«Δίδαξε» μαθήματα οικολογίας

«Δίδαξε» μαθήματα οικολογίας

«Δίδαξε» μαθήματα οικολογίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1159 ΦΟΡΕΣ

Ροδίτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αλμπέρτα του Καναδά καθάρισε την «λεωφόρο των σκουπιδιών» στο κεντρικό οδικό δίκτυο Τσαΐρι-αεροδρομίου και έδωσε παράδειγμα εθελοντισμού.

Μακριά από… εκλογικά μαγειρέματα και άλλες παρεξηγήσεις ένας Ροδίτης, κάτοικος Καναδά τα τελευταία 40 χρόνια απέδειξε ότι ο εθελοντισμός μπορεί να καλύψει την τραγική ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού σε όλες τις μορφές του. Ένας Ροδίτης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αλμπέρτα στην πόλη Εντμοντον του Καναδά, θεώρησε προσβλητική για το νησί την εικόνα των χιλιάδων πλαστικών μπουκαλιών δεξιά και αριστερά του κεντρικού δρόμου Τσαϊρι-αεροδρόμιο και αποφάσισε να αναλάβει εθελοντική πρωτοβουλία. Καλύπτοντας το κόστος δεκαμελούς συνεργείου και έχοντας προσωπική παρουσία επέβλεψε την αποκομιδή συνολικά 320 μεγάλων πλαστικών σακουλών που γέμισαν με σκουπίδια και πλαστικά μπουκάλια. Ο δρόμος Τσαϊρι-αεροδρόμιο ήταν (και παραμένει) σε άθλια κατάσταση και δυστυχώς είναι η πρώτη και η τελευταία εικόνα που αντικρίζουν οι τουρίστες που διαμένουν στις ανατολικές ακτές του νησιού. Οι δήμοι Καλλιθέας και Πεταλούδων, στα όρια των οποίων είναι ο συγκεκριμένος οδικός άξονας, και η Νομαρχία Δωδεκανήσου ποτέ δεν ανέλαβαν την ευθύνη για τον τακτικό καθαρισμό του με αποτέλεσμα πολλοί να τον αποκαλούν «λεωφόρος των σκουπιδιών». Το… δώρο του Ελληνοκαναδού καθηγητή Πανεπιστημίου δείχνει σε όλους μας το δρόμο της εθελοντικής προσφοράς, αλλά παράλληλα αποτελεί «χαστούκι» που πρέπει να ξυπνήσει τη δημόσια διοίκηση που αδυνατεί να κατανοήσει την σημασία της καθαριότητας σε έναν τουριστικό προορισμό.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας