Στους δρόμους οι Αιγύπτιοι μέχρι να φύγει ο Μουμπάρακ

Στους δρόμους οι Αιγύπτιοι μέχρι να φύγει ο Μουμπάρακ

Στους δρόμους οι Αιγύπτιοι μέχρι να φύγει ο Μουμπάρακ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 274 ΦΟΡΕΣ

Χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν και τη Δευτέρα συγκεντρωμένοι στην κεντρική πλατεία Ταχρίρ ("πλατεία της Ελευθερίας") στο Κάιρο παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και παρά το γεγονός ότι οι προηγούμενες ημέρες κινητοποιήσεων άφησαν πίσω τους πάνω από 150 νεκρού

Χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν και τη Δευτέρα συγκεντρωμένοι στην κεντρική πλατεία Ταχρίρ ("πλατεία της Ελευθερίας") στο Κάιρο παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και παρά το γεγονός ότι οι προηγούμενες ημέρες κινητοποιήσεων άφησαν πίσω τους πάνω από 150 νεκρούς και πάνω από 2.000 τραυματίες.

Για την Τρίτη έχει προκηρυχθεί γενική απεργία, ενώ έχει τεθεί ο στόχος να συγκεντρωθούν στο Κάιρο πάνω από 1 εκατομμύριο πολιτών. Ο Χόσνι Μουμπάρακ βρίσκεται "πολιορκημένος" στο θερινό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ, με πολλούς αναλυτές να κρίνουν ότι ζει τις τελευταίες ημέρες της τριαντάχρονης εξουσίας του.

Η κίνηση Μουμπάρακ να διαλύσει την κυβέρνηση δεν έχει κατευνάσει τη λαϊκή οργή, με τους πολίτες να διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τις διαδηλώσεις αν ο πρόεδρος της Αιγύπτου δεν φύγει από την εξουσία.



"Ο στρατός δεν θα χρησιμοποιήσει βία"

Ρόλο - κλειδί στις εξελίξεις παίζει ο στρατός ο οποίος ανακοίνωσε τη Δευτέρα, ότι δεν πρόκειται να στραφεί κατά των διαδηλωτών. Σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από την αιγυπτιακή τηλεόραση αναφέρεται: "Οι ένοπλες δυνάμεις αναγνωρίζοντας τα δικαιώματα των πολιτών, δεν χρησιμοποίησαν και δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν βία κατά των πολιτών". Η απόφαση αυτή είναι ακόμη μία ένδειξη της απομόνωσης στην οποία βρίσκεται ο Χόσνι Μουμπάρακ.

Σύμφωνα με ανταπόκριση της ΝΕΤ, αμερικανοί πεζοναύτες έχουν λάβει θέσεις για να προστατεύσουν την αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης