Τα αντισταθμιστικά έργα της ΔΕΗ

Τα αντισταθμιστικά έργα της ΔΕΗ

Τα αντισταθμιστικά έργα της ΔΕΗ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 519 ΦΟΡΕΣ

Αναμένεται συνάντηση του Δημάρχου Νότιας Ρόδου Μανώλη Σαββή με τον πρόεδρο της Επιχείρησης Αρθούρο Ζερβό για την υλοποίησή τους στο πλασίο της κατασκευής του νέου εργαστασίου στην περιοχή.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό θα έχει μέσα στις επόμενες μέρες ο δήμαρχος Νότιας Ρόδου κ. Μ. Σαββής, για να επισφραγιστεί και επισήμως η άψογη συνεργασία πάνω στο θέμα των αντισταθμιστικών οφελών και να προχωρήσει η υλοποίησή τους. Η ΔΕΗ έδωσε όπως είναι γνωστό το πράσινο φως για την κατασκευή έργων υποδομής στα δ.δ. Γενναδίου και Κατταβιάς, τα οποία άλλωστε επικύρωσε και το δημοτικό συμβούλιο Νότιας Ρόδου. Πρόκειται για έργα για τα οποία δόθηκαν δεσμεύσεις τόσο από τον υφυπουργό κ. Μανιάτη όσο και από τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς και ο κ. Σαββής είναι πλέον στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την υλοποίησή τους στους κατοίκους του δήμου του. Μάλιστα σε ανακοίνωσή του προς τους δημότες αναφέρει τα εξής: «Ο Δήμος μας πιστεύει πάντα στην συνεχή και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την περιοχή μας. Σας ενημερώνει λοιπόν για το τόσο σημαντικό θέμα του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στην Νότια Ρόδο (Δ.Δ.Κατταβιάς), πιστεύοντας ότι έτσι θα εξαφανίσει κάθε είδους παραπληροφόρηση, σκόπιμη ή μη. - Όπως είναι γνωστό η χωροθέτηση του εργοστασίου έγινε το έτος 2001 για την περιοχή μας. - Από την αρχή όλες οι Δημοτικές Αρχές έθεσαν ως όρο το εργοστάσιο να γίνει με τους ασφαλέστερους περιβαλλοντικούς όρους, θέμα που διασφαλίσθηκε ελέγχοντας και προτείνοντας ο Δήμος σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση & ΤΕΕ προτάσεις στην τελική μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων. - Ο Δήμος μας στο τέλος του έτους 2007 προσπάθησε να θέσει θέμα μεταφοράς του εργοστασίου στη θέση (ΟΡΟΣ) η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή ούτε από την ΔΕΗ ούτε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο και τους φορείς λόγω πιθανόν καθυστερήσεων και μη αξιολόγησης της νέας θέσης. - Η Αρχαιολογική Υπηρεσία διασφάλισε τη λιγότερη δυνατή οπτική ρύπανση στην περιοχή Πλάκα Στένη (παράκτιες εγκαταστάσεις). - Και το σημαντικότερο, η ΔΕΗ ως αντισταθμιστικά οφέλη, να υλοποιήσει μεγάλα έργα υποδομών στο Δ.Δ. Κατταβιάς και ήδη το Δ.Σ. της ΔΕΗ με απόφασή του την οποία σας επισυνάπτουμε δεσμεύτηκε να υλοποιήσει όλες τις προτάσεις του Δήμου Νότιας Ρόδου με συγκεκριμένο και κοστολογημένο πίνακα έργων και μάλιστα βασικών υποδομών στο Δ.Δ. Κατταβιάς, όπου η υλοποίηση τους με χρονοδιάγραμμα άμεσο θα μεταμορφώσει το Δ.Δ. Κατταβιάς σε υποδειγματικό οικισμό και σε θέματα περιβάλλοντος και σε θέματα αισθητικής ανάπλασης του οικισμού. -Οφείλω να ευχαριστήσω κατ’ αρχήν όλο το Δημοτικό Συμβούλιο που χάρις την ομοψυχία, η διεκδίκηση θα γίνει πραγματικότητα και φυσικά όλες τις τοπικές αρχές (Περιφέρεια, Νομαρχία, βουλευτές και φυσικά την διοίκηση της ΔΕΗ και ιδιαίτερα τον πρόεδρο κο Ζερβό) για την συνεχή συνεργασία η οποία ήταν και η αιτία της θετικής κατάληξης. Συνημμένα όλα τα σχετικά έγγραφα που διασφαλίζουν το σημαντικό αυτό γεγονός και το οποίο θα συμπληρωθεί με άμεση συνάντηση μου με τον πρόεδρο της ΔΕΗ κο Α.Ζερβό.»

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο