Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο ισλαμιστής ιερωμένος Ομαρ Μπάκρι

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο ισλαμιστής ιερωμένος Ομαρ Μπάκρι

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο ισλαμιστής ιερωμένος Ομαρ Μπάκρι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 312 ΦΟΡΕΣ

Ο ισλαμιστής ιερωμένος Ομαρ Μπάκρι, που έγινε παγκοσμίως γνωστός όταν χαρακτήρισε τους τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου "οι 19 υπέροχοι", καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη στο Λίβανο για εξώθηση σε δολοφονία και συμμετοχή σε ένοπλη οργάνωση, σύμφωνα με δικ

Ο ισλαμιστής ιερωμένος Ομαρ Μπάκρι, που έγινε παγκοσμίως γνωστός όταν χαρακτήρισε τους τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου "οι 19 υπέροχοι", καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη στο Λίβανο για εξώθηση σε δολοφονία και συμμετοχή σε ένοπλη οργάνωση, σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Στον Μπάκρι, ο οποίος είναι συριακής καταγωγής αλλά έχει λιβανικό διαβατήριο, έχει απαγορευθεί η είσοδος στη Βρετανία από τον Αύγουστο του 2005 εξαιτίας των εξτρεμιστικών κηρυγμάτων του.

Ο Ομαρ Μπάκρι, που ζει στην Τρίπολη του βορείου Λιβάνου, δεν ήταν παρών στο στρατιωτικό δικαστήριο όταν βγήκε η απόφαση, την οποία επιβεβαίωσε σε δήλωσή του στο Γαλλικό Πρακτορείο. Παρόλα αυτά δήλωσε αθώος. "Εχω 15 ημέρες να κάνω έφεση", δήλωσε προσθέτοντας ότι "δεν θα περάσω ούτε μία ημέρα στη φυλακή".

Ο κληρικός, του οποίου ολόκληρο το όνομα είναι Ομαρ Φόστοκ Μπάκρι Μοχάμεντ, εγκαταστάσθηκε στη Βρετανία το 1986 και πρωτοστατούσε στους ισλαμιστικούς κύκλους του Λονδίνου μέχρι τις επιθέσεις του Ιουλίου του 2005 στο Λονδίνο.

Ιδρυτής της οργάνωσης αλ Μπουχατζιρούν, η οποία επισήμως διαλύθηκε τον Οκτώβριο του 2004, ο Ομαρ Μπάκρι, που είναι γνωστός για τις προκλητικές του δηλώσεις, είχε χαρακτηρίσει τους τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου "οι 19 υπέροχοι".

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης