Γλέζος: Θετική η απόφαση για το Διστόμο

Γλέζος: Θετική η απόφαση για το Διστόμο

Γλέζος: Θετική η απόφαση για το Διστόμο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 279 ΦΟΡΕΣ

Θετικό γεγονός χαρακτήρισε ο Μ. Γλέζος, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και επικεφαλής του «Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», την απόφαση του πρωθυπουργού να παρέμβει η χώρα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα

Θετικό γεγονός χαρακτήρισε ο Μανόλης Γλέζος, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και επικεφαλής του «Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», την απόφαση του πρωθυπουργού να παρέμβει η χώρα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα θύματα του Διστόμου.

«Είναι θετικό το γεγονός, αλλά αποκαλύπτει και μια τραγωδία. Δηλαδή, για σκεφτείτε αντίμαχη με τη Γερμανία δεν είμαστε η Ελλάδα, αλλά είναι η Ιταλία, η οποία προσφέρθηκε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των θυμάτων της ναζιστικής κυριαρχίας τα οποία είχε αποποιηθεί η τότε κυβέρνηση Σημίτη. Δεν είναι μονάχα ότι δεν επέτρεψε στον υπουργό Δικαιοσύνης να δώσει την άδεια για την κατάσχεση, αλλά οδήγησε στο να παρθεί αντίθετη απόφαση από το ειδικό δικαστήριο. Μια ολόκληρη συμπαιγνία σε βάρος των θυμάτων», είπε ο κ. Γλέζος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Flash 96".

Ζήτησε να παρίστανται στη δίκη ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, λέγοντας: «Για να μη φανεί επειδή λένε μερικοί ότι ήταν μια τουφεκιά στον αέρα αυτή η δήλωση του πρωθυπουργού, θα πρέπει την ώρα που θα γίνεται η εκδίκαση να παρίσταται εκεί ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο υπουργός Εξωτερικών και ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Έρευνα του nooz.gr: "Γερμανικές αποζημιώσεις": Tί ζητούμε, τι απαντούν

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά