Πρόγραμμα για τουριστικά πρακτορεία

Πρόγραμμα για τουριστικά πρακτορεία

Πρόγραμμα για τουριστικά πρακτορεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 477 ΦΟΡΕΣ

Είναι γνωστό ότι, με δεδομένες τις συνθήκες στη διεθνή και την εσωτερική οικονομία, είναι ανάγκη να αναζητηθούν τρόποι για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των γραφείων.

Είναι γνωστό ότι, με δεδομένες τις συνθήκες στη διεθνή και την εσωτερική οικονομία, και με όλες τις εξελίξεις -στη νομοθεσία και την αγορά γενικότερα- που επηρεάζουν το επάγγελμα των τουριστικών γραφείων και πρακτορείων, είναι ανάγκη να αναζητηθούν τρόποι για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των γραφείων, που είναι το πρώτο ζητούμενο για την μελλοντική πορεία τους, αλλά και για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του τουριστικού προϊόντος. Ο ΗΑΤΤΑ, επιδιώκοντας να συμβάλει στην προσπάθεια αυτή, συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «EOS CODE», μαζί με τους Συνδέσμους των τουριστικών γραφείων τεσσάρων ακόμη Ευρωπαϊκών χωρών, την ECTAA, το Πανεπιστήμιο της Padova και το ΙΤΕΠ. Στόχος του Προγράμματος αυτού είναι η εκπόνηση ενός Κώδικα Πρακτικής, η εφαρμογή του οποίου θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των τουριστικών γραφείων (μικρών ή πολύ μικρών επιχειρήσεων) που θα τον εφαρμόσουν εθελοντικά, μέσω της εισαγωγής στοιχείων βιώσιμου τουρισμού στα οργανωμένα ταξίδια τους, της βελτίωσης της ποιότητας των υπηρεσιών τους και της προστασίας του καταναλωτή. Η πρώτη φάση έρευνας του Προγράμματος ολοκληρώθηκε και οδήγησε στη σύνταξη ενός Ερωτηματολογίου, που θα πρέπει να απαντηθεί από τα μέλη των πέντε Συνδέσμων-εταίρων του Προγράμματος. Ήδη το ερωτηματολόγιο στάλθηκε στα μέλη και οι απαντήσεις θα πρέπει να δοθούν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου