"Αμοιβαία κατανόηση" για το Σκοπιανό ζητά ο Μπαν Κι Μουν

"Αμοιβαία κατανόηση" για το Σκοπιανό ζητά ο Μπαν Κι Μουν

"Αμοιβαία κατανόηση" για το Σκοπιανό ζητά ο Μπαν Κι Μουν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 258 ΦΟΡΕΣ

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ επανέλαβε το ενδιαφέρον του για λύση στη διαφορά μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ στο θέμα της ονομασίας. Στήριξε πλήρως τα πεπραγμένα Νίμιτς και ζήτησε "αμοιβαία κατανόηση" μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, επανέλαβε το ενδιαφέρον του για λύση στη διαφορά μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ όσο αφορά το θέμα της ονομασίας.

Μιλώντας σε συνέντευξή Τύπου με την ευκαιρία της 65ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Γ.Γ. του διεθνούς οργανισμού είπε: «Όπως έχω κάνει και στο παρελθόν, θα συνεχίσω να κάνω ό, τι μπορώ για να έχουν μια αρμονική λύση σε αυτό το θέμα της ονομασίας, το οποίο έχει πολύ σοβαρές πολιτικές επιπτώσεις».

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι ο Μάθιου Νίμιτς είχε συζητήσεις με τους ενδιαφερόμενους για το θέμα αυτό, σημειώνοντας ότι αναμένεται «να έχει (ο κ. Νίμιτς) διαβουλεύσεις με τις δύο πλευρές για τη διευθέτηση ανάλογων συναντήσεων, ενώ οι αντιπροσωπείες θα βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για το άνοιγμα της Γενικής Συνέλευσης. Αλλά, θα είστε σε θέση να γνωρίζετε όταν θα οριστεί η συνάντηση. Θα υποστηρίξω πλήρως τις δραστηριότητές του», είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλη ερώτηση τι θα έλεγε στους συμμετέχοντες των δυο χωρών, ο Μπαν Κι-μουν ανέφερε ότι είχε πολλές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, καθώς και με τους εκπροσώπους της ΠΓΔΜ, «σχετικά με την αναγκαιότητα αντιμετώπισης του ζητήματος αυτού, με αίσθηση ευελιξίας και αμοιβαίας κατανόησης. Και θα συνεχίσω να το κάνω όταν συναντηθώ με τους ηγέτες των δύο χωρών», υπογράμμισε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά