Μ. Οθωνας: Είμαι αποφασισμένος να μην ανεχθώ φαινόμενα ανομίας και εγκληματικότητας

Μ. Οθωνας: Είμαι αποφασισμένος να μην ανεχθώ φαινόμενα ανομίας και εγκληματικότητας

Μ. Οθωνας: Είμαι αποφασισμένος να μην ανεχθώ φαινόμενα ανομίας και εγκληματικότητας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 304 ΦΟΡΕΣ

Μήνυμα ότι θα βρεθεί απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα, έστειλε από το Ρέθυμνο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Όθωνας. Μιλώντας για ένα «νέο δόγμα ασφάλειας», επισήμανε ότι θεμελιώνεται «στην αποτελεσματική προστασία του πολίτη και στον απόλυτο σεβασμ

Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι θα βρεθεί απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα, έστειλε από το Ρέθυμνο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, ο οποίος περιόδευσε το Σάββατο σε υπηρεσίες αρμοδιότητας του υπουργείου.

«Τονίζω κατηγορηματικά προς όλες τις κατευθύνσεις ότι είμαι αποφασισμένος να μην ανεχθώ φαινόμενα ανομίας και εγκληματικότητας. Όπως σε όλη μου την πολιτική διαδρομή αντιστεκόμουν και είχα μια συνεπή στάση σύγκρουσης με τα φαινόμενα εγκληματικότητας έτσι και τώρα θα συγκρουσθώ με συμπεριφορές και συμφέροντα που είναι υπεύθυνα για την στρεβλή εικόνα που παρουσιάζεται», ανέφερε ο κ. Όθωνας, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων σε περιοχές όπως ο Μυλοπόταμος και ποιοτική-όχι ποσοτική στελέχωση των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το υφυπουργό, το κράτος είναι αυτό που οφείλει να διαμορφώνει ένα ισχυρό και σταθερό πλαίσιο αποτροπής από την ανομία, η πολιτεία είναι αυτή που θα πρέπει να εξασφαλίζει την ομαλή επανένταξη όσων παρανόμησαν, αλλά επιθυμούν πραγματικά να αλλάξουν πορεία.

Ο κ. Οθωνας είπε ότι στόχος είναι να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής του». «Οριοθετούμε ένα νέο δόγμα που απαιτεί από τα Σώματα Ασφαλείας υψηλό επίπεδο διαρκούς εγρήγορσης-ετοιμότητας, αυξημένο επαγγελματισμό και άριστη επιχειρησιακή κατάρτιση. Παράλληλα, προϋποθέτει την προσήλωση στη νομιμότητα και στο κράτος δικαίου, την ανάπτυξη μιας πραγματικά προοδευτικής αντίληψης ασφάλειας», επισήμανε.

«Υπό την έννοια αυτή, το νέο δόγμα ασφάλειας θεμελιώνεται πάνω σε δύο βασικές αρχές: Αφενός, στην αποτελεσματική προστασία του πολίτη από πάσης φύσεως απειλές και κινδύνους. Και, αφετέρου, στον απόλυτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», πρόσθεσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Όθωνας επέλεξε να βρεθεί στο Ρέθυμνο, στον τόπο που γεννήθηκε μεγάλωσε και εκλέγεται και να μιλήσει για πρώτη φορά δημοσίως ως υφυπουργός διότι όπως είπε: «Ο πολιτικός οφείλει να θυμάται. Είναι ένας κανόνας τον οποίο θα πρέπει να τηρεί σε όλους τους σταθμούς της πολιτικής του σταδιοδρομίας. Αποτελεί μέρος του συμβολαίου που υπογράφει με τον πολίτη που τον στηρίζει και τον εμπιστεύεται».

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά