Μεγάλη η συμμετοχή των γιατρών στη χθεσινή κινητοποίηση

Μεγάλη η συμμετοχή των γιατρών  στη χθεσινή κινητοποίηση

Μεγάλη η συμμετοχή των γιατρών στη χθεσινή κινητοποίηση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1273 ΦΟΡΕΣ

Με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού γιατρών, ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι συμπαράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Μαρίνα Ρόδου, για τα δυσβάσταχτα μέτρα που πλήττουν τη βιωσιμότητα των Διαγνωστικών Εργαστηρίων των ιατρών μελών του Συλλόγου.

Στη διαμαρτυρία έδωσαν το «παρών» μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΚΡ, Παναγιώτης Εγγλέζος, ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου Γιάννης Σαρικάς και ο πρόεδρος των συνταξιούχων του Δημοσίου Πασχάλης Γκογκίδης, ενώ Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων παρέδωσε στο τοπικό παράρτημα του ΕΟΠΥΥ ψήφισμα διαμαρτυρίας. Μάλιστα, μέλη του Συλλόγου κρατούσαν πανό που έγραφε «Αξιοπρεπής υγεία, τέλος στην αδικία του ΕΟΠΠΥ- Όχι στις περικοπές και στα τεχνητά χρέη».

Όπως δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του ΙΣΡ Ηλίας Τσέρκης, είναι η τρίτη εβδομάδα κινητοποιήσεων για τους εργαστηριακούς γιατρούς και σε αυτές συμμετέχουν και τα 8 ακτινολογικά ιατρεία του νησιού μας αλλά και τα 29 από τα 30 μικροβιολογικά εργαστήρια.

«Δυστυχώς, είμαστε σε πολύ δεινή θέση. Ως κλινικοί γιατροί ανταποκριθήκαμε στη δίωρη στάση εργασίας που έχουμε εξαγγείλει ως ΙΣΡ προκειμένου να συμπαρασταθούμε στους συναδέλφους εργαστηριακούς γιατρούς. Οι κλινικοί γιατροί δυσκολευόμαστε, χωρίς τη συνεργασία των μικροβιολόγων και ακτινολόγων, να κάνουμε με ακριβή τρόπο τη διαγνωστική μας προσέγγιση, προκειμένου να δώσουμε τις θεραπείες που έχουν ανάγκη οι ασθενείς», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Ευχαριστώ τους συναδέλφους που εργάζονται στο Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας και την Ιδιωτική Κλινική γιατί το κέντρο βάρους των κοινωνικών αναγκών των ασθενών το σηκώνουν με παρρησία οι συγκεκριμένοι γιατροί, εδώ και 2,5 εβδομάδες, οπότε οφείλουμε να τους πούμε δημόσια ευχαριστώ.

Ωστόσο, τα προβλήματα παραμένουν. Η συνάντηση με τον υπουργό Υγείας την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχε καλά αποτελέσματα και δυστυχώς συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις και το μέλλον τους θα αποφασιστεί την προσεχή Παρασκευή σε πανελλήνια συνδιάσκεψη. Το πρόβλημα είναι έντονο σε όλη την ελληνική περιφέρεια. Δυστυχώς, βλέπω ότι δεν καλύπτεται το γεγονός στα ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας και πολύς κόσμος δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος».

Σύμφωνα με τον κ. Τσέρκη, αυτοί που ζουν πραγματικά το πρόβλημα είναι οι ασθενείς οι συγγενείς τους και όσοι έχουν άμεση ανάγκη. Για να λυθεί ζητούν την άμεση παρέμβαση των βουλευτών της Δωδεκανήσου, του δημάρχου και του περιφερειάρχη.

«Όλοι μας δίνουν δίκαιο αλλά το δίκαιο έχει ηθική ικανοποίηση, δεν λύνει το πρόβλημα. Δυστυχώς, είμαστε σε μία κατάσταση που πολλοί συνάδελφοι έχουν χρέη δεκάδων χιλιάδων ευρώ και αυτοί οι άνθρωποι, αν δεν δοθεί λύση, δύσκολα θα επανέλθουν στη δραστηριότητά τους. Πρέπει να το δουν με τη σοβαρότητα που πρέπει, δεν μπορούν να συγκρίνουν τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών γιατρών, με την τύχη άλλων κινητοποιήσεων. Εδώ μιλάμε για Δημόσια Υγεία...

Το διακύβευμα είναι μεγάλο και πρέπει να το δουν όλοι με τη σοβαρότητα που αρμόζει. Το αίτημα της πανελλήνιας κινητοποίησης είναι άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ώστε να βρεθεί λύση το συντομότερο, διαφορετικά, δεν βλέπω τον τρόπο που θα εκτονωθεί όλη αυτή η συσσωρευμένη αγανάκτηση που διακατέχει τον κάθε γιατρό», υπογράμμισε επίσης ο κ. Τσέρκης, και κατέληξε λέγοντας τα εξής:

«Ήρθαμε εδώ σήμερα (σ.σ. χθες) με συμπαραστάτες κοινωνικούς φορείς, μέλη της κοινωνίας μας, για να δώσουμε ψήφισμα στο τοπικό κατάστημα ΕΟΠΥΥ Ρόδου. Μέσω του τοπικού καταστήματος, το ψήφισμα πρέπει να πάει και στα κεντρικά καταστήματα του ΕΟΠΥΥ και αυτή η πίεση που κοντεύει να γίνει “κοινωνική έκρηξη” πρέπει να φτάσει μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των συνταξιούχων του Δημοσίου κ. Γκογκίδης, δήλωσε, ότι η εντολή και η απόφαση της πανελλήνιας ομοσπονδίας είναι να συμμετέχουν σε οποιεσδήποτε κινητοποιήσεις. «Είμαστε εμείς που εισπράττουμε τις υπηρεσίες των ανθρώπων αυτών και χαιρετίζουμε τη σημερινή τους εκδήλωση.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα στους εργαστηριακούς γιατρούς χρόνια τώρα, δεν είναι σημερινή η κατάσταση, ίσως τώρα επιδεινώθηκε περισσότερο. Ευχόμαστε να λυθεί σύντομα το ζήτημα, καθώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα… τρέχουμε και βρίσκουμε κλειστές πόρτες», ανέφερε.

Ακολούθως ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου κ. Σαρικάς δήλωσε απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΙΣΡ κ.Τσέρκη, τα εξής: «Είναι φανερό ότι κανένα δίκαιο δεν απονέμεται από μόνο του αλλά κατακτιέται. Αυτό δείχνει η ζωή και όσο συνεχίζετε τον αγώνα σας, άλλο τόσο προσβλέπουμε σε επιτυχία του. Δεν είναι τυχαία αυτή η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και η προσπάθεια που γίνεται από πλευράς ιθυνόντων του υπουργείου να στέκονται αρνητικά απέναντι σε ένα αίτημα που το ψάξαμε, γιατί έχετε δίκιο πέρα για πέρα.

Ο σκοπός και η πρόθεση είναι πολύ συγκεκριμένη, θέλουν τους αυτοαπασχολούμενους κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς, να τους βάλουν στο περιθώριο και να ενισχύσουν τις μεγάλες επιχειρήσεις στον χώρο στον κλάδο και οι γιατροί να πάνε ως υπάλληλοι σε αυτές τις εταιρείες».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΚΡ κ. Εγγλέζος, μιλώντας για την κινητοποίηση των γιατρών ανέφερε τα εξής: «Στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουμε με όλους τους εργαζόμενους και τον Ιατρικό Σύλλογο, το ΕΚΡ δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήν την κινητοποίηση.

Δεν αφορά μόνο τους γιατρούς, αφορά την κοινωνία της Ρόδου. Η πλειοψηφία της κοινωνίας έχει άμεση σχέση με το πρόβλημα. Από την αρχή δηλώσαμε τη συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των γιατρών, στα εργαστήρια των οποίων απασχολούνται και πολλοί εργαζόμενοι».

Διαβάστε ακόμη

Κώστας Σπανός: «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον υπαρκτό κίνδυνο της λειψυδρίας»

Γ. Βαρέλης: Καθ’ όλα νόμιμη η απευθείας τηλεοπτική μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Σ. Βαγιανός: Σε Μεσαιωνική Πόλη, Αφάντου και Αρχάγγελο οι περισσότερες παράνομες συνδέσεις

Υπάρχει σοβαρό θέμα με τα σχολικά συγκροτήματα του νησιού

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκε η Αξιούπολη την Ιερά Εικόνα του Αγίου Φανουρίου της Ρόδου

Αποζημίωση 8.059 ευρώ από τη ΔΕΥΑΡ σε εστιατόριο που υπέστη ζημία εξαιτίας αγωγού λυμάτων που έσπασε

Εκτός κυβερνητικού σχήματος και οι 4 βουλευτές μας

Επιστρέφει το 17ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Κρεμαστή