Εκτελέστηκε Ιρανός που είχε κατηγορηθεί για συνεργασία με την ισραηλινή Μοσάντ

Εκτελέστηκε Ιρανός που είχε κατηγορηθεί για συνεργασία με την ισραηλινή Μοσάντ

Εκτελέστηκε Ιρανός που είχε κατηγορηθεί για συνεργασία με την ισραηλινή Μοσάντ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 324 ΦΟΡΕΣ

Ένας Ιρανός, ο Αλί Ακμπάρ Σιαντάτ, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος για κατασκοπεία υπέρ των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών (Μοσάντ) εκτελέστηκε δια απαγχονισμού στη φυλακή Εβίν της Τεχεράνης, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Irna, επικαλούμενο τη γενική εισ

Ένας Ιρανός, ο Αλί Ακμπάρ Σιαντάτ, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος για κατασκοπεία υπέρ των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών (Μοσάντ) εκτελέστηκε δια απαγχονισμού στη φυλακή Εβίν της Τεχεράνης, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Irna, επικαλούμενο τη γενική εισαγγελία της πόλης.

Σύμφωνα με τις ιρανικές αρχές, ο Σιαντάτ διατηρούσε επαφές με τις ισραηλινές υπηρεσίες επί έξι χρόνια. Συνελήφθη το 2008 ενώ επιχειρούσε να διαφύγει από τη χώρα, μαζί με τη σύζυγό του.

Σύμφωνα πάντα με τις εισαγγελικές αρχές, ο Σιαντάτ "ομολόγησε ότι έδωσε πληροφορίες για τις στρατιωτικές βάσεις της χώρας στον εχθρό" και έλαβε ως ανταμοιβή 60.000 δολάρια. Το 2007 μάλιστα "παρέλαβε εξοπλισμό και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή" για να συνεχίσει τη δραστηριότητά του ως κατάσκοπος.

"Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης παραδέχτηκε ότι συγκέντρωσε πληροφορίες, τις οποίες παρέδωσε σε έναν αξιωματικό του σιωνιστικού καθεστώτος, σχετικά με στρατιωτικές ασκήσεις, στρατιωτικές βάσεις (...) μαχητικά αεροσκάφη, τον αριθμό των εκπαιδευτικών πτήσεων σε κάθε βάση, τα αεροπορικά δυστυχήματα, τα αεροπορικά συστήματα και τους πυραύλους των Φρουρών της Επανάστασης", πρόσθεσε η εισαγγελία, διευκρινίζοντας ότι οι επαφές του με τους Ισραηλινούς έγιναν "στην Τουρκία, την Ταϊλάνδη και την Ολλανδία, συνήθως σε ξενοδοχεία". Όταν συνελήφθη είχε επάνω του "29 σελίδες απόρρητων εγγράφων".

Την Κυριακή ο γενικός εισαγγελέας της Τεχεράνης ανακοίνωσε ότι άλλος ένας κατάσκοπος του "σιωνιστικού καθεστώτος" καταδικάστηκε σε θάνατο ενώ υποστήριξε ότι εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ.

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης