Ανεξαρτητοποίηση Ζωγραφίδη

Ανεξαρτητοποίηση Ζωγραφίδη

Ανεξαρτητοποίηση Ζωγραφίδη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 882 ΦΟΡΕΣ

Αποχώρησε από την παράταξη του Χαράλαμπου Κόκκινου, αφού ο Γιάννης Γιαννακάκης εκλέχθηκε αντιπροέδρος στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Από την ανεξαρτητοποίηση του συμβούλου της μειοψηφίας κ. Γιώργου Ζωγραφίδη, που αποχώρησε από την παράταξη του κ. Χ. Κόκκινου, "σημαδεύτηκε" η χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου. Ο κ. Ζωγραφίδης, διεκδίκησε την θέση του αντιπροέδρου, αλλά ήταν άτυχος στην κλήρωση που έγινε, στις διεργασίες μεταξύ των συμβούλων της μειοψηφίας. Όπως έγινε γνωστό, τόσο ο κ. Ζωγραφίδης όσο και ο κ. Γιαννακάκης πήραν από 3 ψήφους και η κλήρωση ευνόησε τον κ. Γιαννακάκη, που εξελέγη τελικά αντιπρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου. Μάλλον ενοχλημένος από την εξέλιξη ο κ. Ζωγραφίδης, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την παράταξη του κ. Κόκκινου και την ανεξαρτητοποίησή του. Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου εξελέγη ο εκ Κυκλάδων κ. Γιώργος Γκιούμας, στο πλαίσιο της άτυπης συμφωνίας που έχει γίνει, βάση της οποίας την επόμενη διετία, ο πρόεδρος θα είναι Δωδεκανήσιος. Το προεδρείο εξελέγη χθες στην Σύρο στη συνεδρίαση που έγινε υπό την προεδρία του κ. Δ. Κρεμαστινού με παρόντες 50 από τα 51 μέλη του Σώματος. Μετά από τις αντίστοιχες προτάσεις των παρατάξεων, πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου εξελέγη ο κ. Γιώργος Γκούφας με σαράντα τρεις (43) ψήφους και εφτά (7) λευκά. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο κ. Γιάννης Γιαννακάκης με τριάντα οκτώ (38) ψήφους και δώδεκα (12) λευκά. Γραμματέας του σώματος εξελέγη ο κ. Νίκος Χρυσόγελος με σαράντα τρεις (43) ψήφους και εφτά (7) λευκά. Για την Οικονομική Επιτροπή, τα οκτώ (8) τακτικά μέλη που εξελέγησαν είναι οι (σε παρένθεση οι ψήφοι): Κοκιασμένος Αντώνης (30), Μαργαράς Βασίλης (32), Παπατσή Λίνα (32), Σβύνου Ειρήνη (27), Χατζηϊωάννου Αντώνης (32), Κόκκινος Χαράλαμπος (31), Παπαμανώλης Γιώργος (30) και Σιγάλας Ευάγγελος (27). Δεν εξελέγη ο κ. Νίκος Συρμαλένιος. Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι: Βίλλας Ματθαίος, Γρυπάρης Δημήτρης, Έψιμος Στέργος, Φάκκα – Βασιλαράκη Τζένη, Φτακλάκη Λίτσα, Καλαθιανάκης ʼγγελος, Μπίζας Κωνσταντίνος και Περδικάρης Γιάννης. Δεν εξελέγη ο κ. Χρυσαφίδης Παύλος.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο