Με ιδιαίτερη προσοχή οι αιμοληψίες λόγω του ιού του Δ. Νείλου

Με ιδιαίτερη προσοχή οι αιμοληψίες λόγω του ιού του Δ. Νείλου

Με ιδιαίτερη προσοχή οι αιμοληψίες λόγω του ιού του Δ. Νείλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 247 ΦΟΡΕΣ

Με ιδιαίτερη προσοχή γίνονται οι αιμοληψίες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, ενώ έχουν σταματήσει, σύμφωνα με οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στα Κέντρα Αιμοδοσίας τη

Με ιδιαίτερη προσοχή γίνονται οι αιμοληψίες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, ενώ έχουν σταματήσει, σύμφωνα με οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στα Κέντρα Αιμοδοσίας της Λάρισας, της Κατερίνης, της Βέροιας, του Κιλκίς και των Γιαννιτσών.

Στις προαναφερόμενες πόλεις το αίμα που έχει ληφθεί τις προηγούμενες ημέρες έχει τεθεί σε καραντίνα προκειμένου να ελεγχθεί, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η συντονίστρια διευθύντρια του Κέντρου Αιμοδοσίας του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Γωγώ Παπαϊωάννου.

«Στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν απαγορευτεί οι αιμοληψίες. Οι οδηγίες που έχουμε είναι να μην παίρνουμε αίμα από άτομα τα οποία έχουν μείνει το τελευταίο 24ωρο στους νομούς Λάρισας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας και Κιλκίς», πρόσθεσε.

Αίτημα άμεσης χρηματοδότησης για την καταπολέμηση κουνουπιών

Την έγκριση και άμεση χρηματοδότηση από τα υπουργεία Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών του ολοκληρωμένου προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών που έχουν σχεδιάσει οι τοπικοί φορείς του νομού Θεσσαλονίκης ζητά με σχετική επιστολή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) του νομού, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, το εν λόγω πρόγραμμα προέκυψε από τη συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τη Νομαρχία, την ΤΕΔΚ, την ΑΝΕΘ, και τους Δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα λόγω των ορυζώνων της περιοχής. Έχει δε εφαρμοστεί με επιτυχία σε πειραματικό στάδιο και προβλέπει την καταπολέμηση των ακμαίων κουνουπιών που μεταδίδουν τον ιό.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργόπουλο, οι εν λόγω προτάσεις δεν έγιναν αποδεκτές από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρά το γεγονός ότι, όπως καταδεικνύει και η ελληνική και διεθνής επιστημονική εμπειρία, θα μπορούσε να συμβάλλει στην αποφυγή των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά