Νέος απολογισμός από τη φωτιά στο Σαν Μπρούνο της Καλιφόρνια

Νέος απολογισμός από τη φωτιά στο Σαν Μπρούνο της Καλιφόρνια

Νέος απολογισμός από τη φωτιά στο Σαν Μπρούνο της Καλιφόρνια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 260 ΦΟΡΕΣ

Η πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στο Σαν Φρανσίσκο από ρήξη σε αγωγό φυσικού αερίου, έχει ως τώρα απολογισμό 4 νεκρούς και 50 τραυματίες, απολογισμός που όσο κυλούν οι ώρες "θα μεγαλώνει", όπως δηλώνουν τα συνεργεία της πυροσβεστικής, που παλεύοντας ατελείωτ

Η πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στο Σαν Φρανσίσκο από ρήξη σε αγωγό φυσικού αερίου, έχει ως τώρα απολογισμό 4 νεκρούς και 50 τραυματίες, απολογισμός που όσο κυλούν οι ώρες "θα μεγαλώνει", όπως δηλώνουν τα συνεργεία της πυροσβεστικής, που παλεύοντας ατελείωτες ώρες με τις φλόγες και την υψηλή θερμότητα, έκαναν σωτήριο έργο.

Στον τόπο της καταστροφής, από την τεράστια έκρηξη, έχει προκληθεί ένας κρατήρας δεκάδων μέτρων. Το δυστύχημα έγινε στο προάστιο της μεγαλούπολης Σαν Μπρούνο, που απέχει μόνον τρία χλμ. από το διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο.

Όλη τη νύχτα, τα περίχωρα της μεγαλούπολης έδιναν εικόνα καταστροφής, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κάποιοι μάλιστα αναφέρθηκαν σε "εικόνα απο την κόλαση του Δάντη". Η κατάσταση τριών εγκαυματιών κρίνεται "κρίσιμη" από τους θεράποντες γιατρούς.

Τριάντα οκτώ πολυκατοικίες κάηκαν ολοσχερώς, επτά μερικώς. Κατακάηκε έκταση περίπου 60 στρεμμάτων, κι ακόμα η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο, όπως αναφέρουν οι αρχές. "Ο απολογισμός των θυμάτων θα μεγαλώσει" τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος του Σαν Μπρούνο, Τζέϊμς Ριάν.

Πολλοί είναι εκείνοι που επικείμενης της επετείου της "αποφράδας" 11/9/2001, αρχικά μίλησαν δημόσια για "τρομοκρατία", ή "συντριβή αεροσκάφους" (ο θόρυβος των αρχικών εκρήξεων, σε απόσταση χιλιομέτρου, έμοιαζε όντως πολύ με τη συντριβή αεροπλάνου στο έδαφος). Όμως, άλλοι μίλησαν στα τοπικά ΜΜΕ "για τεράστια διαρροή φυσικού αερίου" που είχε γίνει αντιληπτή τις τελευταίες ημέρες.

Ρεπορτάζ του Associated Press

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης