουργία των ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ.

Ασχολήθηκα και με την πολιτική, αστειευόμενος πολλές φορές, όταν με ρωτούσαν ποιο είναι το επάγγελμά μου, απαντούσα, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ και άμεσα διευκρίνιζα, ποτέ και τα δυο μαζί, άλλοτε ήμουν ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ και άλλοτε ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ.
Μηχανικός παραμένω μέχρι σήμερα, υπηρέτησα την ΠΟΛΙΤΙΚΗ μόνο οχτώ χρόνια περίπου από θεσμικούς ρόλους, όλα τα υπόλοιπα χρόνια μου ΠΑΡΕΜΕΙΝΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ.
ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ και τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Ο χαμένος συντονισμός με την πραγματικότητα

Φίλιππος Ζάχαρης| Αυριανός κόσμος: Αναζήτηση της αλήθειας χωρίς βεβαιότητες

Δρ. Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Γιουνίπερος η οξύκεδρος (Juniperus οxycedrus), κοινώς άρκευθος, αγριοκυπάρισσο, κέδρος, φίδα

Φίλιππος Ζάχαρης: Ίχνη στα βάθη του χρόνου

Χρήστος Γιαννούτσος: Η (Νέα) Δημοκρατία ο χαμένος των Ευρωεκλογών

Γιάννης Παρασκευάς: "Ευρωπαϊκή Ένωση: Ο μεγάλος χαμένος των εκλογών"

Φώτης Κωστόπουλος: Σκέψεις για τη Νέα Αγορά

Φίλιππος Ζάχαρης: Κίνδυνος για την Ευρώπη τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών