Ήρθε από τη Φινλανδία στη Ρόδο και καθαρίζει εθελοντικά τις παραλίες και τα δάση μας

Ήρθε από τη Φινλανδία στη Ρόδο και καθαρίζει εθελοντικά τις παραλίες και τα δάση μας

Ήρθε από τη Φινλανδία στη Ρόδο και καθαρίζει εθελοντικά τις παραλίες και τα δάση μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4632 ΦΟΡΕΣ

Τα «κακώς κείμενα» της ζωής τα έχουμε συνεχώς μπροστά μας. Τα φωτογραφίζουμε, τα βιντεοσκοπούμε, τα αναλύουμε και τα σχολιάζουμε... Και το θέμα των απερίσκεπτων συμπολιτών μας που ρυπαίνουν αλόγιστα το φυσικό μας περιβάλλον, είναι σταθερά στο προσκήνιο.

Υπάρχουν όμως και τα… «καλώς κείμενα», πολλές ιστορίες συνανθρώπων μας που, αφιερώνοντας προσωπικό χρόνο και μεράκι, φροντίζουν να αφήσουν το δικό τους λιθαράκι για την καλυτέρευση του τόπου μας, προσπαθώντας να «αντιστρέψουν» τις ανεύθυνες συμπεριφορές ορισμένων.

Μια τέτοια ιστορία είναι αυτή της Johanna Lammi από τη Φινλανδία, που ερωτεύτηκε στο «Σμαραγδένιο» μας νησί και εγκαταστάθηκε μόνιμα εδώ. Λάτρης της φύσης και του περπατήματος, δεν μπορούσε να μένει άπραγη, βλέποντας, πως ορισμένοι επιμένουν να ρυπαίνουν με σκουπίδια κάθε λογής τους δρόμους, τα δάση και τις παραλίες, και έτσι όπως και άλλοι συμπολίτες μας, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της!

Αποφάσισε, λοιπόν, να πάρει την πρωτοβουλία και να αρχίσει μόνη της να καθαρίζει διάφορα σημεία, όπως για παράδειγμα το Μόντε Σμιθ και την παραλία των Κρητικών.

Παρά τις προσπάθειές της, τα σκουπίδια κάνουν την επανεμφάνισή τους μέσα σε χρόνο μηδέν, και έτσι δημιούργησε την ομάδα "We Keep Rhodes Clean" στο Facebook, με στόχο αρχικά την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα των απορριμμάτων, και φυσικά τη διοργάνωση δράσεων καθαρισμού.
Γιατί όταν δουλεύουμε σαν ομάδα… τα αποτελέσματα είναι καλύτερα!

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί με την αλόγιστη ρύπανση και στο νησί μας, είναι το βίντεο του συμπολίτη μας κ. Γιάννη Ροδίτη, από το γνωστό «μπαλκόνι» με την υπέροχη θέα στο Μόντε Σμιθ... μόλις μία εβδομάδα αφού καθαρίστηκε, κουτιά πίτσας, αναψυκτικών, μπουκαλάκια του νερού, και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς έκαναν ξανά την εμφάνισή τους!

Διαβάστε ακόμη

Συμβαίνει τώρα: Τροχαίο ατύχημα στη Ρόδου-Λίνδου

Παράταση 13 μηνών για να απομακρυνθούν τα σκάφη

Καθημερινή επιτήρηση με πυροσβεστικά αεροσκάφη πάνω από τα δάση της Ρόδου

Επί τάπητος τέθηκαν στη Ρόδο τα προβλήματα των επιχειρηματιών

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την παραχώρηση συγκοινωνιακού έργου

Κώστας Σπανός: «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον υπαρκτό κίνδυνο της λειψυδρίας»

Γ. Βαρέλης: Καθ’ όλα νόμιμη η απευθείας τηλεοπτική μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Σ. Βαγιανός: Σε Μεσαιωνική Πόλη, Αφάντου και Αρχάγγελο οι περισσότερες παράνομες συνδέσεις