Καταφύγιο της παιδικής φαντασίας το «Σπίτι της Χαράς», στο Μουσείο

Καταφύγιο της παιδικής φαντασίας το «Σπίτι της Χαράς», στο Μουσείο

Καταφύγιο της παιδικής φαντασίας το «Σπίτι της Χαράς», στο Μουσείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 269 ΦΟΡΕΣ

Πολυχώρος με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, όπου η γνώση γίνεται διασκέδαση και χαρά για τους λιλιπούτειους συμπολίτες μας (3-6 ετών) είναι το «Σπίτι της Χαράς», στο κέντρο της Αθήνας (πίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο, Τοσίτσα 1Α).

Πολυχώρος με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, όπου η γνώση γίνεται διασκέδαση και χαρά για τους λιλιπούτειους συμπολίτες μας (3-6 ετών) είναι το «Σπίτι της Χαράς», στο κέντρο της Αθήνας (πίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο, Τοσίτσα 1Α).

Πρόκειται για βιβλιοπωλείο - παιχνιδότοπο, με δημιουργικά εργαστήρια, δραστηριότητες και εκδηλώσεις για παιδιά. Στον ζεστό και φιλόξενο χώρο του το ΑΠΕ-ΜΠΕ συνάντησε τον 42χρονο ιδιοκτήτη του Χρυσόστομο Κονιδάρη μαζί με δεκάδες πιτσιρίκια και τους γονείς να απολαμβάνουν τον καφέ τους, σε ειδικό χώρο.

«Εμείς, στο "Σπίτι της χαράς", πιστεύουμε ότι το διάβασμα και το παιχνίδι από πολύ μικρή ηλικία είναι εξίσου σημαντικά για τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού», λέει ο κ. Κονιδάρης και ομολογεί ότι η δημιουργία ενός τέτοιας διαδραστικής φωλιάς για τα πιτσιρίκια ήταν κάτι που επιθυμούσε αρκετά χρόνια. Γονιός και ο ίδιος, έβλεπε «έλλειμμα στον χώρο» και ξεκίνησε, από τον Απρίλιο του 2009, την προσπάθειά του να συνδράμει. Έκτοτε το «Σπίτι της Χαράς» αποτελεί όαση για τους μικρούς και τους γονείς τους. Λειτουργεί ως βιβλιοπωλείο παιδικού ενδιαφέροντος, αλλά και ως αναγνωστική βιβλιοθήκη κατά τις ώρες των καταστημάτων. Υπάρχει κάθε είδους παιδικό βιβλίο, λογοτεχνία, εικονογραφημένα, βιβλία δραστηριοτήτων, μυθολογία, βιβλία εκπαιδευτικά, σχολικά, από όλους τους εκδοτικού οίκους.

«Πεποίθησή μας είναι ότι κάθε βιβλίο δραστηριοτήτων, γνώσεων, ακόμα και κόμικ, στα χέρια του παιδιού είναι μία ξεχωριστή περιπέτεια, την οποία πρέπει να αναζητήσει. Το παιδικό βιβλίο τονώνει τη φαντασία, χαρίζει γνώσεις, αναπτύσσει την αισθητική και δημιουργεί μία μοναδική σχέση ζωής», σημειώνει ο κ. Κονιδάρης.

Τα παιδιά, από 3 ετών μπορούν να ενταχθούν στους τρεις κύκλους δημιουργικών εργαστηρίων, ζωγραφικής, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών και κατασκευών, που λειτουργούν στην επιχείρηση. Επίσης, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται εκδηλώσεις, θεατρικό παιχνίδι, παιδικά πάρτι με παρουσιάσεις βιβλίων και εργαστήρια εικαστικών.

Ειδικότερα, για τον Νοέμβριο, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για κάθε μεσημέρι Σαββάτου περιλαμβάνει τις παρακάτω δραστηριότητες:

* «Οι εποχές της Σποράς» της Κατερίνας Παλαιοθόδωρου, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ (6 Νοεμβρίου) - Τα παιδιά γνωρίζουν τις ομορφιές της φύσης μέσα από τραγούδια, διαδραστικό παιχνίδι και δραματοποιημένη αφήγηση του βιβλίου από την ομάδα Κόκκινη Σβούρα.

* «Πώς γεννήθηκαν τα όνειρα» της Εύης Γεροκώστα, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (13 Νοεμβρίου). Η συγγραφέας και η εικονογράφος Δήμητρα Ψυχογιού ταξιδεύουν τα παιδιά στον κόσμο των ονείρων με αφήγηση παραμυθιού και παιχνίδι με τα χρώματα.

* Η 20η Νοεμβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα για τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. Στο «Σπίτι της Χαράς», η μέρα είναι αφιερωμένη στα παιδιά όλου του κόσμου και μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες θα μάθουν τα δικαιώματά τους και θα διασκεδάσουν.

* Το Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, τα παιδιά θα γνωριστούν με το ξύλινο οικολογικό παιχνίδι. Θα παίξουν με ξύλινα παιχνίδια και θα φτιάξουν μία ξύλινη πόλη.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά