Στους 195.469 ανέρχονται οι ψηφοφόροι της Δωδεκανήσου

Στους 195.469 ανέρχονται  οι ψηφοφόροι της Δωδεκανήσου

Στους 195.469 ανέρχονται οι ψηφοφόροι της Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 680 ΦΟΡΕΣ

Μόλις 6 από τα 31 κόμματα που θα πάρουν μέρος στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου έστειλαν τα ψηφοδέλτιά τους στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τις ανάγκες των εκλογικών τμημάτων της Δωδεκανήσου.

Πρόκειται για μικρό αριθμό κομμάτων, αν και υπάρχει ακόμα περιθώριο περίπου δέκα ημερών μέχρι να λήξει η προθεσμία που έχει τεθεί από το υπουργείο. Συγκεκριμένα, τα κόμματα θα πρέπει να έχουν στείλει τα ψηφοδέλτιά τους μέχρι τις 31 Μαΐου.


Ειδικότερα, ψηφοδέλτια έστειλαν η Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ, η Πλεύση Ελευθερίας, η Φωνή Λογικής, η Ελλήνων Συνέλευσις και το Κίνημα Εθνικής Ανεξαρτηρίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι, οι υπηρεσίες της περιφέρειας με έγγραφό τους ζήτησαν από τα κόμματα να βάλουν σε προτεραιότητα τα νησιά της Δωδεκανήσου, προκειμένου να φτάσουν έγκαιρα τα ψηφοδέλτιά τους.
Σημειώνεται ότι, στα Δωδεκάνησα θα πρέπει κάθε κόμμα να παραδώσει 225.000 ψηφοδέλτια, αριθμός που διαμορφώνεται μετά την προσαύξηση του 10% που αναφέρει ο νόμος.


Σ’ ό,τι αφορά το υπόλοιπο εκλογικό υλικό, το μεγαλύτερο μέρος του έχει έρθει, όπως οι φάκελοι για τα ψηφοδέλτια ενώ εντός των ημερών αναμένεται να παραληφθούν και τα υπόλοιπα. Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, οι ψηφοφόροι ανέρχονται στα Δωδεκάνησα σε 195.469, εκ των οποίων οι 97.826 είναι άνδρες και οι 97.643 γυναίκες.


Ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν και 2.302 νέοι εκλογείς, που έχουν συμπληρώσει τα 17 τους χρόνια, εκ των οποίων 1.152 είναι άνδρες και 1.150 γυναίκες.
Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας βγήκε και η Απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου για τον καθορισμό των εκλογικών τμημάτων στα οποία θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι ψηφοφόροι της περιοχής μας. Ανέρχονται συνολικά σε 331 για όλα τα νησιά και είναι λιγότερα από όσα είχαν καθοριστεί στις τελευταίες εκλογές.


Σε αυτά εντάχθηκαν και οι ειδικοί εκλογείς του άρθρου 27 του Προεδρικού Διατάγματος 26/2012. Σύμφωνα με την Απόφαση στην Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου θα λειτουργήσουν 65 εκλογικά τμήματα, στην Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου-Ηρωικής Νήσου Κάσου θα λειτουργήσουν 18, στην Περιφερειακή Ενότητα Κω θα λειτουργήσουν 56 (συμπεριλαμβανομένου και του εκλογικού τμήματος των δικαστικών φυλακών Κω) και τέλος στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου θα λειτουργήσουν 139 εκλογικά τμήματα.

Διαβάστε ακόμη

Κώστας Σπανός: «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον υπαρκτό κίνδυνο της λειψυδρίας»

Γ. Βαρέλης: Καθ’ όλα νόμιμη η απευθείας τηλεοπτική μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Σ. Βαγιανός: Σε Μεσαιωνική Πόλη, Αφάντου και Αρχάγγελο οι περισσότερες παράνομες συνδέσεις

Υπάρχει σοβαρό θέμα με τα σχολικά συγκροτήματα του νησιού

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκε η Αξιούπολη την Ιερά Εικόνα του Αγίου Φανουρίου της Ρόδου

Αποζημίωση 8.059 ευρώ από τη ΔΕΥΑΡ σε εστιατόριο που υπέστη ζημία εξαιτίας αγωγού λυμάτων που έσπασε

Εκτός κυβερνητικού σχήματος και οι 4 βουλευτές μας

Επιστρέφει το 17ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Κρεμαστή