Επιχείρηση διάσωσης γύπα στο Ηράκλειο Κρήτης

Επιχείρηση διάσωσης γύπα στο Ηράκλειο Κρήτης

Επιχείρηση διάσωσης γύπα στο Ηράκλειο Κρήτης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 372 ΦΟΡΕΣ

Εργαζόμενοι του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων αντιλήφθηκαν ένα αρπακτικό πουλί- γύπας όπως ταυτοποιήθηκε στη συνέχεια- να προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατηθεί στην επιφάνεια του νερού, στη θαλάσσια έκταση βορείως του σταθμού και σε απόσταση 500 μέτρων περίπου από την ακ

Εργαζόμενοι του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων αντιλήφθηκαν ένα αρπακτικό πουλί- γύπας όπως ταυτοποιήθηκε στη συνέχεια- να προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατηθεί στην επιφάνεια του νερού, στη θαλάσσια έκταση βορείως του σταθμού και σε απόσταση 500 μέτρων περίπου από την ακτή.

Αμέσως κινητοποιήθηκε συνεργείο διάσωσης από προσωπικό και τον δύτη της ΔΕΗ, που προσέγγισαν με το φουσκωτό σκάφος του σταθμού και περισυνέλεξαν τον …ιπτάμενο ναυαγό, δίνοντάς του τις… πρώτες βοήθειες (νερό, τροφή και …στέγνωμα). Παράλληλα ειδοποιήθηκε από την Δ/νση του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων, το αρμόδιο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Οι ειδικοί του Μουσείου πού ήλθαν επί τόπου πολύ γρήγορα, απέδωσαν το ατύχημα της «αναγκαστικής προσθαλάσσωσης» του γύπα, σε πιθανή τροφική δηλητηρίαση που, όπως δήλωσαν, είναι συνήθης αυτή την εποχή και αποδίδεται σε κατανάλωση δηλητηριασμένων από φυτοφάρμακα, τρωκτικών .

Δεν είναι πάντως λίγες οι φορές που τα μεγαλοπρεπή αυτά πουλιά υπερίπτανται του ΑΗΣ, και εκμεταλλευόμενα τα ανοδικά ρεύματα παίρνουν ύψος και κατευθύνονται προς τη μεριά του Ψηλορείτη. Το συγκεκριμένο πουλί , με άνοιγμα φτερών περί τα 2 μέτρα, εκτός κινδύνου πλέον, μεταφέρθηκε στο Μουσείο για περίθαλψη και μόλις αναρρώσει, θα το απελευθερώσουν πάλι από τον χώρο του ΑΗΣ.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά