Επίσκεψη Παπανδρέου στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων

Επίσκεψη Παπανδρέου στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων

Επίσκεψη Παπανδρέου στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 308 ΦΟΡΕΣ

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο (ΜΑΙΧ) επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Τον πρωθυπουργό και τη συνοδεία του υποδέχθηκαν ο διευθυντής του ΜΑΙΧ Αλκίνοος Νικολαίδης το προσωπικό του Ινστιτούτου, αλλά και πολλοί σπουδαστές

Ο κ. Παπανδρέου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς από τους σπουδαστές πολλοί από τους οποίους ζήτησαν και φωτογραφήθηκαν μαζί του.

Ο πρωθυπουργός άκουσε με ενδιαφέρον τις απόψεις των σπουδαστών για το αντικείμενο των σπουδών τους ενώ τους ρώτησε για τις εντυπώσεις τους για την παρουσία τους στην Ελλάδα και την Κρήτη.

Στον κ. Παπανδρέου και τη συνοδεία του προσφέρθηκε κρητικό γεύμα, που ετοίμασε ο σεφ του ΜΑΙΧ και πρόεδρος του δικτύου κρητικής γαστρονομίας Γιάννης Αποστολάκης.

Στο Ινστιτούτο παρακολουθούν αυτή την περίοδο μαθήματα 120 σπουδαστές από 25 χώρες. Στόχος της διοίκησης που τέθηκε και ως υπόμνημα στον κ. Παπανδρέου είναι η αναγνώριση των μεταπτυχιακών τίτλων. Επίσης η ανάπτυξη ενός πρότυπου εργαστηρίου για το μέλι, η δημιουργία νέων κοιτώνων για τους σπουδαστές, η ανάπτυξη του ως περιφερειακό ίδρυμα ανάπτυξης διεθνούς εμβέλειας, ενώ στα αιτήματα περιλαμβάνεται, η αξιοποίηση από το ΜΑΙΧ χώρων του Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων, καθώς και η επιχορήγηση του μέσα από τον τακτικό προϋπολογισμό.

Ο κ. Παπανδρέου θυμήθηκε ότι ο γιος του Αντρίκος πριν από δύο χρόνια παρακολούθησε για 12 μήνες μεταπτυχιακά μαθήματα οικονομίας και διοίκησης επιχειρήσεων.

Τον πρωθυπουργό συνόδευε όλη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι υφυπουργοί Μανώλης Οθωνας και Βασίλης Γκεγκέρογλου, οι βουλευτές Κρήτης του ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλης Καρχιμάκης ο ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Αθανάσιος Καρούντζος και ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Μάλιστα ο κ. Αρναουτάκης έκανε γνωστό ότι η Περιφέρεια θα προχωρήσει στη σύσταση φορέα για την πιστοποίηση όλων των προϊόντων της Κρήτης.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά