Ταλαιπωρία των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ από την απεργία των γιατρών

Ταλαιπωρία των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ από την απεργία των γιατρών

Ταλαιπωρία των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ από την απεργία των γιατρών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 244 ΦΟΡΕΣ

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ καθώς και η ταλαιπωρία και η αγανάκτηση των ασφαλισμένων, οι οποίοι αναγκάζονται να κλείσουν νέα ραντεβού για να εξυπηρετηθούν. Μάλιστα όπως καταγγέλλουν οι ασφαλισμένοι τα ραντεβού αυτά είχαν κλε

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ καθώς και η ταλαιπωρία και η αγανάκτηση των ασφαλισμένων, οι οποίοι αναγκάζονται να κλείσουν νέα ραντεβού για να εξυπηρετηθούν. Μάλιστα όπως καταγγέλλουν οι ασφαλισμένοι τα ραντεβού αυτά είχαν κλειστεί πριν από πολλές ημέρες και τώρα καλούνται να δουν γιατρούς μετά από μήνες.

Ο Λάζαρος Δημητριάδης, ασφαλισμένος στο ΙΚΑ τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση. Ως που θα πάει; Η απεργία δεν είναι τώρα. Κάθε τρεις και λίγο, έχω απελπιστεί. Ακύρωση στην ακύρωση. Πρέπει να εξεταστώ από ρευματολόγο και δεν έχω λεφτά να πάω σε ιδιώτη. Παίζουν όλοι με την υγεία μας».

Ο Μιχάλης Σπανουδάκης, που είχε κλείσει ραντεβού με καρδιολόγο επισήμανε ότι «μπορεί οι γιατροί από την μεριά τους να θεωρούν ότι έχουν δίκιο και το διεκδικούν. Όμως και αυτή η απεργία φορτώνεται στις δικές μας πλάτες. Στον κόσμο που πρέπει να εξεταστεί να πάρει τα φάρμακά του».

Η Ελένη Χρονακοπούλου, συνταξιούχος, τόνισε ότι «ταλαιπωρούμαι αφάνταστα. Συνέχεια τα ίδια στο ΙΚΑ. Με αναγκάζουν και πάω σε ιδιώτη και πληρώνω. Δεν μπορώ να το κάνω συνέχεια. Είμαι μεγάλη γυναίκα. Δυστυχώς, ο καθένας στην Ελλάδα κάνει του κεφαλιού του και δεν υπολογίζει τους άλλους».

Από τους τυχερούς ήταν ο ʼγγελος Παραπαγκίδης, ο οποίος εξετάστηκε από γιατρό ως έκτακτο προσωπικό. «Με είδε παθολόγος, που είναι προσωπικό ασφαλείας και πραγματικά ο άνθρωπος έδειξε ενδιαφέρον και πολύ καλή διάθεση, αλλά μου είπε ότι δεν μπορεί να μου γράψει φάρμακά γιατί το προσωπικό ασφαλείας δεν κάνει συνταγογράφηση».

''Από τις αρχές Νοεμβρίου θα έπρεπε να κάνω αιματολογικές εξετάσεις και με τις συνεχείς απεργίες δεν το έχω κατορθώσει», τόνισε ο Δάνης Φέκος και πρόσθεσε: «συνέχεια ακυρώνονται τα ραντεβού μου και δεν βλέπω απ’ ότι μου λένε να τις έχω κάνει για πριν τον Απρίλιο».

Στο χορό των κινητοποιήσεων συμμετέχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί αλλά και οι φαρμακοποιοί, που αντιδρούν και αυτοί στο νέο νομοσχέδιο για την Υγεία που προωθεί η κυβέρνηση. Τα φαρμακεία βάζουν λουκέτο στις 4 του μήνα ημέρα Παρασκευή και στις 7 και 8 Φεβρουαρίου, Δευτέρα και Τρίτη αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά