Νικητιάδης από Κάλυμνο: «Στις 9 Ιουνίου οι πολίτες θα βάλουν τέλος στην αλαζονεία της ΝΔ»

Νικητιάδης από Κάλυμνο: «Στις 9 Ιουνίου οι πολίτες θα βάλουν τέλος στην αλαζονεία της ΝΔ»

Νικητιάδης από Κάλυμνο: «Στις 9 Ιουνίου οι πολίτες θα βάλουν τέλος στην αλαζονεία της ΝΔ»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 484 ΦΟΡΕΣ

Από τον βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Νικητιάδη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Αποδόμησε πλήρως τους κυβερνητικούς εκβιασμούς και κομπασμούς εν όψει ευρωεκλογών, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και τ.υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, ως κεντρικός ομιλητής του Κόμματος στην πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κάλυμνο το απόγευμα του Σαββάτου 25 Μαΐου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προεκλογικής δράσης για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησαν επίσης ο συντονιστής της επιτροπής εκλογικού αγώνα Δωδεκανήσου Παναγιώτης Μπουλιέρης και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Κατερίνα Βουρεξάκη Ταμπουρατζή και Παναγιώτης Κουνάκης. Την εκδήλωση προλόγισε ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Καλύμνου Μικές Ζηρούνης.

Ο κ. Νικητιάδης υπογράμμισε πως η πολιτική που ασκεί η Κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγεί ουσιαστικώς τη χώρα εκτός του σκληρού πυρήνα της Ε.Ε. έχοντας ουσιαστικά φτωχοποιήσει τον ελληνικό λαό οδηγώντας τον στη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη και παραλλήλως να πληρώνει τις μεγαλύτερες ιδιωτικές υγειονομικές δαπάνες καθώς έχει διαλυθεί πλήρως ο Δημόσιος τομέας της υγείας. Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου τόνισε πως η κυβερνητική πολιτική έχει υποβαθμίζει εντελώς τον παραγωγικό ιστό του πρωτογενούς τομέα οδηγώντας την Ελλάδα σε τεράστια εμπορικά ελλείματα και εισάγοντας 10 δις € σε τρόφιμα ετησίως και σημείωσε πως έχει καταρριφθεί πλήρως το αφήγημα για «εισαγόμενη ακρίβεια» καθώς τα ίδια προϊόντα σε άλλες χώρες είναι φθηνότερα από ότι στην Ελλάδα.

Ο τ.Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης σημείωσε πως το προεκλογικό πυροτέχνημα της επιστολής του κ. Μητσοτάκη στην φον ντερ Λάιεν αποτελεί ουσιαστική ομολογία της ανικανότητας της ΝΔ να ελέγξει τις πολυεθνικές και παραλλήλως να αποφύγει τις ευθύνες για την καταλήστευση του εισοδήματος των καταναλωτών. Ο κ. Νικητιάδης υπογράμμισε παραλλήλως τη θέση του ΠΑΣΟΚ για πραγματική ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να μπορεί να ασκεί ουσιώδεις ελέγχους στην αγορά. Αναφερόμενος στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ο Βουλευτής Δωδεκανήσου σημείωσε επίσης τη στοχευμένη μείωση του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης, μέτρο που εφάρμοσαν και άλλες χώρες της Ε.Ε. που έφερε αποτελέσματα και την ενίσχυση των καταναλωτικών ενώσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Νικητιάδης στις θέσεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και του ΠΑΣΟΚ για την Ευρώπη του μέλλοντος. Ευρώπη με κοινωνικό πρόσωπο και αντίστοιχη δομή και όχι εργαλείο εξυπηρέτησης συμφερόντων όπως την έχουν οδηγήσει το Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα μέλος του οποίου είναι η ΝΔ. Κοινή εξωτερική πολιτική με ουσιαστικές παρεμβάσεις προς το συμφέρον των ευρωπαϊκών υποθέσεων και τη διασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας, σε μία περίοδο μάλιστα με έντονες γεωπολιτικές ανακατατάξεις και κοινό ευρωστρατό. Τέλος ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα θα αυξήσει τα ποσοστά του καλώντας του πολίτες να βάλουν τέλος στην αλαζονεία της ΝΔ.



Διαβάστε ακόμη

ΔΑΣ ξενοδοχοϋπαλλήλων: Με απεργία και αποφασιστικότητα διασφάλισαν τα δικαιώματά τους

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική Επιτροπή του δήμου Ρόδου

Καθοριστική η συμμετοχή των πολιτών στην προστασία της Caretta caretta!

Σύλλογος Εργαζομένων Γ. Νοσοκομείου Ρόδου: Σκόπιμη η εξαθλίωση του δημοσίου συστήματος υγείας - Σταθείτε δίπλα μας

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου η 3η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής για το έτος 2024

Μία νέα πρωτοβουλία για το ρόλο της αυτοδιοίκησης στη διαχείριση του πολιτισμικού πλούτου της χώρας

Προσφορές στις Δομές του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας

Την επιστροφή ποσοστού του τοπικού παραγόμενου ΑΕΠ στον τόπο παραγωγής του πρότεινε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου στη συνεδρίαση της ΚΕΕΕ