Χανιά: Σύλληψη 54χρονου για άσκοπους πυροβολισμούς

Χανιά: Σύλληψη 54χρονου για άσκοπους πυροβολισμούς

Χανιά: Σύλληψη 54χρονου για άσκοπους πυροβολισμούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 291 ΦΟΡΕΣ

ʼσχημη κατάληξη είχε το γλέντι πριν το γάμο ενός νεαρού Χανιώτη, καθώς η ρίψη άσκοπων πυροβολισμών οδήγησε τον πατέρα του στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου.

ʼσχημη κατάληξη είχε το γλέντι πριν το γάμο ενός νεαρού Χανιώτη, καθώς η ρίψη άσκοπων πυροβολισμών οδήγησε τον πατέρα του στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου.

Ο 54χρονος συνελήφθη από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων και του ΤΑΕ Αποκορώνου, οι οποίοι σε έρευνα που διενήργησαν στο σπίτι της οικογένειας όπου είχε στηθεί το γλέντι, βρήκαν όπλα και φυσίγγια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, μετά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα αυτόματο πολεμικό τουφέκι κινεζικής προέλευσης τύπου Kalashnikov, ένα πολεμικό τουφέκι αμερικανικής προέλευσης τύπου Winchester, δύο πιστόλια αυστριακής προέλευσης τύπου Glock, ένα πιστόλι κρότου γερμανικής προέλευσης μάρκας COLT, δύο γεμιστήρες πιστολιών Glock, μια υφασμάτινη θήκη πιστολιού, μια στρατιωτική ξιφολόγχη, 147 φυσίγγια πολεμικών τυφεκίων - πιστολιών και περιστρόφων, 101 κάλυκες φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων.

Σε βάρος του 54χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων Παντελής Μουρτζάνος τόνισε την ανάγκη εξάλειψης του φαινόμενου των άσκοπων πυροβολισμών που πολλές φορές στο παρελθόν έχει αμαυρώσει κοινωνικές εκδηλώσεις, αθώοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και άλλοι έχουν χάσει τη ζωή τους.

"Όλοι ξέρουμε ότι η ρίψη των άσκοπων πυροβολισμών είναι μια κακιά συνήθεια μιας μικρής μερίδας ανθρώπων και πρέπει να ξέρουμε ότι εκτός του ότι δυσφημεί τον τόπο μας, υπάρχουν και σοβαροί κίνδυνοι να έχουμε ατυχήματα", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο έχει περιοριστεί, με τους ίδιους τους πολίτες να το καταδικάζουν στην πλειονότητά τους.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μουρτζάνος "σε περιπτώσεις που έχουμε μεγάλο αριθμό καλεσμένων έχει παρατηρηθεί να έχει εξαλειφθεί εντελώς το φαινόμενο αυτό και αυτό θέλω να πιστεύω δεν οφείλεται μόνο σε μας, οφείλεται και στους πολίτες, οι οποίοι επιδεικτικά πολλές φορές αποχωρούσαν από τις εκδηλώσεις".

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά