Κίνα: Έρευνα για ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται "μυστικές φυλακές"

Κίνα: Έρευνα για ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται "μυστικές φυλακές"

Κίνα: Έρευνα για ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται "μυστικές φυλακές"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 278 ΦΟΡΕΣ

Η αστυνομία του Πεκίνου ερευνά μια ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας, η οποία είναι ύποπτη ότι χρηματοδοτείται από τοπικές αρχές για να κρατάει σε "μυστικές φυλακές" πολίτες που οι αρχές θεωρούν ότι επικρίνουν υπερβολικά την εξουσία, αναφέρουν δημοσιεύματα του

Η αστυνομία του Πεκίνου ερευνά μια ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας, η οποία είναι ύποπτη ότι χρηματοδοτείται από τοπικές αρχές για να κρατάει σε "μυστικές φυλακές" πολίτες που οι αρχές θεωρούν ότι επικρίνουν υπερβολικά την εξουσία, αναφέρουν δημοσιεύματα του επίσημου Τύπου.

Ο επικεφαλής της εταιρείας Anyuanding συνελήφθη κατηγορούμενος για "παράνομη κράτηση προσώπων" και για "παράνομες εμπορικές δραστηριότητες", διευκρίνισε η εφημερίδα China Daily.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, αυτή η ιδιωτική εταιρεία επενέβαινε, κατόπιν αιτημάτων από γραφεία επαρχιακών αξιωματούχων, για να εμποδίζει πολίτες, οι οποίοι υπέβαλαν προσφυγές, να διαδηλώσουν ή να απευθύνουν τα παράπονά τους στην κεντρική κυβέρνηση.

Οι ενώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν τακτικά την ύπαρξη "μυστικών φυλακών" στο Πεκίνο και σε άλλες κινεζικές πόλεις, όπου πολίτες μπορεί να κρατούνται επί μήνες και να υφίστανται επανειλημμένα βιαιότητητες χωρίς καμια νομική διαδικασία.

Το σύστημα των προσφυγών, το οποίο έχει κληρονομηθεί από την αυτοκρατορική εποχή, επιτρέπει στους πολίτες να απευθύνονται απ' ευθείας στις διοικήσεις, αν θεωρούν τον εαυτό τους θύμα αδικίας, και να μεταβαίνουν στο Πεκίνο για να απευθυνθούν στο "κέντρο".

Το Γαλλικό Πρακτορείο επικοινώνησε τηλεφωνικά με την εταιρεία Anyuanding, η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει τις κατηγορίες σε βάρος της.

Οι έρευνες που άρχισε η αστυνομία είναι μια "ενθαρρυντική εξέλιξη", δήλωσε ο Φελίμ Κιν της μη κυβερνητικής οργάνωσης Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW). Όμως, πρόσθεσε, "η πραγματικότητα είναι ότι το πρόβλημα των μυστικών φυλακών υπερβαίνει σημαντικά το πλαίσιο μιας μόνον εταιρείας. Εμπλέκεται σ' αυτό ένα δίκτυο κυβερνητικών αξιωματούχων, δυνάμεων ασφαλείας, πάρα πολλών διεφθαρμένων ντυμένων με πολιτικά και δεκάδων κέντρων (κράτησης) μόνο στο Πεκίνο".

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης