θρησκευτικός τουρισμός: Υλοποίηση δυο μεταπτυχιακών προγραμμάτων

θρησκευτικός τουρισμός: Υλοποίηση δυο μεταπτυχιακών προγραμμάτων

θρησκευτικός τουρισμός: Υλοποίηση δυο μεταπτυχιακών προγραμμάτων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 748 ΦΟΡΕΣ

Δύο Μεταπτυχιακά προγράμματα με αντικείμενο σπουδών τον θρησκευτικό τουρισμό πρόκειται να λειτουργήσουν άμεσα με τη σύμπραξη τριών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και της Εκκλησίας της Ελλάδας, όπως γνωστοποιήθηκε σε συνάντηση που είχαν οι εμπλεκόμενοι φορεί

Δύο Μεταπτυχιακά προγράμματα με αντικείμενο σπουδών τον θρησκευτικό τουρισμό πρόκειται να λειτουργήσουν άμεσα με τη σύμπραξη τριών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και της Εκκλησίας της Ελλάδας, όπως γνωστοποιήθηκε σε συνάντηση που είχαν οι εμπλεκόμενοι φορείς στην αίθουσα του Διορθόδοξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ι.Μ. Πεντέλης, κατά τη διάρκεια της οποίας υπογράφηκε η σχετική προγραμματική συμφωνία.

Η προγραμματική συμφωνία η οποία περιλαμβάνει τη λειτουργία των δύο μεταπτυχιακών προγραμμάτων καθώς και την έναρξη του Διαρκούς Φόρουμ για το Θρησκευτικό τουρισμό, υπογράφηκε μεταξύ του Τμήματος Θεολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθηνών, του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου, του Διορθόδοξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ιεράς Συνόδου.

Ενδεικτικές, επίσης, του μεγάλου ενδιαφέροντος που προκύπτει από την Εκκλησία της Ελλάδος για τη μορφή αυτή τουρισμού είναι και τα λεγόμενα τόσο του Μητροπολίτη Δημητριάδος, ο οποίος επικαλέστηκε έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού ότι "ο θρησκευτικός τουρισμός παρουσιάζει ανθεκτικότητα σε περιόδους κρίσης σε αντίθεση με τον τουρισμό αναψυχής" καθώς και του Μητροπολίτη Ζακύνθου, ο οποίος, θέλοντας να υπογραμμίσει τη σημασία της ανάπτυξης του Θρησκευτικού παράλληλα με τον τουρισμό αναψυχής, τόνισε: "Θέλουμε να θυμίσουμε στον Χριστιανό ότι μαζί με την αναψυχή, υπάρχει και η ψυχή."

Στο πρώτο μεταπτυχιακό, η φοίτηση θα είναι υποχρεωτική και θα διαρκεί δύο χρόνια, εκ των οποίων ο ένας θα αφορά σε επιτυχή παρακολούθηση και αξιολόγηση δέκα μαθημάτων και ο δεύτερος στη σύνταξη πτυχιακής εργασίας. Το πρόγραμμα σπουδών έχει καταρτιστεί από κοινού, από τα δύο Ιδρύματα της χώρας: ΤΕΙ Αθήνας και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, και τα μαθήματα που περιλαμβάνονται σ' αυτό συνδυάζουν τις θεολογικές και τουριστικές σπουδές. Το δεύτερο μεταπτυχιακό θα είναι εξ' αποστάσεως και θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία, εκτός των δύο προαναφερομένων ιδρυμάτων, και του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Φόρουμ για το θρησκευτικό τουρισμό

Τη νέα αυτή πρωτοβουλία παρουσίασε ο καθηγητής και αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας, κ. Περικλής Λύτρας. Το φόρουμ έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα χώρο συνάντησης όλων των φορέων που εμπλέκονται στο θρησκευτικό τουρισμό, τόσο από το ακαδημαϊκό όσο και από τον επιχειρηματικό χώρο και για το λόγο αυτό θα δημιουργηθεί μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέτουν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους σχετικά με το θέμα.

Κ.Χαλκιαδάκης



Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά