Ο γαλλικός όμιλος Alstom καταργεί 4.000 θέσεις εργασίας

Ο γαλλικός όμιλος Alstom καταργεί 4.000 θέσεις εργασίας

Ο γαλλικός όμιλος Alstom καταργεί 4.000 θέσεις εργασίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 327 ΦΟΡΕΣ

Ο βιομηχανικός όμιλος της Γαλλίας "Αλστομ" ανακοίνωσε ότι μέχρι την άνοιξη του 2012 θα καταργήσει 4.000 θέσεις εργασίας, στους τομείς των τουρμπίνων και του εξοπλισμού μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, διευκρινίζοντας ότι από αυτές οι χίλιες αφορούν

Ο βιομηχανικός όμιλος της Γαλλίας "Αλστομ" ανακοίνωσε ότι μέχρι την άνοιξη του 2012 θα καταργήσει 4.000 θέσεις εργασίας, στους τομείς των τουρμπίνων και του εξοπλισμού μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, διευκρινίζοντας ότι από αυτές οι χίλιες αφορούν φυσικές αποχωρήσεις και μη ανανέωση συμβάσεων.

Επίσης, διευκρινίστηκε ότι αυτές οι μεταβολές του προσωπικού θα κατανεμηθούν στις μονάδες του ομίλου στην Ευρώπη (Ελβετία, Γερμανία, αλλά και Γαλλία, Νορβηγία, Βρετανία, Ουγγαρία) και στη Βόρεια Αμερική.

Όλοι οι απολυόμενοι (και οι λίγοι, συγκριτικά, συνταξιοδοτούμενοι) "θα αποζημιωθούν, όπως ορίζεται στην κείμενη νομοθεσία", διευκρίνισε ο όμιλος "Αλστομ", ενώ ανέφερε επίσης ότι "η κίνηση αυτή σχετίζεται με τις εξελίξεις σε διάφορες αγορές του".

Ο όμιλος απασχολεί 96 χιλιάδες εργαζόμενους, περίπου τους μισούς στη Διεύθυνση "Ενέργεια", απ' όπου θα καταργηθούν οι εν λόγω θέσεις εργασίας. Τονίστηκε, ακόμα, ότι γύρω στις 19 Οκτωβρίου "θα υπάρξει διαβούλευση με τα συνδικάτα, για όλα αυτά".

Παραδείγματος χάρη, αναφέρεται ότι "στη Βόρεια Αμερική και στην Ευρώπη παρατηρείται μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και παραγγελιών εξοπλισμού για νέες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ίσως και έως 50% κατά τη διετία 2008-2009 σε σύγκριση με το πρότερο χρονικό διάστημα".

Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10