Αλ. Κολιάδης: Πρέπει να προστατευτούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Παλιάς Πόλης

Αλ. Κολιάδης: Πρέπει να προστατευτούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Παλιάς Πόλης

Αλ. Κολιάδης: Πρέπει να προστατευτούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Παλιάς Πόλης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1517 ΦΟΡΕΣ

Ειλημμένη πρέπει να θεωρείται η απόφαση της δημοτικής αρχής Κολιάδη στη Ρόδο, να απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Μεσαιωνική Πόλη τις περισσότερς ώρες της ημέρας.

Στο in.gr επικοινωνήσαμε με τον δήμαρχο Αλέξανδρο Κολιάδη, προκειμένου να πληροφορηθούμε το σκεπτικό της απόφασης αυτής, που αν τελικά γίνει πράξ, η θα πρόκειται για μια νέα πραγματικότητα στο νησί.

Ο δήμαρχος δήλωσε στο in: «Αν και δεν έχουμε ακόμη ολοκληρώσει την κανονιστική, η πρόταση είναι να απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων από τις 8 το πρωί έως τις 8 ή 9 το βράδυ στη Μεσαιωνική Πόλη. Σκοπός είναι με αυτή την κίνηση να βοηθήσουμε και τους μόνιμους κατοίκους μέσα στην πόλη, αυτούς που δικαιωματικά έχουν μια άμεση προτεραιότητα, δηλαδή ηλικιωμένους, ασθενής, ΑμεΑ, να αισθάνονται ασφαλείς. Επίσης, όταν εφαρμοστεί το μέτρο της απαγόρευσης θα έχουμε μεριμνήσει τρόπους οι ίδιοι να μετακινούνται. Θα υπάρχει και μέριμνα για τις μετακινήσεις των επιχειρηματιών και των εργαζόμενων. Κανείς άλλος δεν θα επιτρέπεται να εισέρχεται με το όχημά του».

Οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση αυτή
Ρωτήσαμε τον δήμαρχο για ποιους λόγους θα προβεί σε αυτή την ενέργεια και μας είπε: «Επικρατούσε μια αναρχία. Μπαινόβγαινε κόσμος μέσα από τις μπάρες. Να φανταστείτε πως κάποιοι φημολογείται πως φέρεται να είχαν παραποιήσει τα στοιχεία των πινακίδων κυκλοφορίας τους για να μπαίνουν στη πόλη μέσα. Άνθρωποι που δεν είχαν καμία δουλειά έμπαιναν με τα οχήματα τους στη Μεσαιωνική Πόλη. Κάθε μέρα υπάρχουν 5.000 χιλιάδες επισκέπτες στη Μεσαιωνική Πόλη. Σκεφτείτε αυτό σε συνδυασμό με τα πολλά οχήματα που κυκλοφορούσαν εκεί.

Είχαμε και ένα περιστατικό – ευτυχώς όχι σοβαρό – όπου ένας οδηγός σε μηχανάκι τραυμάτισε έναν επισκέπτη. Πρέπει να προστατευτούν συνολικά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες, αλλά και να προστατεύσουμε το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, όπως είναι η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Να προσθέσω επίσης, πως πολύ άμεσα θα κάνουμε και μια συζήτηση με τους μόνιμους κατοίκους της Παλιάς Πόλης να δούμε τι θα μας πούνε και αν έχουν να προσθέσουν κάτι σε όσα σχεδιάζουμε. Όλοι μαζί».

Πηγή: in.gr

Διαβάστε ακόμη

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την παραχώρηση συγκοινωνιακού έργου

Κώστας Σπανός: «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον υπαρκτό κίνδυνο της λειψυδρίας»

Γ. Βαρέλης: Καθ’ όλα νόμιμη η απευθείας τηλεοπτική μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Σ. Βαγιανός: Σε Μεσαιωνική Πόλη, Αφάντου και Αρχάγγελο οι περισσότερες παράνομες συνδέσεις

Υπάρχει σοβαρό θέμα με τα σχολικά συγκροτήματα του νησιού

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκε η Αξιούπολη την Ιερά Εικόνα του Αγίου Φανουρίου της Ρόδου

Αποζημίωση 8.059 ευρώ από τη ΔΕΥΑΡ σε εστιατόριο που υπέστη ζημία εξαιτίας αγωγού λυμάτων που έσπασε

Εκτός κυβερνητικού σχήματος και οι 4 βουλευτές μας