Ευρωεκλογές 2024: «Μάθε πού ψηφίζεις»

Ευρωεκλογές 2024: «Μάθε πού ψηφίζεις»

Ευρωεκλογές 2024: «Μάθε πού ψηφίζεις»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1544 ΦΟΡΕΣ

Σε λειτουργία τέθηκε η ψηφιακή πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με το πού ψηφίζουν οι πολίτες για τις Ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στις 9 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών από χθες υπάρχει η δυνατότητα στους ψηφοφόρους να δουν το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν με βάση τη διεύθυνση κατοικίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η τελευταία ενημέρωση της ψηφιακής πλατφόρμας έγινε στις 23 Μαΐου και περιλαμβάνει μεταβολές βασικών καταλόγων και καταλόγων Ευρωπαίων πολιτών μέχρι 29 Φεβρουαρίου, και μεταβολές καταλόγων ετεροδημοτών μέχρι 30 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ευρωεκλογές θα διεξαχθούν στην Ελλάδα στις 9/6 από τις 07:00 το πρωί ως τις 19:00, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους, κατά το έτος των εκλογών.

Με λίγα λόγια δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι/ες έχουν γεννηθεί μέχρι τις 31/12/2007, είτε είναι Έλληνες πολίτες, είτε πολίτες κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα.

Επιπλέον, υπάρχει και η δυνατότητα για όσους έχουν ήδη μεριμνήσει σχετικά να κάνουν χρήση της πρόσφατα θεσμοθετημένης δυνατότητας συμμετοχής στις εκλογές με επιστολική ψήφο.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες για να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους πρέπει να φέρουν την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, ή άδεια οδήγησης, για τον απαραίτητο έλεγχο. Επιπλέον, μπορεί να γίνει και χρήση της ψηφιακής ταυτότητας από το gov.gr

Διαβάστε ακόμη

Τουρίστες περιμένουν λεωφορείο σε... στάση ανοιχτή με 40 βαθμούς

Πυροπροστασία και γραφειοκρατία

Πρόσκληση σε εθελοντικό καθαρισμό στην παραλία Σορωνής την Κυριακή

Συνάντηση της Μ.Τριανταφυλλοπούλου με την υφυπουργό Τουρισμού

Το 2023, το 21% του πληθυσμού της Ε.Ε. και το 26% της Ελλάδας ζούσε στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού

Μεγάλη γιορτή στην πλατεία Παστίδας

«Θρανία στο Αιγαίο» - Ένα υπέροχο περιοδικό γραμμένο από μαθητές των μικρών μας νησιών

Ακόμα περιμένουν το λεωφορείο...