Εβδομάδα με υψηλές θερμοκρασίες

Εβδομάδα με υψηλές θερμοκρασίες

Εβδομάδα με υψηλές θερμοκρασίες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 282 ΦΟΡΕΣ

Στο «κόκκινο» αυτήν την εβδομάδα ο υδράργυρος. Κατά τόπους θα φτάσει και τους 41 βαθμούς. Μικρή πτώση θερμοκρασίας θα σημειωθεί την Τρίτη στα δυτικά και βόρεια της χώρας, καθώς θα ενισχυθούν οι βόρειοι άνεμοι, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα κυμανθεί σε υψ

Στο «κόκκινο» αυτήν την εβδομάδα ο υδράργυρος. Κατά τόπους θα φτάσει και τους 41 βαθμούς. Μικρή πτώση θερμοκρασίας θα σημειωθεί την Τρίτη στα δυτικά και βόρεια της χώρας, καθώς θα ενισχυθούν οι βόρειοι άνεμοι, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Η ζέστη υποχωρεί σταδιακά από Πέμπτη και Παρασκευή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, για τη Δευτέρα προβλέπεται ότι θα διατηρηθούν οι υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα. Οι μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά θα κυμανθούν από 39-41 βαθμούς και στα νησιά από 37-39 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος και ζεστός θα είναι ο καιρός την Τρίτη. Προβλέπεται ότι θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο βαθμιαία έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη δυτική και βόρεια χώρα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα κυμανθεί σε υψηλά επιπεδα. Οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν στη δυτική και βόρεια χώρα 37-39 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα 39-41 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα 37-40 βαθμούς Κελσίου.

Για Τετάρτη και Πέμπτη προβλέπεται μικρή σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, ενώ λίγες τοπικές νεφώσεις αναμένονται το απόγευμα στα βόρεια.

Στα δυτικά, θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο την Πέμπτη πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και την Πέμπτη έως 6 μποφόρ.

Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία και την Παρασκευή. Μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Αναμένονται άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά θα φτάσουν έως 7 μποφόρ.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά