Η υπουργός Παιδείας στη Silicon Valley

Η υπουργός Παιδείας στη Silicon Valley

Η υπουργός Παιδείας στη Silicon Valley

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 300 ΦΟΡΕΣ

Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου επισκέπτεται από σήμερα και μέχρι την Τετάρτη, την περιοχή Silicon Valley, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με Έλληνες και ξένους που εκπροσωπούν το φάσμα των δραστηριοτήτων της περιοχής,

Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου επισκέπτεται από σήμερα και μέχρι την Τετάρτη, την περιοχή Silicon Valley, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με Έλληνες και ξένους που εκπροσωπούν το φάσμα των δραστηριοτήτων της περιοχής, δηλαδή πανεπιστημιακούς, ερευνητές, νέους επιχειρηματίες καινοτόμων εγχειρημάτων υψηλής τεχνολογίας και ειδικούς για θέματα πατέντας και κατοχύρωσης πνευματικών δικαιωμάτων.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, με πρωτοβουλία της υπουργού, θα γίνει συνάντηση εργασίας με 55 Έλληνες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο της έρευνας και της εφαρμογής της στην παραγωγή, στην ευρύτερη περιφέρεια της Silicon Valley. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι ο συστηματικός και οργανωμένος τρόπος μεταφοράς τεχνογνωσίας από τη συγκεκριμένη περιοχή στην Ελλάδα. ʼλλωστε το ίδιο έχουν κάνει και άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Σουηδία και το Ισραήλ. Επίσης, στόχος είναι η δημιουργία δικτύου ερευνητών-επιχειρηματιών μεταξύ κατ΄αρχήν της Silicon Valley και της Ελλάδας και η πρόσκληση μεταδιδακτορικών ερευνητών στη χώρα μας.

Τέλος, η υπουργός θα ενημερώσει για το πρόσφατο πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας σύμφωνα με το οποίο δίδονται κίνητρα σε νέους διακριθέντες επιστήμονες να επιστρέψουν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα.




Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά