Το ΑΙΤ μέλος διεθνούς κοινοπραξίας για την Πράσινη Ανάπτυξη στις τηλεπικοινωνίες

Το ΑΙΤ μέλος διεθνούς κοινοπραξίας για την Πράσινη Ανάπτυξη στις τηλεπικοινωνίες

Το ΑΙΤ μέλος διεθνούς κοινοπραξίας για την Πράσινη Ανάπτυξη στις τηλεπικοινωνίες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 308 ΦΟΡΕΣ

Το ΑΙΤ ανακοίνωσε την ένταξή του στην πρωτοβουλία GreenTouch (www.greentouch.org). Πρόκειται για μια διεθνή κοινοπραξία κορυφαίων εταιρειών, ακαδημαϊκών, και μη κυβερνητικών ερευνητικών κέντρων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Τεχνολογίας Πληροφοριών κ

Το ΑΙΤ ανακοίνωσε την ένταξή του στην πρωτοβουλία GreenTouch (www.greentouch.org). Πρόκειται για μια διεθνή κοινοπραξία κορυφαίων εταιρειών, ακαδημαϊκών, και μη κυβερνητικών ερευνητικών κέντρων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) με στόχο την «πράσινη ανάπτυξη» μέσω της ριζικής μεταμόρφωσης των επικοινωνιών και των δικτύων δεδομένων, συμπεριλαμβανομένου και του Διαδικτύου, καθώς και της σημαντικής μείωσης εκπομπών άνθρακα από τις συσκευές ΤΠΕ, τις πλατφόρμες και τα δίκτυα.

Αποστολή του GreenTouch είναι να επιδείξει μέχρι το 2015 τα βασικά συστατικά που απαιτούνται για την αποτελεσματικότερη ενεργειακή αποδοτικότητα των δικτύων σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα.

Σε ανακοίωση του ΑΙΤ, μεταξύ άλλων, σημειώνονται: «Είναι βασική αρχή του AIT ότι η επιστήμη δεν σχετίζεται μόνο με την τεχνολογική ανάπτυξη, αλλά κυρίως με την ανάπτυξη του ανθρώπου, προσφέροντας του νέες δυνατότητες και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η ένταξη του ΑΙΤ στο GreenTouch, θα συμβάλλει στο πολλαπλό όφελος που θα αποκομίσει ο κόσμος μας από την βελτιστοποίηση της προσπάθειας για την μείωση των εκπομπών άνθρακα από τις συσκευές ΤΠΕ, και την πραγματοποίηση των μελλοντικών "πράσινών" τηλεπικοινωνιακών δικτύων».


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το GreenTouch, καθώς και τον ρόλο του ΑΙΤ σε αυτό, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Καθηγητή του ΑΙΤ Δρ. Ιωάννη Τόμκο (itom@ait.gr), ο οποίος είναι εκτελεστικό μέλος της Τεχνικής Επιτροπής του GreenTouch, και επικεφαλής σπουδών για Core Network Design & Transmission.





Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά