Εμπλοκή με τις δημαιρεσίες στον δήμο Ζαχάρως στην Ηλεία

Εμπλοκή με τις δημαιρεσίες στον δήμο Ζαχάρως στην Ηλεία

Εμπλοκή με τις δημαιρεσίες στον δήμο Ζαχάρως στην Ηλεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 301 ΦΟΡΕΣ

Εμπλοκή έχει παρουσιαστεί με τις δημαιρεσίες στον δήμο Ζαχάρως, καθώς δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω απουσίας των περισσότερων μελών της πλειοψηφίας.

Εμπλοκή έχει παρουσιαστεί με τις δημαιρεσίες στον δήμο Ζαχάρως, καθώς δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω απουσίας των περισσότερων μελών της πλειοψηφίας.

Οι σύμβουλοι της παράταξης του Πανταζή Χρονόπουλου δεν πήγαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, καθώς θεωρούν άκυρη την ορκωμοσία των συμβούλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Η τυπική διαδικασία ξεκίνησε κανονικά, αλλά όταν διαπιστώθηκε η έλλειψη απαρτίας, αποφασίστηκε, με βάση τα όσα προβλέπει ο νόμος, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να επαναληφθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Σε δηλώσεις του ο Πανταζής Χρονόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η συνεδρίαση αναβλήθηκε, διότι δεν προσήλθε η πλειοψηφία καθ' ότι η ορκωμοσία της μείζονος αντιπολίτευσης είναι άκυρη και όπως ο νόμος ορίζει, πρέπει να ορκιστούν οι αναπληρωματικοί».

Από την άλλη πλευρά, τα μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο κατέθεσαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης το πρακτικό της ορκωμοσίας που έγινε στις 30 Δεκεμβρίου 2010.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αλεξανδρόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Εμείς ζητήσαμε να μας δώσουν την πράξη του δημάρχου σύμφωνα με το σκεπτικό και την τεκμηρίωση που κηρύσσει την ορκωμοσία άκυρη και φυσικά δεν υπήρχε τέτοιο έγγραφο. Σημειώσαμε δε ότι και αυτό το έγγραφο δεν είναι αρκετό, γιατί θα πρέπει να σταλεί στην Περιφέρεια και στον ελεγκτή νομιμότητας και από κει να βγει διαπιστωτική πράξη. Εμείς θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να εξομαλυνθούν τα πράγματα και να προχωρήσουμε προς μια νέα εποχή».

Δηλώσεις για το ίδιο θέμα έκανε και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Κώστας Αγραπιδάς, ο οποίος υπογράμμισε: «Έχει ανακύψει ζήτημα εγκυρότητας με την ορκωμοσία. Εμείς θεωρούμε ότι κινηθήκαμε νόμιμα, όπως προβλέπει η νομοθεσία, διότι αν δεν προσερχόμασταν, έπρεπε να επικαλεστούμε λόγους αντικειμενικής αδυναμίας, που δεν υπήρχαν. Θεωρούμε ότι η ορκωμοσία μας ήταν έγκυρη και θέλουμε να συμβάλλουμε στο να προχωρήσουν τα πράγματα μπροστά».

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι των παρατάξεων του Κ. Αλεξανδρόπουλου και του Γ. Μπούσμπουρα είχαν προσέλθει για να ορκιστούν στο Πνευματικό Κέντρο Ζαχάρως στις 30 Δεκεμβρίου 2010, αλλά επειδή, όπως υποστηρίζουν, βρήκαν κλειστές τις πόρτες, ορκίστηκαν στον προαύλιο χώρο. Αυτήν την ενέργεια τη θεωρεί άκυρη ο επικεφαλής της πλειοψηφίας, διότι όπως υποστηρίζει δεν πήγαν στην τελετή που έγινε στις 19 Δεκεμβρίου 2010, όπως όριζε η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, όπου ορκίστηκαν οι σύμβουλοι των παρατάξεων του Πανταζή Χρονόπουλου και του Κώστα Αγραπιδά.

Οι Κ. Αλεξανδρόπουλος και Γ. Μπούσμπουρας θεωρούν ότι ο Πανταζής Χρονόπουλος δεν μπορεί να ασκεί τα καθήκοντα του δημάρχου Ζαχάρως και επικαλούνται διαπιστωτική πράξη του πρώην Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Τάσου Αποστολόπουλου σύμφωνα με την οποία «το επιβληθέν διοικητικό μέτρο της αργίας εξακολουθεί να ισχύει μέχρι την έκδοση τελεσίδικης αθωωτικής απόφασης και ως εκ τούτου, εκτείνεται και στη νέα δημοτική περίοδο που αρχίζει την 1/01/2011».

Τέλος, σε δηλώσεις που έχει κάνει ο Πανταζής Χρονόπουλος, έχει αναφέρει ότι «ο λαός της Ζαχάρως έχει δώσει την απάντησή του, στις πρόσφατες εκλογές. Έχει εκλέξει τον δήμαρχό του».


Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά