Πέμπτη χρονιά της πρωτοβουλίας «Το Νερό είναι στα Χέρια μας», με προορισμό την Τήλο

Πέμπτη χρονιά της πρωτοβουλίας «Το Νερό είναι στα Χέρια μας», με προορισμό την Τήλο

Πέμπτη χρονιά της πρωτοβουλίας «Το Νερό είναι στα Χέρια μας», με προορισμό την Τήλο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 623 ΦΟΡΕΣ

Το “FINISH” συνεχίζει για 5η συνεχή χρονιά την επιτυχημένη δράση ευαισθητοποίησης για την εξοικονόμηση νερού. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2020 με στόχο την ενημέρωση για την ορθή χρήση του πιο πολύτιμου αγαθού, σε περιοχές με περιορισμένους υδατικούς πόρους. Η Τήλος θα αποτελέσει τον επόμενο, 5ο σταθμό της δράσης.

Η παγκόσμια πρωτοβουλία του Finish «Το Νερό είναι στα Χέρια μας» συμπληρώνει 5 χρόνια δράσης και ανακοινώνει τον επόμενο προορισμό, την «πράσινη» Τήλο. Για ακόμα μία χρονιά, το “Finish” και ο διεθνής οργανισμός Global Water Partnership – Mediterranean, με την ενεργή υποστήριξη του δήμου Τήλου, θα ενημερώσουν όλους τους κατοίκους για την ανάγκη εξοικονόμησης νερού και θα «εξοπλίσουν» όλα τα νοικοκυριά και τα καταλύματα του νησιού, ώστε με απλές καθημερινές αλλαγές, να επιτευχθεί η εξοικονόμηση 1.500.000 λίτρων νερού σε ένα έτος.

Σε όλα τα νοικοκυριά και τα καταλύματα θα προσφερθεί ειδικό κιτ εξοικονόμησης νερού, ενώ οι κάτοικοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μία σειρά από ενημερωτικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο νησί, για την ενδυνάμωση της τοπικής κοινωνίας απέναντι στην πρόκληση της λειψυδρίας και της κλιματικής αλλαγής.
Η Τήλος αποτελεί μια κοινότητα με καταγεγραμμένη εμπειρία σε έργα βιώσιμης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας.

Είναι το πρώτο πιστοποιημένο νησί μηδενικών αποβλήτων παγκοσμίως, με τους κατοίκους να έχουν υιοθετήσει έναν πιο «πράσινο» τρόπο διαχείρισης αποβλήτων εδώ και 2 χρόνια περίπου. Χάρη στην καθοδήγηση της δημοτικής αρχής του νησιού και την ενεργή εμπλοκή της κοινότητας, έχουν καταφέρει να μειώσουν σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του νησιού, εφαρμόζοντας ολοκληρωμένο πρόγραμμα κυκλικής διαχείρισης αποβλήτων που έχει εξαλείψει την ταφή τους και ήδη ξεπερνά το 90% της αξιοποίησης των υλικών που ανακτώνται. Επόμενος στόχος τους: η εξοικονόμηση 1.500.000 λίτρων νερού σε ένα έτος.

Διαβάστε ακόμη

Τουρίστες περιμένουν λεωφορείο σε... στάση ανοιχτή με 40 βαθμούς

Πυροπροστασία και γραφειοκρατία

Πρόσκληση σε εθελοντικό καθαρισμό στην παραλία Σορωνής την Κυριακή

Συνάντηση της Μ.Τριανταφυλλοπούλου με την υφυπουργό Τουρισμού

Το 2023, το 21% του πληθυσμού της Ε.Ε. και το 26% της Ελλάδας ζούσε στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού

Μεγάλη γιορτή στην πλατεία Παστίδας

«Θρανία στο Αιγαίο» - Ένα υπέροχο περιοδικό γραμμένο από μαθητές των μικρών μας νησιών

Ακόμα περιμένουν το λεωφορείο...