Ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σημαντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο 2o Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου

Ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σημαντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο 2o Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου

Ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σημαντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο 2o Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 806 ΦΟΡΕΣ

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα το πιλοτικό πρόγραμμα «Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής-η περίπτωση των αρχαίων ελληνικών χώρων θέασης και ακρόασης» από το 2o Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου.

Με πολύ μεγάλη χαρά και ιδιαίτερο ενδιαφέρον το Σχολείο συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά στο πιλοτικό πρόγραμμα του Σωματείου «Διάζωμα», αναφορικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα Αρχαία Θέατρα και ειδικά στο Αρχαίο Θέατρο της Λίνδου, το οποίο επέλεξαν να μελετήσουν τη φετινή χρονιά 2023-2024.

Όπως ανακοίνωσε το Σχολείο «Αρωγός στην προσπάθειά μας στάθηκε η κα Μαίρη Μπελογιάννη, πρόεδρος του Σωματείου, η οποία μας κατηύθυνε σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος, για να στηρίξει την έρευνα και τη συμμετοχή μας.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την παραγωγή ψηφιακού παιχνιδιού, το οποίο υλοποιήθηκε στον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου και την παραγωγή βίντεο από τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου, που αφορούσε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατεύσουμε και να συντηρήσουμε το Αρχαίο Θέατρο.

Οι υπεύθυνες του προγράμματος κα Μαυριδή Μέλπα και κα Ρούσου Σοφία και οι μαθητές/-τριες του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Ρόδου ευχαριστούν θερμά το Σωματείο και προσωπικά την κα Μπελογιάννη για την ευκαιρία που πρόσφερε στο σχολείο και στους μαθητές μας».

Διαβάστε ακόμη

Εκπαιδευτικές γέφυρες μεταξύ Ρόδου και Κλουζ: Φιλοξενία μαθητών και εκπαιδευτικών από τη Ρουμανία στο πλαίσιο του Erasmus+

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βαθμολογίες και τις βάσεις στις Πανελλαδικές 2024

Διεθνής διάκριση με πρωτιά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα δημόσια σχολεία της Κω!

Διακρίσεις του 4ου ΓΕ.Λ. στην Οικονομική Ολυμπιάδα

Σημαντική διάκριση μαθητών του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διακρίθηκε και το 2024 στα ΤΗΕ Impact Rankings

Διάκριση του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό “Bravo Schools”

Βράβευση μαθητικής ομάδας του 7ου Γυμνασίου Ρόδου