Το Σάββατο η πρώτη απευθείας πτήση από τη Σαγκάη (μέσω Μπαχρέιν) στη Ρόδο

Το Σάββατο η πρώτη απευθείας πτήση  από τη Σαγκάη (μέσω Μπαχρέιν) στη Ρόδο

Το Σάββατο η πρώτη απευθείας πτήση από τη Σαγκάη (μέσω Μπαχρέιν) στη Ρόδο

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2905 ΦΟΡΕΣ

Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024 προσγειώνεται στο αεροδρόμιο της Ρόδου η πρώτη απευθείας πτήση της αεροπορικής εταιρείας Gulf Air προερχόμενη από τη Σαγκάη της Κίνας με ενδιάμεσο σταθμό το Μπαχρέιν.

Πρόκειται για την πτήση GF125 που θα αναχωρήσει στις 31 Μαΐου και ώρα 15.45 από τη Σαγκάη και η οποία θα φτάσει στο Μπαχρέιν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στις 20.55 το ίδιο βράδυ.

Πλήρωμα και επιβάτες, θα διανυκτερεύσουν στο Μπαχρέιν με έξοδα της αεροπορικής εταιρείας και την επόμενη μέρα στις 09.40 το πρωί θα αναχωρήσουν για τη Ρόδο μαζί με τους επιβάτες από τα ΗΑΕ και με την πτήση GF 050, η οποία αναμένεται να προσγειωθεί γύρω στις 15.45 του Σαββάτου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πτήση Σαγκάη-Ρόδο, μέσω Μπαχρέιν, θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή. Η Εταιρεία έχει προγραμματίσει να εκτελεί αυτές τις πτήσεις μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ενώ επίσης δύο φορές την εβδομάδα θα υπάρχει επιστροφή από Ρόδο για Κίνα και πάλι μέσω Μπαχρέιν.

Συγκεκριμένα, κάθε Πέμπτη και Σάββατο, θα αναχωρεί στις 16.45 από το αεροδρόμιο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» η πτήση GF 051 από Ρόδο, απευθείας για Μπαχρέιν, η οποία θα φτάνει στις 20.25 το ίδιο βράδυ, και στη συνέχεια, η πτήση GF 124, θα αναχωρεί στις 21.50 από το Μπαχρέιν και θα φτάνει στη Σαγκάη τα μεσάνυχτα. Στις ώρες αναχώρησης έχει υπολογιστεί και η διαφορά ώρας.

Η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Ρόδου με το Μπαχρέιν αλλά και τη Σαγκάη μέσω της Gulf Air αποτελεί εγχείρημα με ιδιαίτερη αξία και βαρύτητα, που τοποθετεί αφενός τη Ρόδο στους βασικούς προορισμούς του εθνικού αερομεταφορέα του Βασιλείου του Μπαχρέιν και αφετέρου υλοποιεί έναν από τους στόχους του δήμου Ρόδου για επέκταση και προώθηση της Ρόδου ως μοναδικού τουριστικού προορισμού και σε νέες αγορές, αυτή τη φορά της Ασίας, σε συνεργασία με ΠΡΟΤΟΥΡ, περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τουριστικών παραγόντων της περιοχής.

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ, κος Διονύσης Τσιλιγκίρης, ο οποίος ήδη βρίσκεται στη Σαγκάη, αναμένεται μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου να έρθουν στη Ρόδο εκπρόσωποι της αεροπορικής εταιρείας και τουριστικοί επιχειρηματίες για συναντήσεις με τους τοπικούς παράγοντες ενώ η επίσημη υποδοχή του αεροσκάφους στο αεροδρόμιό μας θα γίνει στις 6 Ιουνίου.

Χθες, ο κ. Τσιλιγκίρης, είχε συναντήσεις με Κινέζους επιχειρηματίες και εκπροσώπους τουριστικών πρακτορείων, στο πλαίσιο των προσπαθειών για ανάπτυξη της κινεζικής αγοράς ενώ από τη Δευτέρα θ’ ανοίξει τις πύλες της και η τουριστική έκθεση ΙΤΒ China της Σαγκάης, στην οποία συμμετέχει και η Ρόδος.

Μάλιστα, υπάρχουν συνεκθέτες με τουριστικά πρακτορεία από όλη την Ελλάδα αλλά ο μόνος νησιωτικός προορισμός είναι η Ρόδος. Επίσης, συμμετέχουν η Αττική και η Μακεδονία. Η κινεζική αγορά, τη δεδομένη χρονική στιγμή, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς, λόγω της άρσης των περιορισμών της πανδημίας, αναμένεται ότι, φέτος ο εξερχόμενος τουρισμός θα αρχίσει να επανέρχεται σε επίπεδα προ πανδημίας. Σημειώνεται ότι, πριν από την περίοδο της Covid-19, η Κίνα είχε τη μεγαλύτερη αγορά εξωτερικού τουρισμού στον κόσμο, τόσο σε αριθμό ταξιδιών όσο και σε συνολικές δαπάνες.

«Προσπαθούμε να ξεκινήσουμε και την κινεζική αγορά, αφού έχουμε τη δυνατότητα και της αεροπορικής σύνδεσης, και μπορεί να έρχονται 30 τουρίστες με την πρώτη πτήση αλλά οι περισσότεροι έρχονται μετά τις 6 του μήνα», κατέληξε ο κ. Τσιλιγκίρης.

Φωτογραφίες από τη Σαγκάη: Διονύσης Τσιλιγκίρης

Διαβάστε ακόμη

Στη Ρόδο η Διευρυμένη Συνεδρίαση της ΚΕΕΕ με θέμα τον νησιωτικό τουρισμό

407 θαλαμηγοί κατέπλευσαν μέχρι τις 10 Ιουνίου στη Ρόδο

Πώς έκλεισε ο Μάιος σε ότι αφορά τις αφίξεις τουριστών στο Αεροδρόμιο «Διαγόρας»

Δ. Τσιλιγκίρης: Στο βόρειο τρίγωνο του νησιού υπάρχει μεγάλη κίνηση

Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού 2024 στη Ρόδο τον Οκτώβριο

Ένωση Ξενοδόχων: Xρειάζεται να γίνουν πολλά στην πόλη της Ρόδου

Γ. Τόππος: Η σεζόν για τη Ρόδο έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς

Κορυφαίους δημοσιογράφους από τη Γαλλία φιλοξένησε η Ρόδος